Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Frumusețea decolteului

Foto: Shutterstock

– Dacă decolteul dvs a început să arate „obosit”, nu vă descurajați. Există trata­mente naturale care îi vor reda imediat prospețimea și fermitatea. Ingredientele ne­ce­sare se găsesc în maga­zi­ne naturiste și farmacii –

Ulei de germeni de grâu

Se obține prin extragere la rece din germenii de grâu. Are efect pu­ternic regenerant, reface elasticitatea și tonusul pielii.

Mod de folosire: aplicați zilnic, cu masaj ușor, câteva picături de ulei pe decolteu, gât și pe sâni. Uleiul de germeni de grâu se poate combina cu folos, cu uleiul de migdale sau cu crema dvs. obișnuită de corp.

Ulei de margarete

Este obținut prin macerarea flori­lor de margarete în ulei și are ca efect tonifierea pielii deshidratate. Este eficient pentru în­gri­jirea pielii de pe ab­do­men, „lăsată” după naș­­tere sau după pier­derea în greutate.

Mod de folo­si­re: se masează decol­teul, gâtul, sânii și ab­domenul, dimi­neaţa şi seara, cu câteva picături de ulei de marga­rete. Se poate folosi sim­plu sau în combinație cu alte uleiuri sau creme.

Masaj cu gheață

În fiecare zi, după ce faceți duș, clătiți-vă sânii și decolteul cu apă rece. Și mai eficiente sunt masajele cu cuburi de gheaţă pe decolteu şi pe sâni, timp de 2-3 minute. Se activea­ză circulaţia sanguină şi este stimula­tă producţia de colagen, cu rol impor­tant în fermitatea şi susţinerea pielii.

Tratament cu mere

Când vine vorba de recăpătarea fermității și elasticității pielii, merele sunt o alegere inspirată. Aveți nevoie de suc proaspăt de mere sau piure de mere (se dă pulpa de mere pe răză­toarea mică sau prin blender).

Mod de folosire:

* Masați-vă gâtul, decolteul și sânii cu un tampon de vată înmuiat în suc proaspăt de mere, cu mişcări cir­culare. Se lasă sucul să acționeze 5 minute, apoi se clăteşte cu apă rece.

* Aplicați piureul de mere pe gât, decolteu și sâni, lăsați-l să acționeze 15 minute, apoi clătiți-vă cu apă rece.

Mască cu iaurt și brânză de vaci

Ingrediente: trei linguri cu brân­ză de vaci, trei linguri cu iaurt.

Amestecați brânza de vaci cu iaurtul, până ce obțineți o pastă pe care o aplicați pe de­colteu și pe sâni. Lăsați să ac­ționeze 30 minute, apoi clăti­ți-vă. Masca se folosește o dată pe săptămână. Este nutritivă și oferă elasticitate și suplețe pielii deteriorate.

Comprese cu ceai verde și trandafiri

Ingrediente: două linguri cu pe­tale de trandafiri, o lingură cu ceai verde.

Turnați o cană cu apă clocotită peste petale, lăsați la infuzat 30 de minute, apoi strecurați. Înmuiați bu­căți mai mari de tifon și aplicați-le pe decolteu și pe sâni. Lăsați să acțio­neze 20 de minute. Hidratează şi re­dau tonusul pielii.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian