Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Am dureri continue de genunchi” (Răspuns pentru EUGENIA S., F. AS nr. 1063)

Foto: Shutterstock

Stimată d-nă, dincolo de osteoporoză și reu­ma­tism, de care se pare că suferiți și care pot deter­mina fiecare în parte aceste dureri, cred că aveți o artroză (boală dege­ne­rativă a genunchiului). Pentru osteoporoză și reuma­tism, cel mai eficient trata­ment este cel homeopat. Pen­tru artroză, vă reco­mand acupunctura. Un tratament com­­bi­nat cred că ar fi extrem de util pentru dvs.

Dr. LIVIU N. – Brașov

„Pot scăpa de pietrele la vezica biliară?” (Răspuns pentru SILVIA – București, F. AS nr. 1214)

Pentru aceeași afecțiune, eu fo­losesc ceai din coji de portocală și nu am probleme. Rețeta o am de la o doamnă care a primit-o de la pă­rintele Arsenie. Dacă puteți, e bine să înlocuiți lichidele de peste zi nu­mai cu acest ceai.

Mod de preparare: aproximativ 1/2 l apă, la coaja de la o portocală. Se pun cojile la fiert, se acoperă și se fierb la foc mic, aproximativ o jumătate de oră. Se poate bea rece sau cald. Se pot folosi chiar și coji uscate (la întune­ric și departe de surse de căldură).

Mama mea nu a vrut să se opereze de fiere și a băut acest ceai timp de 3 ani (avea două pietre cât un gălbenuș de ou fiecare și crize foarte dese). Acum, după 22 de ani, se simte foarte bine și nu și-a făcut operație. Sinceră să fiu, nu știu dacă au dispărut total, pentru că nu a mai fost la ecograf. Vă doresc sănătate!

MIHAELA

„Băieţelul meu urmează să fie operat la testicul” (Răspuns pentru MARIANA – jud. Sălaj, F. AS nr. 1260)

În urmă cu 20 de ani, și eu am fost în situația dvs. Băiatul meu, atunci în vârstă de 3 ani, a fost pro­gramat – cu același diagnostic – pentru ope­rație la Spitalul „Grigore Alexandrescu”. O călu­găriță ne-a îndemnat ca mai înainte de a ne grăbi la operație să facem rugă­ciuni și să ungem scrotul cu mir sfințit la biserică. La circa 2 săptămâni, res­pectând acest sfat, pro­blema s-a rezolvat defi­nitiv, fără intervenție chi­rurgicală. Sper din tot su­fle­tul ca, urmând acest sfat, copilul dvs. să se vin­dece.

LUMINIȚA D. – București

„Am dureri de ficat după colecistectomie” (Răspuns pentru IULIANA B., F. AS nr. 1315)

Folosiți cu multă încredere medica­men­tul natu­ral produs de Hofigal S.A. – București, numit Spi­rulină. Farmacistul sau medicul de familie vă va pre­scrie dozajul, iar dvs. vă veți convinge de efi­ci­ența lui. Un alt remediu natural este obligeana. Se face un macerat la rece dintr-o linguriță cu rădăcini de obligeană date pe răzătoarea mică la o cană de 250 ml apă. Se lasă de seara până dimineața la tem­peratura camerei. Dimineața se strecoară și se ia câte o înghițitură bună înainte și după fiecare masă. Acest leac vă va rezolva problemele în 2-4 săptă­mâni. Succes și multă sănătate!

ADRIANA M.

„Nu mă simt bine după operaţia de deviaţie de sept” (Răspuns pentru LAURA, F. AS nr. 1319)

Uleiul de cătină are o ca­pa­citate fantastică de rege­ne­rare a țesuturilor. Puneți în fiecare nară, seara și dimineața, câte 3-5 picături de ulei de cătină, și miracolul vin­decării nu va întârzia să apa­ră. Totodată, făceți în fie­care seară inhalații (circa 10 mi­nute) cu ceai din următorul amestec de plan­te: cicoare, cim­brișor, coada-șoricelului, mușețel, mesteacăn, măceș (se zdrobesc fructele), mentă, nuc, păducel, soc, stejar, tei. Într-un să­cu­leț de bumbac (20×30 cm) se pun câte 3-4 linguri din fie­care plantă. O oală de 8-10 litri se umple pe jumătate cu apă și se pune la fiert. Când apa dă în clocot, se in­tro­duce săculețul, se fierbe un minut, se stinge focul, se aco­peră vasul, iar după 10 minute se începe in­halația, capul și oala fiind bine acoperite cu un prosop. Se inspiră alter­nativ – o dată pe nas, o dată pe gură. După termi­narea inhalației, se dă vasul la o parte și se mai stă aco­perit cu prosopul pe cap încă 10 minute. După 20 de minute, se administrează ule­iul de cătină – 4-5 picături în fiecare nară. Trata­mentul du­rează 3 săptămâni.

SERGIU – București

„Am prurit generalizat” (Răspuns pentru DUMITRU F. – Adjud, F. AS nr. 1383)

Am avut și eu asemenea probleme cu câteva zeci de ani în urmă. Am găsit în revista numită pe atunci „Sănătatea”, următoarele recomandări: – ob­ser­vați la ce alimente faceți alergie și eliminați-le; – consumați, în schimb, cât mai multe legume și fructe proaspete, trecute prin foc (sau nu). M-am pus la pândă și am observat că, de câte ori con­sumam me­ze­luri, produse din carne de porc și oaie (chiar și caș), înce­pea cal­varul. Am respectat aceste sfaturi, am folosit, la început, și ungerile cu spirt medici­nal și, de atunci, mul­țumesc lui Dum­ne­zeu, am scăpat cu totul de acest calvar. Aveți răbdare, nu într-o zi, nu într-o săptămână, dar în maximum o lună, sigur o să scăpați și dvs. de acest necaz.

SILVIU T. – Craiova

„Zona Zoster îmi face viața un calvar” (Răspuns pentru SILVIA – Franța, F. AS nr. 1425)

Vă recomand o rețetă care vă va vindeca sufe­rința. Pe suprafața pielii afectate se aplică oțet de mere, de patru ori pe zi, și de trei ori pe noapte. Sen­zația de arsură și mâncă­rime dispare în câteva minute după aplicarea oțe­tului. Tratamentul ajută la vindecarea mai rapidă a afecțiunii. Această rețetă o găsiți în cartea „Mierea și alte produse naturale. Experiența și studiul de o viață întreagă ale unui medic”, autor D.C. Jarvis. În această carte găsiți și rețeta preparării oțetului de mere. Cartea o găsiți la toate librăriile și antica­riatele din România.

JANETA E. – Iași

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian