Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Caut un leac pentru ameliorarea spondilitei anchilopoietice”

Foto: Shutterstock

Stimată redacție, am 61 de ani și sufăr de o boală care m-a țintuit la pat: spondilită anchi­lopoietică. Am fost la mulți specialiști, am încercat și tratamente alternative (acupunctură), dar acum mi-e tea­mă să mai merg prin spitale, să nu mă molipsesc cu virusul Co­vid. Nu pot face absolut nimic, pentru că mâinile și picioarele nu mă ajută. Am devenit o povară pentru familie. De aceea, apelez la dvs. să mă ajutați cu un tratament na­tu­rist, care să-mi mai amelioreze starea. Vă mulțumesc și doresc sănătate tuturor!

MIHAI B. – Bârlad

„Sora mea are diagnosticul polimiozită cu necroză”

Dragi prieteni de la „Formula AS”, vă rog să mă ajutați cu un răspuns pentru o problemă me­dicală a surorii mele, care a împlinit de curând 70 de ani. De la o vreme, a observat că atunci când merge mai mult, mușchiul cvadriceps (aflat între coapsă și genunchi) obosea și nu-i mai în­gă­duia să urce nici măcar câteva trepte. Acum o săptămână a fost la medicul neurolog, i-au fost făcute investigații (printre care și electromio­gramă), chiar și o biopsie din zona dureroasă. Diag­nosticul pus a fost: „Poli­miozită cu necroză, atrofie, fibroză moderată și infiltrat inflamatoriu limfomonocitar intersti­țial”. Afecțiunea cu acest nume este o boală autoimună, de colagen, iar medicii i-au spus că este incurabilă. Bineînțeles că ne-am îngrijorat cu toții, mai ales că sora mea mai are o boală autoimună, are hipotiroidie. În momentul acesta ea va trebui să se îndrepte către reumatologi, care îi vor administra un tratament cu corticosteroizi. Ne-am interesat, iar tratamen­tul cu corticosteroizi este extrem de riscant, având în vedere efectele secundare pe care le are: diabet, cataractă, glaucom, chiar neoplasm, po­sibilitatea de apariție a aceluiași diagnostic la celălalt picior… Pare a fi într-o situație fără ieșire. Nu știe ce să facă. Încă nu a început niciun tra­tament. Suntem cu toții extrem de îngrijorați. Boala surorii mele este foarte rară. Ni s-a spus că acest diagnostic poate apărea o dată la 100.000 de locuitori.

Îi rog pe cititorii acestei reviste, pe medicii, specialiștii care citesc aceste rân­duri, dacă au auzit de acest diagnostic și au și o altă părere, să ni se adreseze prin intermediul pu­blica­ției, cât mai urgent. Cu mul­țu­miri,

Angela Gherman – București

„Cum pot scăpa de virusul hepatitic B inactiv?”

Bună ziua. Mă numesc Paul, am 32 de ani, și anul trecut, la niște analize medicale mai amă­nunțite, mi s-a spus că sunt purtă­tor sănă­tos de virus hepatitic B inactiv (anti­gen HBs pozitiv). Nu mi s-a recomandat niciun tratament, nu mă simt rău, dar aș vrea să scap de acest virus, pentru că îmi in­duce o stare de teamă continuă. Iau pre­ventiv tot felul de me­di­ca­mente hepatopro­tectoare (Lagosa, He­patoprotect, Liv52, Spiru­lină). Știe cineva un trata­ment naturist care să omoare vi­rusul? Vă rog să mă ajutați cu un sfat. Cu mulțu­miri,

PAUL E. – București

„Am hematurie microscopică, dar nu mi s-a pus un diagnostic”

Stimată redacție, anul trecut am început să am grețuri, văr­sături, după care urina s-a co­lorat în roșu-brun. Am fost la medicul de familie, care a sus­pectat o afecțiune re­nală. Re­zultatul inves­ti­gațiilor a fost hematurie microscopică de etio­logie neprecizată. Nu mi s-a pus încă un diagnostic și nici tratament nu mi s-a pre­scris. De aceea, îi rog pe spe­cialiștii revistei să-mi recoman­de un tra­tament sau să-mi spu­nă la ce medic să apelez. Vă mulțumesc!

ALINA R. – București

„După radioterapie nu-mi mai crește părul”

Dragă redacție, am 49 de ani și acum doi ani am fost diagnosticată cu cancer de sân. Înainte de a fi ope­rată, am făcut chimioterapie, timp de 6 luni, de la care mi-a căzut tot părul. După ope­rație, începuse să crească, dar mi s-au prescris șase ședințe de radioterapie și am chelit din nou, dar de această dată părul nu mai crește la loc. Sunt nevoită să port tot timpul perucă și acest lucru mă deprimă. Mai am vreo șansă să-mi crească părul la loc? Vă rog, ajutați-mă cu un sfat! Vă mulțu­mesc anticipat!

IRINA – Iași

„De fiecare dată când mă epilez fac foliculită”

De fiecare dată, după epilare – cu ceară, epilator sau lamă de ras – fac foliculită. Firul de păr încearcă să spargă pielea și se formează bu­bițe mici cu puroi. Când începe să crească părul, mă ustură și mă mănân­că îngrozitor, apoi, după o săptămână de chin îmi trece, până la urmă­toarea epilare. Folosesc Baneocin și balsam după epilare, îmi hidratez pielea și totuși întotdeauna apare mâncări­mea. Ce pot să mai fac? Vă mulțu­mesc mult pentru orice sfat!

SIMONA H.

„Mă puteți ajuta? Am varice dureroase”

Dragă redacție, am fost ope­rată de varice cu ani în urmă, prin secționare, nu prin smul­gere. Pe piciorul operat au ră­mas porțiunile de vase secțio­nate, care sunt tari ca un os și îmi pro­voacă dureri mari. Iau Varixinal – capsule și gel –, dar de­geaba. Mulțumesc oricui m-ar putea ajuta cu un remediu naturist.

TAMARA

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian