Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Sufăr de dureri de picioare, mușchi și oase, de la șold până la călcâi”

Foto: Shutterstock

Stimată redacție, vă scriu cu rugămintea să mă ajutați, să-mi spuneți cum se pot atenua du­rerile de picioare. În special piciorul stâng mă doare îngrozitor, când merg sau când stau în picioare – și mușchii, și oasele, de la șold până la călcâi. Am încercat cu diferite geluri, dar fără un rezultat îmbucurător. Cu mulțumiri,

IACOB M. – București

„Cum pot scăpa de papiloamele de pe corp?”

Vă rog să mă ajutați și pe mine cu o problemă se sănătate: am papiloame pe tot corpul. Am fost la dermatolog și am aflat că nu sunt periculoase, dar că nu pot scăpa de ele, că nu există vreun tra­tament eficace, poate doar criogenia, dar sunt foarte numeroase (mai ales pe gât și pe torace).

Aș mai vrea să știu dacă pentru fiul meu, în vârstă de 18 ani, este recomandat vaccinul împo­triva human papillomavirus, sau e recomandat doar fetelor? Alte vaccinuri sunt recomandate la această vârstă?

Vă mulțumesc mult. Apreciez enorm tot ce faceți!

IOANA D.

„Astmul bronșic se poate vindeca pe cale naturistă?”

Mă numesc Mirela, am 36 de ani și acum patru ani am fost diag­nosticată cu astm bronșic. Tușesc până îmi vine să vomit și apoi rămân cu o senzație de greață. Am luat toate medica­mentele prescrise de medic, am băut fel de fel de ceaiuri, dar fără niciun efect. Îi rog pe specialiștii dvs. să-mi spu­nă dacă astmul bronșic se poate vindeca pe cale naturistă și dacă da, cu ce. Vă mulțu­mesc anti­cipat!

MIRELA – Târgoviște

„Mă simt tot mai rău și medicamentele nu au niciun efect”

Dragii mei Ași,

Din zi în zi mă simt tot mai rău, iar medicul de familie nu știe cauza. Poate specialiștii cu care colaborați mă vor putea lămuri. Acest rău permanent, care durează deja de 6 luni, îmi seacă puterile, mă epuizează, de nu mai pot face nici treburile gospodărești. Uneori mi-e greu să și mănânc, din cauza durerilor musculare. Simt o presiune în piept și nu pot res­pira, am dureri de coloană până în tălpi. Medicul de familie zice că aceste manifestări sunt de la Parkinson. Mă tratez cu 10 medi­camente de mult timp (peste 6 ani) și cred că efectele lor ad­verse mă ucid mai rău decât boa­la. Iau: Atacand, Nebilet, Trom­bex, Nitromint, Urimil, Levo­dopa, Grimodin, SunD3, Ser­mion (mi l-a scos), MemoPlus, MSM și Magneziu 500 (mi l-a adăugat acum). Mai folosesc Lac­risifi, Rinoclenil, Ipravent inhaler (înainte luam Ventolin și nu știu de ce l-a schimbat) și Airflu­sal, Xyzal – l-am în­trerupt, că am avut ver­tij și am leșinat de trei ori, cred că de la ten­siunea prea mică (sau prea mare).

Zilnic, la trezire, am acea stare de leșin de la stomac, îmi aud pulsul în urechi, nu mai văd bine și nimeni nu îmi spu­ne ce am. Câteodată îmi doresc să mor, că nu mai suport acest chin. Eu cred că de la coloana deteriorată e totul, dar chiar nu mă poate ajuta nimeni cu un tratament eficace? Nu mai vreau să iau zilnic calmante pentru durerile de coloană, căci toate medicamentele au lactoză, la care am intoleranță (și la gluten) – pentru ambele iau enzime. Ce mă sfătuiți să fac? Prefer un trata­ment naturist. De trei ani sufăr și de megacolon toxic, provocat de medicamente și suplimente – care se spune că nu dăunează, că sunt din plante, dar pe mine mă distrug, dar nu le pot întrerupe fără avizul celor care mi le-au recomandat.

P.S. Pentru constipație, iau zilnic Espumisan (2 capsule, dimineața și seara). Aș vrea să nu mai iau atâtea medicamente!

Ciuperca unghiei cu ce se vindecă? Că eu dau de doi ani, zilnic, cu Exoderil, și degeaba.

Vă rog, aștept un sfat care să mă facă să am și eu zile cu sănă­tate, că nu mai pot!

MARIA V. – Timișoara

„Sufăr de reflux esofagian și eructez întruna”

Dragă redacție, am 48 de ani și vă rog să-mi dați și mie un sfat de sănătate. De aproape trei ani sufăr de reflux gas­tro-esofagian. Problema e că eructez zi și noap­te, violent, minute în șir. Eruc­tațiile sunt precedate de stare de rău, de presiune în zona epigastrului. În ultimele luni, boala s-a agra­vat. Am du­reri mari, aproape încontinuu, pe tot traseul esofagului. Țin regim alimentar și am făcut tot felul de scheme de tratament – Omez, Ranitidină, Controloc, Xanax, cura cu argilă, tinctură de propolis… Vă rog, ajutați-mă să scap de gazele din stomac! Cu mulțumiri,

TIBERIU C. – București

„Nu reușesc să scap de Helicobacter pylori”

Dragă redacție, am 80 ani și acum opt ani mi s-a depistat Helico­bacter pylori. Am urmat trata­mentul clasic cu antibiotice și, în plus, am apelat la numeroase tratamente naturiste: Aloe vera, argilă, probiotice, li­chen de piatră, ceai de sal­câm. În prezent, fac tratament cu Omez, Ulco­gastrin, Controloc, dar cu toate acestea, am zilnic dureri de stomac. Bacteria asta m-a terminat. Nu mai pot mânca aproa­pe nimic, mă simt foarte slăbită, fără vlagă. Vă rog ajutați-mă cu un sfat, mai ales că sufăr și de osteo­poroză, iar tratamentul nu-l pot lua din cauza durerilor de stomac. Vă mulțumesc!

SMARANDA – Suceava

(Încercați tinctura de pro­polis. Se administrează con­form prospectului.)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian