Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru ȘTEFAN G. – Botoșani, F. AS nr. 1425: „Am o tumoră în vezica urinară”

Dr. MIRCEA PEIA – specialist medicină complementară și reflexoterapie – Timișoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24, e-mail: [email protected]

În primul rând, trebuie spus că din punct de vedere histologic, tumorile vezicii uri­nare sunt, în general, tumori uro­teliale, mergând de la forme bine diferențiate (tip papilom benign) până la forme nediferențiate, și care, în peste 50% din cazuri, se dezvoltă la nivelul trigonului vezical.

În mod obișnuit, tratamentul for­ma­țiunilor tumorale localizate la ve­zi­ca urinară variază în funcție de extensia lor. Ast­fel, în cazul formațiunilor tumorale superficiale (benigne și de grad histologic scăzut), tratamentul constă doar în extirparea tumorii, procedură care presupune îndepărtarea prin intermediul unui cistoscop de rezecție in­tro­dus în vezică, în timp ce bolnavul este aneste­ziat. Chiar și așa, în urma rezecției unei tumori su­perficiale, este necesară evaluarea cistoscopică la fiecare 3-6 luni, timp în­delungat, pentru a verifi­ca o posibilă recurență tu­morală. Și în cazul în care se produc recurențe (pot apărea tumori noi în aproximativ 60% dintre ca­zuri), ele apar doar superficial, tumorile pu­tând fi extirpate tot prin cistoscopie, cu specifi­cația că, de data aceasta, vezica va trebui spălată cu medicamente antitumorale (bacil Calmette-Gue­rin), pentru a scădea șansa apariției altor tumori. Dacă, în schimb, vorbim despre tumorile infiltra­tive, ce ating musculoasa și țesutul grăsos al vezicii, dar nu s-au răspândit la organele învecinate, cea mai comună formă de tratament este cistectomia (scoaterea vezicii), cu înlocuirea vezicală sau derivația cutanată a urinii, prin intervenție Bricker și ureterostomie. În sfârșit, pentru situațiile în care tumorile vezicale au metastazat în alte organe, chimioterapia poate fi utilă în oprirea sau înce­tinirea evoluției și ameliorarea senzației dureroase, chiar dacă beneficiul nu este, de obicei, permanent. Ținând cont de faptul că evoluția tumorilor vezicale comportă întotdeauna riscul unei recidive locale, sau chiar la distanță (metastaze ganglionare sau viscerale), iar chimio și radioterapia sunt forme de tratament paliative, este de luat în calcul și po­sibilitatea unei abordări terapeutice naturiste, bi­neînțeles, complementară protocoalelor conven­țio­nale.

În acest scop, se pot utiliza remedii pe termen lung, cum ar fi Zeolitul, Cartilajul de rechin, Gheara-mâței, Spânzul sau maceratul de vâsc, în aso­ciere cu Coenzima Q10, Resveratrol, Schizan­dra, Cordyceps și doze mari de Seleniu organic, amigdalina (vitamina B17 din sâmburi de caise) și clorofilă pentru alcalinizarea pH-ului sanguin (este cunoscut faptul că celulele tumorale nu se pot dez­volta în mediu alcalin). Totodată, pentru trata­men­tul tumorilor vezicale este foarte util ceaiul de Pufu­liță cu flori mici. Acest ceai se prepară prin macerare (4 lingurițe pulbere de plantă la 1/2 litri apă, de seara până dimineața) și apoi infuzare (plan­ta rămasă după filtrare se opărește cu încă jumătate de litru de apă clocotită, apoi se lasă la răcit). Se amestecă cele două extracte și se beau câte 3 căni pe zi, pe stomacul gol, timp îndelungat.

Să auzim numai de bine!

Farm. Carmen Ponoran – Director științific Plantextrakt, Secretar general ARGH, tel. 0726/76.60.43, www.plantextrakt.ro www.gemoterapie.ro

„Cum îmi pot curăța plămânii?” (Răspuns pentru SERGIU A., F. AS nr.1425)

Gemoterapia este o metodă eficientă de deto­xifiere, cu acțiune profundă, la ni­vel celular, de rege­nerare și re­structurare. Vă recomand o cură de 3 luni cu Polygemma 16 – Plă­mâni, 2 administrări pe zi, produs special conceput pentru refacerea func­ționalității plămânilor. Cura se poate repeta, la nevoie, după o pauză de 2 săptămâni.

Pentru a ajuta persoanele care doresc să se lase de fumat, recomand produsul fitoterapic Nicotan – Antitabac Plant. Administrat înainte de a fuma, ţigara nu va mai avea aroma obişnuită, ajutând la de­pă­şirea fazei de dependenţă, cu reducerea pro­gre­sivă a numărului de ţigări consumate. Îmbună­tăţeşte și starea generală, putând reduce efectele date de abuzul de tutun, în special tusea şi opre­siu­nea toracică. Cura poate include ambele produse, Polygemma 16 – Plămâni și Nicotan, mai ales dacă persoana a fumat timp de mulți ani de zile. Toate cele bune.

„Fetița mea suferă de constipație” (Răspuns pentru MIRELA – Galați, F. AS nr. 1425)

Stimată doamnă, vă recomand să încercați și gemoterapia pentru fetița dumneavoastră. Extractul din mlă­dițe de Merișor are un efect reglator asupra motilității și florei intestinale și se poate administra de la vârsta de 1 an.

Efectele nu se instalează de la primele administrări, dar o cură de 2 luni, cu 1 ml de 3 ori pe zi, poate reechilibra funcțiile intestinale.

Toate cele bune.

Dr. biolog VIORICA VINTILĂ – tel. 0744/487.659, e-mail: [email protected]

„Sufăr de dureri artritice la mandibulă” (Răspuns pentru CLAUDIA – Brăila, F. AS nr. 1419)

Legătura dintre maxilar și mandibulă se face printr-o articulație. Aceasta este cea mai complexă articulație din organism, deoarece permite mișca­rea mandibulei înainte, înapoi și lateral, și este alcătuită din mușchi, ligamente, cartilaje, menisc și oa­se. Orice problemă care împiedică buna funcționare a acestui sistem complex se numește disfuncție tem­poromandi­bu­lară (ATM). Ea are multiple simptome: dureri de cap, dureri de urechi, dureri la căscat și deschiderea gurii sau masticație. Un prim simptom este un trosnet, „clic”, apărut atunci când deschidem gura. Pe măsură ce afectarea se agravează, mandibula se poate bloca (nu mai putem deschide gura complet), apar durerile articulare, care se pot extinde la urechi, spre ceafă, tâmplă, creștetul capului.

Tratament

Medicul stomatolog poate pune un diagnostic corect și poate propune un tratament, în primul rând pentru eliminarea durerii. Acest tratament se referă la aplicarea de comprese calde pe articulație, purtarea unui aparat (gutieră ocluzată) pe dinții ma­xilarului superior, pentru a împiedica uzura prin contact cu dinții de pe mandibulă. Dacă aceste tehnici nu dau rezultate, medicul propune inter­venția chirurgicală.

În afară de propunerea medicului stomatolog, putem elimina contracturile musculare cu ajutorul acupuncturii. În București, puteți apela la dr. Mir­cea Zamfirescu (sau la serviciile unui medic cu experiență și studii în China), apelând cabinetul la tel. 0726/24.12.19. Acasă se poate folosi „acupunc­tura fără ace” cu ajutorul elctroacupunctorului pe care îl puteți cumpăra de pe net. Aparatul se mai nu­mește „Aparat pentru auto-masaj, fără înțepă­turi”. Pe lângă indicațiile care vin cu aparatul (prea pu­ți­ne), căutați în librării cartea „Acupunctura fără ace”.

O altă metodă de tratament se referă la un masaj ușor cu Carpicon cremă (producător Hipocrate pen­tru Romdan, cu bulina în care scrie Dr. Biolog Viorica Vintilă produs original), urmat de un masaj mai puternic și de aplicarea pe articulație a unei pie­­tre de turmalină (se pot procura la tel: 0730/16.77.91).

Ca suplimente alimentare recomand cu căldură: Artrocurcumin 95, 1 capsulă de 3 ori pe zi, și Arti­cu­lar Stem, 1 capsulă de 3 ori pe zi. Aceste supli­mente se pot comanda la tel. 0372/91.88.88.

Dr. Li LuoXi – specialist în medicină tradițională chineză – București, str. Vasile Lascăr 169, sector 2, tel. 021/210.41.64, 0766/56.46.69

„Sufăr de colită cronică de fermentație și colecistită” (Răspuns pentru ILEANA M. – jud. Suceava, F. AS nr. 1028)

Ce este colecistita? Vezica biliară depozitează și eliberează bilă, un lichid brun-verzui produs în ficat și care are rol în digestia grăsimilor. Organis­mul are nevoie de bilă pentru a digera grăsimile, vezica biliară se contractă și împinge bila în cana­lele biliare, care o transportă în intestinul subțire. Colecistita este inflamația peretelui vezicii biliare. Ea poate fi acută sau cronică.

Simptome

În general, simptomul este durerea în partea superioară dreaptă a abdo­me­nului, care poate iradia în umărul drept, umărul stâng sau spate; greață sau vărsături; sensibilitate în partea dreaptă a abdomenului; balonare.

În cazul colecistitei acute durerea este foarte pu­ternică, însoțită de vărsături, febră și greață. Odată ce se instalează criza, se poate ajunge la icter, din cau­za faptului că lichidul (bila) intră în piele, con­dus prin sânge. De obicei, acest fel de reacție a or­ga­nismului are strânsă legătură cu ceea ce mănânci, mai ales ulei prăjit sau grăsimi.

Colecistita cronică este inflamația pe termen lung a vezicii biliare. Simptomatic, se asociază cu diaree și balonare, care din punct de vedere alimen­tar are strânsă legătură cu consumul de crudități. Alte simptome sunt: gust amar, dureri de cap, ame­țeli, țiuit de urechi, diaree, dureri de burtă, in­som­nie, nervozitate.

Cum tratezi colecistita

Tratament alimentar. În primul rând, trebuie evi­ta­te: carnea grasă de porc, de miel, de berbec, gră­simile, prăjelile, organele, icrele, prăjiturile, ali­mentele foarte reci și cruditățile, condimentele, alcoolul, ceapa crudă, untura.

* Trebuie să mănânci la timp.

* Este bine să mănânci proteine din pește sau produse de soia.

* Trebuie să fii atent, să cureți bine legumele și fructele.

* Când muncești, trebuie să fi relaxat, detașat, ast­fel încât să nu apară oboseala cauzatoare de stres.

* Mănâncă mai multă verdeață, ridichi, fructe, ovăz, ciuperci, urechi de lemn.

* Bea multă apă, mănâncă mai des și mai puțin.

* Consumă ceai de păpădie, ceai de pelin, ceai de mătase de porumb.

Tratamente recomandate

* Acupunctură și exerciții speciale.

* Plasture din plante, special pentru bilă.

* Medicamente pe bază de plante chinezești spe­ciale (XIAO DAN WAN) care stimulează func­țiile bilei, ficatului, stomacului și intestinelor. Re­du­ce durerile de bilă, stomac, senzaţia de balonare, arsu­rile, gustul amar, greața, refluxul gastric, con­sti­pația și asigură o bună digestie. Efectele acestor plante sunt vizibile într-un timp relativ scurt.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian