Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Cum pot evita operația de hernie de disc?”

Foto: Shutterstock

Bună ziua. Mă numesc Rareș, sunt din Brăila, și vă rog să-mi spuneți dacă hernia de disc se poate trata naturist. Nu mă încumet să mă operez pe vremuri de pandemie. Vă rog să-mi publicați scri­soarea, poate cineva a fost tra­tat pe cale na­turistă și nu s-a mai operat. Vă mulțu­mesc. Să ne țină Dumnezeu sănătoși pe toți!

RAREȘ – Brăila

„Mi s-a pus diagnosticul migrenă în ciorchine”

Dragă redacție, de câteva luni am dureri pe partea dreaptă a capului, care îmi cuprinde ochiul și fruntea. Durerea se repetă de câteva ori pe zi, inclusiv noaptea, și durează până la o oră. Me­dicul neu­rolog mi-a pus diagnosticul migrenă în ciorchine și mi-a prescris medicamente, dar nu au avut niciun efect. Doar în pri­mele zile de tratament durerile s-au mai rărit și au slăbit în inten­sitate, apoi au revenit la fel de dese și de puternice. Dacă există un remediu natu­rist sau o dietă pentru ame­liorarea acestei suferințe, vă rog să-mi răspundeți în revistă. Cu mul­­țumiri,

ANTONIA V.

„Caut un leac pentru polineuropatie”

Stimată redacție, mă numesc Ștefania, am 74 de ani și vă scriu cu rugămintea să-mi reco­mandați un tratament pentru suferința cu care mă con­frunt: polineuropatie. Îmi amorțesc pi­cioa­rele, am arsuri și furnicături. De la un timp, am în­ceput să merg foarte greu. Poate primesc un sfat și de la specialiștii dvs. Cu mii de mulțumiri și urări de sănătate,

ȘTEFANIA – Zimnicea

„După operația de hemoroizi, am stenoză anală”

Dragă redacție, vă scriu cu speranța că voi primi și eu un leac pentru boala mea. În urmă cu doi ani, am fost operat de hemoroizi. N-aș fi vrut să ajung la operație, dar nu mai suportam du­rerile și mă împiedicau să muncesc (sunt șofer). În urma operației, mușchiul anusului a fost dis­trus și în interior au rămas o cicatrice care a pro­dus stenoză anală. Îmi puteți reco­manda un tra­tament natu­rist? Vă mulțumesc!

NICU S.

„Am depuneri de colesterol pe carotidă. Se pot dizolva?”

Dragă redacție, vă rog să pu­blicați și apelul meu disperat, poate mă va ajuta cineva să-mi găsesc sănătatea. Am 57 de ani, și toată viața, la analize, îmi ieșea colesterolul mare (220-250). Me­dica­men­tele prescrise de medicul de fa­milie (Roswera) îmi făceau rău și nu le-am mai luat, dar țin cât de cât regim alimentar. Nu mănânc brânză grasă, prăjeli, fo­losesc doar lapte degresat și, credeți-mă, nu mai suport pieptul de pui. În noiembrie am avut un episod ciudat: nu mai vedeam color, totul era în alb-negru. Am cre­zut că am ceva la ochi, dar totul era în regulă. Medicul m-a trimis să-mi fac o ecografie carotidiană și atunci s-a descoperit că am depuneri mari de coles­terol pe anumite seg­mente. Mi s-a spus că cea mai bună soluție ar fi operația, pentru cu­rățarea carotidei, dar mi-e foarte frică, mai ales în con­textul actual. Știe cineva vreun tratament pentru dizolvarea acestor depuneri de colesterol? Îl rog și pe d-l Mircea Peia să-mi dea un sfat, pentru că îl apreciez foarte mult pentru răs­punsurile pe care le pu­blică în revistă. Men­ționez că am și hiperten­siune, pentru care iau Noliprel Forte – 1 pastilă pe zi, dimineața. Vă mulțumesc anti­cipat.

ROXANA F.

„Am fost operată de patru ori de abces pilonidal”

Bună ziua. Vă scriu despre problema mea de sănătate, cu convingerea că-i voi găsi leacul cu ajutorul dvs. În urmă cu un an mi-a apărut pe osul sacral, chiar deasupra anu­sului, o băși­cuță care s-a spart și din care a curs puroi. Medicul mi-a spus că este un abces pilonidal. Am fost operată de patru ori într-un an, pentru că de fiecare dată, la 3-4 luni după operație, abcesul se deschide din nou și supu­rea­ză. Vreau să evit o nouă ope­rație, de aceea vă rog din suflet să-mi recomandați un leac na­turist. Vă mulțumesc și doresc multă sănătate colectivului „For­mulei AS”!

DARIA S.

„Am un somn foarte agitat, presărat cu coșmaruri”

Bună ziua. Mă numesc Sergiu, am 31 de ani și mă confrunt cu o mare problemă: aproape în fiecare noapte am un somn foarte agitat, cu vise care de care mai înfricoșătoare. Nu țin minte ce visez, dar mă trezesc foarte speriat, cu inima bă­tându-mi nebunește. Mai mult, vorbesc în somn, mă întorc când pe o parte, când pe alta… Soția mea doarme acum pe canapea, pentru că o tre­zeam și pe ea mereu. Nu știu ce să mai fac pen­tru a avea parte de un somn liniștit, ca un om normal. Oare e cazul să merg la un psihiatru? Aștept cu mare interes sfaturile cititorilor și ale specialiștilor dvs. Cu mulțumiri,

SERGIU A.

„Sufăr de cistită cronică”

Dragă redacție, am 34 de ani și sufăr de cis­tită cronică. Am du­reri și ustu­rimi la uri­nat, cu firi­șoare de sânge, și simt că am o rană în partea dreaptă a uretrei, pentru că mă arde când uri­nez. Poate cineva îmi va reco­manda un tratament eficient. Vă rog să mă ajutați!

TANIA – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian