Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Caut un remediu pentru silicoză” (Răspuns pentru ION F. – Petroşani, F. AS nr. 1244)

Foto: Shutterstock

* Consumați zilnic, în timpul meselor princi­pa­le, un pa­har cu apă în care adăugați 2 lingurițe oțet de mere plus 2 lingurițe miere de albine poli­floră. Conținutul se bea înghițitură cu înghițitură.

* Beți zilnic 2-2,5 litri ceai de coada-calului și gălbenele.

* Foarte eficiente sunt și compresele calde cu coada-calului, care se fac din 2 pumni de plantă aburiți circa 10 minute într-o sită, deasupra unei oale cu apă în clocot. Se pune planta abu­rită într-un săculeț și se aplică seara, la culcare, o dată pe piept, o dată pe spate, în regiunea plămânilor. Tra­ta­men­tul se face în fiecare zi, până la obținerea unui rezultat pozitiv.

GHEORGHE G. – Galați

„Cum pot scăpa de verucile plantare?” (Răspuns pentru LAURENŢIU, F. AS nr. 1297)

1. Am avut și eu veruci plantare. Mi s-a reco­man­dat să fac operație, dar nu am fost la spital. Am apelat la proprie­tă­țile propolisului și iată că m-am vindecat com­plet. Aveam foarte multe veruci pe toate degetele de la pi­cioare și pe talpă. Aproape că nu mai puteam merge. Am cumpărat propolis brut, pe care îl topeam într-o lingură pe flacăra de la aragaz. Așa cald cum era, îl aplicam pe veruci (negi virali, cum mi-au spus doctorii), iar deasupra apli­cam un plasture de leucoplast. Aceeași operațiune o făceam în fiecare seară, cu răbdare și în­credere. Recunosc că am avut nevoie de ceva răbdare pen­tru a continua acest tratament, pentru că timp de aproa­pe 4 săptămâni nu am văzut nicio ameliorare. Cred că mai erau 3 zile până să se împlinească luna de când am început acest tratament, când am ob­servat că încet-încet, odată cu aplicațiile de propo­lis, dispăreau și verucile. În decurs de o săptămână, orice urmă de ve­ruci a dispărut ca un vis urât, lăsându-mi o piele fină ca de bebeluș. – Pe cât posi­bil (de două ori pe săp­tă­mână), înfă­șurați tălpile și degetele în cârpe de bumbac îmbibate în oțet de mere, peste care aplicați o bucată de nailon. Ajută foarte mult! Să nu vă speriați dacă vi se duc mai multe rânduri de piele. E din cauza leucoplas­tu­lui. – O altă reco­mandare este să umblați, pe cât posi­bil, încălțat numai cu ciorapi de bum­bac. Important este să nu vă transpire piciorul, creându-se în acest fel con­di­ții de dezvoltare a verucilor. Dumne­zeu să vă ajute!

IOANA P. – București

2. Vă trimit o metodă naturistă de vindecare a ve­ru­cilor plantare, de-a dreptul spectaculoasă. Două persoa­ne apropiate mie au suferit de veruci – atât plantare, cât și la nivelul mâinilor. Urmând tratamentul clasic (cau­teri­zare), verucile au reapărut într-un nu­măr chiar mai mare ca înainte. Ca urmare, au apelat la înțelep­ciu­nea populară care, încă o dată, nu și-a dezmințit efi­cacitatea. Trata­mentul este simplu: aplicați direct pe veruci o compresă cu urina proprie proaspătă (impor­tant!). Peste compresă aplicați o folie de plastic și pu­neți-vă șosete. Lăsați până dimineața. Compresa poate fi aplicată și peste zi, folosind de fiecare dată urină proas­pătă. În scurt timp, verucile vor dispărea defi­ni­tiv. Vă doresc multă sănătate!

MARIA S. – jud. Mureș

„Nu reuşesc să mă vindec de amigdalită” (Răspuns pentru ANDREEA, F. AS nr. 1326)

Vă recomand să urmați un tratament cu propolis vreme de două luni: 50 g propolis solid se pune la mace­rat în 250 ml alcool rafinat, vreme de două săptămâni, agitându-se zilnic sticla. Se ia seara, înainte de culcare, o linguriță de lichid ames­tecat cu miere sau cu puțin zahăr. Nu se mai bea și nu se mai mănâncă nimic timp de o oră de la luarea medi­camentului.

VIRGINIA – Câmpulung Moldovenesc

„Sunt vegetariană. Copilul meu se va dezvolta normal?” (Răspuns pentru LAVINIA – Iaşi, F. AS nr. 1335)

Am 30 de ani, un băiat de 2 ani și sunt lacto-vegeta­riană de la 19 ani. Nici măcar în timpul sar­cinii n-am mai mâncat carne, și asta dintr-un motiv bine înteme­iat: l-am cunoscut și prețuit pe d-l Valeriu Popa. De câte ori nu l-am auzit pe nenea Omu’ spunând că doi oameni, când se hotărăsc să aibă un copil, tre­buie ca – cel puțin cu un an înainte de concepere – nici unul dintre ei să nu mai consume carne, pâine albă și zahăr, ca să nu mai vorbesc de alcool, tutun și cafea… Și tot el mai zicea că este o cri­minală ma­ma care dă copilului ei carne înaintea vârstei de 7 ani. Așa că atât eu, cât și băiatul meu suntem lacto-ve­getarieni și pot spune cu mândrie că multă lume îmi admiră băiețelul. Până în momentul de față, nu m-am pu­tut plânge vreodată că a fost bol­nav. În ceea ce privește anemia, aceasta nu este o problemă. Pentru a o combate, se poate bea ceai de coada-calului sau de urzică, suc de sfeclă roșie și suc de țelină sau se poate consuma salată de sfeclă roșie coaptă (la cuptor), cu hrean, cu ulei de măs­line și cu zeamă de lămâie (această salată este foarte bogată în vitamina C). În timpul sarcinii este bine să se con­sume zilnic morcovi, mere, cât mai mul­te lactate (lap­te dulce, lapte bătut, iaurt, brânză de vaci) și fulgi de ce­reale. Îți doresc multă sănătate, naștere ușoară și să ai un copil sănătos!

DIANA – București

„Am arsuri mari la stomac” (Răspuns pentru SIMION P. – Tecuci, F. AS nr. 1366)

Arsurile la stomac dispar ca prin minune cu aju­to­rul maceratului la rece din rădăcină de obligeană (o lin­gu­riță de rădăcină de obligeană rasă se pune de seara în 250 ml apă, se lasă peste noapte, a doua zi se stre­coa­ră și se bea înainte de mesele principale). Acest ma­ce­rat va restabili integral funcțiile gastrice. Conco­mi­tent, se vor lua două lingurițe cu ulei de cătină ames­tecat cu miere de salcâm, tot de trei ori pe zi, înaintea meselor principale. Funcțiile stomacului și buna dis­po­zi­ție se vor reinstala în mai puțin de o săptămână.

CĂLIN D.

„Mi s-a amputat piciorul, dar rana nu se închide” (Răspuns pentru ŞTEFAN – jud. Cluj, F. AS nr. 1377)

Plaga dvs. se va vindeca, și încă repede, folo­sind com­prese sterile înmuiate în ulei de rostopască sau un­guent de rostopască. De la prima întrebuin­țare veți ve­dea cu ochii dvs. rezultatele.

SERGIU B. – București

„Vă rog, ajutați-mă! Respirația mea miroase a canal” (Răspuns pentru ANA-MARIA, F. AS nr. 1423)

Stimată redacție a interesantului ziar „Formula AS”,

Vreau să-i dau un sfat d-nei Ana-Maria, referitor la întrebarea „Vă rog, ajutați-mă! Respirația mea miroase a canal”. Personal, am trecut prin această grea încercare și m-am vindecat datorită acestui ziar, „Formula AS”. De aceea vreau să-i transmit drei Ana-Maria să apeleze cu încredere la cabinetul „Lacrima Natu­rii”, la tel. 0744/87.01.94, unde d-na doctor Elena Spânu îi va fi de mare ajutor. E un medic cum altul nu gă­sești. Folosind re­medii de excepție din Finlanda, vă oferă speranță sigură de vindecare.

Vreau să vă mulțumesc și vă felicit pentru alcă­tui­rea aces­tei minunate „Formule AS”. Do­resc multă sănătate cititorilor revistei și tuturor celor din re­dacția ei. Cu stimă și respect,

MARIA – jud. Vaslui

„Fetița mea suferă de constipație” (Răspuns pentru MIRELA – Galați, F. AS nr. 1425)

Stimată doamnă Mirela, vă înțeleg îngrijorarea, deoarece și eu am fost într-o situație asemănătoare cu fiul meu, care avea atunci vârsta de 4 ani. Folo­sisem tot felul de tratamente, fără succes. Dum­nezeu cred că m-a ajutat să mă fac înțeleasă în marea mea suferință de o farmacistă, care mi-a spus că medicamentul cel mai bun este uleiul de ricin, care este un bun pansament pentru intestine.

La copilul de doi ani, dăm dimineața, pe stoma­cul gol (pe nemâncate) o linguriță plină cu ulei de ricin, după care îi dăm copilului să bea 125 ml apă călduță (sau ceai călduț) îndulcit cu miere. Băiatul meu, la început, nu voia să-l ia, fiindcă are un gust rău, dar m-a ajutat din nou d-na farmacistă, care m-a învățat că atunci când copilul refuză, îl ținem de nas, și astfel îi dăm medicamentul lichid. Eu m-am ferit de această metodă și am căutat să-mi con­­ving copilul să ia medicamentele, treaba cu ținu­tul de nas este riscantă, deoarece copilul poate plânge și medicamentul intră pe trahee și este chiar riscant. Prin urmare, străduiți-vă să vă convingeți fetița, spu­nându-i o poveste despre o altă fetiță cu­minte care a înghițit doctoria repede, apoi a băut apa călduță și s-a făcut sănătoasă. Puteți să-i mai dați o linguriță plină cu ulei de ricin, după o săptă­mână, iar pentru a regla scaunele, îi dați în fiecare dimi­neață, pe stomacul gol, 150 ml apă călduță sau ceai neîndulcit sau îndulcit cu miere, și așa mi-am vin­decat singură copilul… Așa s-a întâmplat la bă­iatul meu. Dacă un adult are o asemenea suferință, el va lua în două dimineți la rând, pe stomacul gol, câte o lingură plină cu ulei de ricin, după care va bea 250 ml apă călduță sau ceai îndulcit cu miere. La o săptămână, repetă tratamentul, și va bea apă sau ceai călduț încă o perioadă, până se reglează scau­nul. La defecare nu se merge în grabă sau stre­sat, ci calm, calm și cu răbdare. Neglijarea scaune­lor înseamnă operație de colon, colon contra naturii și alte complicații. Ferească-ne Dumnezeu!

Trebuie dată mare atenție acestei boli și mai ales regimului alimentar din care nu trebuie să lipsească supele, ciorbițele, cruditățile. Vă doresc sănătate!

E.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian