Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Cosmetica verii: Rețete cu plante, pentru probleme legate de ten, păr și trup

Foto: Shutterstock

TENUL

Sunătoare pentru ten gras, seboreic și acneic

Peste 150 g flori de sunătoare se toar­nă 50 ml vodcă sau țuică tare de fructe (40%) și se lasă la macerat, vreme de două săptămâni, în loc răcoros și întu­ne­cos. Cu maceratul rezultat se șterg locu­rile afectate, de mai multe ori pe zi.

Infuzie de salvie pentru cearcăne și pungile de sub ochi

Peste o linguriță cu salvie se toar­nă 100 ml apă clocotită, se acoperă, se lasă să se infuzeze 5 minute și se strecoară. Ju­mătate din cantitatea de infuzie se ră­cește, iar cea­laltă se în­fier­bântă. Se pun în două castronașe di­ferite și în fiecare lichid se înmoaie două tampoane de vată. Timp de 10 mi­nute, se aplică alternativ pe ochi compresele fier­binți, apoi cele reci. Pro­cedura se repetă la două zile. Du­pă o lună, veți constata rezultate uimi­toare.

Loțiune cu rozmarin pentru dispariția ridurilor

Peste o lingură cu rozmarin uscat și mărunțit se toarnă 200 ml vin roșu sec (pentru ten uscat sau normal) sau 200 ml vodcă (pentru ten gras). Se pune la ma­cerat vreme de 6 săptă­mâni, agitându-se la fiecare 48 de ore. Se păstrează la loc uscat și răco­ros. Se tamponează de două ori pe zi zonele cu probleme, folosind o bu­cățică de vată înmuiată în soluție.

Mască pentru pistrui

Se toacă mărunt o legătură de pă­trun­jel, se stoarce sucul (cel mai bine în centrifugă) și se adaugă aceeași cantitate de lapte de vacă nefiert. Se aplică pe față, zilnic, vreme de 15 mi­nute, sub formă de comprese. Pistruii vor dispărea definitiv sau vor deveni aproape invi­zibili.

PĂRUL

Remediu cu pâine neagră pentru creșterea părului

Se prepară un ames­tec din plante us­cate și mărunțite de patlagină, mu­șețel, salvie, urzică și sovârf, luate în cantități egale. Peste o lingură de com­poziție se toarnă 200 ml apă clocotită și se lasă să se infu­zeze timp de o oră, după care se strecoară și se adaugă miez de pâine neagră de se­cară, până se for­mează un terci. Cât este cald, se întinde pe pielea capului și se fricționează. Se acoperă capul cu o bas­ma sau o pungă de celofan și se lasă să acționeze două ore. Părul se clătește cu apă caldă, fără șam­pon, și se lasă să se usuce la aer.

Leac pentru căderea părului

Peste o mână de frunze proaspete de mesteacăn se toarnă 400 ml apă clocotită și se lasă să fiar­bă 10 mi­nute, după care se strecoa­ră. Părul spălat și clătit se mai limpezește o dată cu fiertura de mes­tea­căn și se lasă să se usu­ce la aer. Pro­ce­dura se re­petă de două ori pe săp­tămână.

Vopsea de păr cu flori

Dacă doriți ca părul dvs. să aibă o nuan­ță de culoare mai deschisă și lucioa­să, pre­parați un a­mes­tec în părți egale de flori de mu­șețel, petale de floarea-soa­re­lui și flori de brebenoc. Peste 50 g ames­tec turnați 200 ml apă cloco­tită, lăsați să se infuzeze într-un vas acoperit 30-40 de minute, apoi stre­cu­rați infuzia. Adău­gați-o în apa în care vă clătiți.

CORPUL

Baie cu scaieți, după o cură de slăbit

250 g scaieți (flori de ciulini) se fierb timp de 10 minute într-un litru de apă. Fiertura se strecoară și se ada­u­gă la apa din cadă. Procedeul se re­petă de două ori pe săptă­mână. Baia durează 10-20 de minute. Pie­lea re­de­vine elastică.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian