Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Rețete cu legume și fructe

Foto: Shutterstock

* Vinetele. O mască pre­parată din terci rece de vânătă sau un proso­pel înmuiat în suc de vânătă proas­păt stors se lasă pe față 20 de minute, apoi se spală cu apă rece. Efect: Al­bește pielea și de­colo­rează petele ma­ronii.

* Varza. Se prepară un terci din frun­ze tocate și se aplică zilnic pe față, pen­tru 25-30 minute. Efectul apare după o lună. Întă­rește pielea și o face mai albă.

* Cartoful. Se dau pe răzătoarea măruntă 3 cartofi curățați. Se adaugă 6 picături de ulei de măsline, o lin­gură cu lapte și 2 linguri cu tărâțe. Se amestecă bine toate in­gre­dientele și se aplică pe față, pentru 20 minute. Efect: hră­nește pielea, înlătură celu­lele moarte, tratea­ză coșuri și arsuri.

– Terciul din cartofi învelit într-o bucată de tifon se aplică pe ochii um­flați, apoi, după 25-30 de minute, pie­lea se șterge cu ceai de mușețel.

– Coșurile se tamponează cu ter­­ciul învelit în tifon sau se aplică com­presa care se schimbă la fiecare 2 ore.

* Mazărea verde. Se fo­losește de dom­­nișoarele ne­că­jite că au pis­trui. Două linguri cu ma­zăre crudă se pi­sează îm­preună cu 2 linguri cu zer, până se obține o pastă omo­genă care se aplică pe față. Se spală după 30 minute, cu apă călduță.

* Morcovul. Masca din mor­cov co­lo­rează puțin pielea, de aceea se apli­că seara, înainte de culcare. Se lasă 20 minute și se spală cu apă rece. Efect: curăță și hrănește pielea, o îmbogă­țește cu vitamine.

* Usturoiul. Sucul de us­tu­roi este un remediu eficient pen­tru tra­ta­rea coșurilor. S-a ob­ser­vat demult cum co­șurile tam­­ponate cu suc se usucă rapid și dis­par.

* Hreanul. Sucul de hrean are un efect puter­nic de albire a pielii. Se poate folosi atât pentru îndepărtarea pistruilor, cât și în tratarea coșurilor. Terciul obținut din rădăcină rasă mă­runt și amestecată cu puțin lapte, se aplică pe față zilnic pentru 10 minute. Dacă aveți pielea sensibilă, înainte de prima procedură fața se unge cu ulei de floarea-soarelui. Masca nu se lasă mai mult de trei minute.

* Roșiile. Acizii organici din roșii di­zol­vă cu succes celulele che­rati­nizate (moarte). Aceasta permite folosirea le­gu­mei pentru peeling, mai ales pentru per­soanele cu pielea gra­să, cu porii di­la­tați. Se taie roșiile în felii, care se lasă pe față 25-30 de minute. Se spală cu apă caldă, apoi cu apă rece.

* Merele. Sucul de măr îm­bo­gățește pielea cu vita­mina C, asigu­rându-i elas­tici­tatea. Cu ju­mătăți de măr se pot ma­sa fața, gâtul și tot corpul pentru cu­ră­țarea pielii. Pentru ca obrajii să fie ru­­meni (îmbujorați) se folosește o mas­­că preparată din felii de măr fiert în lapte.

* Perele. Pulpa de pere coap­te netezește pielea, o face mai elastică, închide porii. Se ține pe față 20 mi­nute, se spală inițial cu apă caldă, apoi cu apă rece.

* Bananele și piersicile fac pielea mai fină și mai întinsă. Trans­formate în piure sau tăiate în bucă­țele, se aplică pe piele pentru 20-30 mi­nute, apoi masca se spa­lă cu apă la temperatura camerei.

* Lămâia. Sucul de lămâie înăl­bește pielea și închide porii dilatați. Dar atenție! Are o acțiune puternică, care irită pielea, de aceea se reco­mandă folosirea lui în amestec cu alte sucuri.

* Căpșunile. Din aces­tea se poate prepara cea mai parfumată și dulce mască pentru înălbirea pielii. Piureul din fructe se aplică pe față și gât, iar peste 10-15 minute se spală cu o lingură cu suc de lămâie, dizol­vat în 200 ml apă fiartă și răcită.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian