Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru SILVIA – Bacău, F. AS nr. 1418 – „Mama mea a fost diagnosticată cu Alzheimer”

Dr. biolog VIORICA VINTILĂ – tel. 0744/487.659, e-mail: [email protected]

Boala Alzheimer este o afecțiune degenerativă a sistemului nervos central, care deter­mină probleme de memorie, gândire și comportament. Este cea mai frecventă cauză a demenței, termen general folo­sit pentru pierderea memoriei și a altor capacități cognitive. Demența nu în­seam­nă nebunie, ci un set de simp­to­me, precum afectarea memoriei și a gândirii.

Cauzele principale ale bolii Alzheimer sunt o combinație de factori genetici, com­portamentali și de mediu. Din punct de vedere biologic, în determinarea apariției bolii Alz­hei­mer sunt impli­cate anumite proteine de la nivelul creierului, care nu mai funcționează normal, perturbă activitatea neuro­nilor și eliberează substanțe toxice.

Alte cauze ale declanșării bo­lii Alzheimer pot fi: depresia, dia­betul zaharat, hipertensiunea arterială. Acestea produc afec­țiuni cardio­vas­culare care au ca urmare alterarea me­moriei. Per­soa­nele care au suferit un trau­matism cranio-cerebral, cu pier­de­rea stării de conștiență cel puțin o oră, sunt expuse unui risc major de a face boala Alzheimer. Fu­matul și alcoolul sunt factori de risc pentru tulbu­rările de memorie ce apar odată cu înaintarea în vâr­stă. Persoanele acti­ve din punct de vedere inte­lec­tual (cele care citesc, desfășoară acti­vități stimu­lative pentru intelect sau legate de pro­cesul de învă­țare) au un risc scăzut de a face boala Alzheimer. Medicii spun că boala Alzheimer nu are tratament pentru vindecarea bolii, dar se poate încetini agra­varea simptomelor de demență și poate fi îmbu­nătățită calitatea vieții bolnavilor cu Alzhei­mer și a celor din jurul lui.

Tratamentul pentru încetinirea agravării simp­tomelor:

• Alimentație care favorizează sănătatea cre­ierului – ulei de măsline, Vitamina C și Vitamina A, afine, căpșuni, roșii, broccoli, avocado.

• Drojdia de bere este indicată în terapia natu­ristă a bolii Alzheimer deoarece conține, printre alte vitamine benefice organismului uman, vitamina B12, care acționează asupra sistemului nervos cen­tral, mărește puterea de concentrare, favorizează eliminarea unor simptome specifice stresului psi­ho­logic. Vitamina B15, conținută, și ea, în drojdia de bere, favorizează schimburile de oxigen la nive­lul țesuturilor și este un remediu-minune contra îm­bătrânirii.

Cura cu drojdie de bere – constă în prepararea unui amestec din 1 linguriță cu drojdie de bere și 2 lingurițe cu miere de rapiță sau tei. Se freacă bine, până se obține o pastă omogenă. Doza zilnică este de 3 lingurițe cu drojdie astfel preparată, ad­­minis­trată pe stomacul gol dimineața, la prânz și seara. Cura se face două săptămâni pe lună, cu pau­ză de o săptămână și se poate relua. Cei care nu pot su­por­ta gustul drojdiei de bere pot folosi, conform pros­pectului, drojdia de bere pastile (se găsește la plafar).

• Suplimente alimentare pentru regenerarea sistemului nervos și încetinirea agravării simp­to­melor bolii Alzheimer:

• GINKGO CURCUMIN 95, 1x1capsule/zi;

• MEMORY STEM, 3x1capsule/zi;

• OXY MAX, 3x 20 picături/zi.

Recomand, în plus, activități de dezvoltare a memoriei și atenției, prin dezlegare de integrame, diagrame, scrabble, practicarea unor jocuri de so­cietate, plimbări în aer curat.

Farm. Carmen Ponoran – Director științific Plantextrakt, Secretar general ARGH, tel. 0726/76.60.43, www.plantextrakt.ro www.gemoterapie.ro

„Sufăr de gastrită și Helicobacter pylori” (Răspuns pentru PETRU, F. AS nr. 1428)

Carmen Ponoran

Rezultate foarte bune se pot obține în gastrită – inclusiv cu prezența Helicobacter pylori – cu gemo­terapia (terapia cu muguri). Extractul din muguri de Smochin este principalul gemo­terapic care acționează la nivelul tubului digestiv, în special în dezechilibre la nivelul stomacului. Mugurii de Smochin conţin muci­la­gii, substanţe enzimatice (lipaze, proteaze, cra­vină – un ferment cu acţiune similară pepsinei), vitamine (B, A, C), oligominerale, calciu, fosfor, fier, zaharuri, grăsimi, proteine. S-a demonstrat că protejează stomacul, ajutând la reglarea acidităţii gastrice (eficient în hipo sau hiperaciditate gastrică), re­glează tulburările de mo­tilitate gastroduodenale, sus­ţin procesul de cicatrizare a mucoasei gastrice şi intes­tinale şi sunt eficienţi în ma­nifestări ale stresului cu re­percusiuni la acest nivel. Ex­tractul se poate asocia cu alte gemoterapice, în funcție de problematica dezechili­brului de la nivelul tubului digestiv (stomac, intestin sub­țire, colon). În cazul dvs., vă recomand să urmați o cură de 2 luni cu Extract din muguri de Smochin – 2 administrări pe zi (dimineața și seara), Extract din mlădițe de Iarbă neagră – o dată pe zi și Extract din muguri de Nuc – o dată pe zi. Vă doresc multă sănătate.

Farm. spec. PAUL TISMAȘ – tel. 0745/137.537, e-mail: [email protected]

„Nu vreau să mă operez de ruptură de menisc” (Răspuns pentru Bogdan C. – Galaţi, F. AS nr. 1419)

Una dintre variantele de tratament ale rupturii de menisc este formată dintr-un extras de plante de uz extern şi o combinaţie de plante sub formă de ceai, de uz intern.

Extrasul de plante de uz extern are următoarea rețetă: într-un bor­can de sticlă de aprox. 3 litri, se pun la macerat: hrean ras (în cantitate de cca 4 degete), muştar boabe (cca 3 degete), ardei iute mărunţit (cca 3 degete), scoarţă de salcie (5 de­gete). Peste acestea se adaugă oţet de mere şi miere care să acopere plantele, lăsându-se spațiu liber de o palmă şi jumătate până la gura borcanului. Se lasă la macerat 14 -15 zile, agitând amestecul. După cele două săptămâni, compoziția se filtrează prin tifon sau vată și se adaugă în lichid 4 linguri cu sare amară (sulfat de magneziu). Se agită până la dizol­varea totală, apoi, cu acest extras se masează arti­culaţia ge­nunchiului de 2-3 ori/zi. Trata­mentul se poa­te alterna prin apli­caţii de com­prese reci, îm­bibate cu tinctura obținută.

Pentru uz intern – se prepară dimineaţa, la prima oră, un decoct (15 minute fier­bere) format dintr-un li­tru de apă, în care se adaugă: două rădă­cini de ghimbir rase + 4 linguri scoarţă de salcie + 2 linguriţe cu scor­ţişoară + coa­ja a două lămâi. (Scorţi­şoara să nu se adauge de la începutul proce­sului de fierbere, ci mai spre sfârşit.) După 15 mi­nute de fiert, se lasă li­chidul să se răcească, se filtrează prin tifon și se adaugă în el zeama celor două lămâi (rase în prea­labil) şi miere de albine, după gust. Acest preparat se bea pe parcursul a 24 de ore. Da­că acest trata­ment nu dă rezultatele do­rite, con­tactaţi-mă.

Farm. Liliana Samson – Expert Good Days Therapy, tel: 0752/269.237

„Tot corpul meu emană un miros atât de neplăcut, încât nici eu nu îl pot suporta” (Răspuns pentru A. L., F. AS nr. 1326)

Procesul de transpiraţie este un mecanism spe­cific organismului, prin care acesta elimină o parte din toxinele acumulate, reglează temperatura cor­pului etc. În mod normal, transpiraţia nu are un miros specific, acesta fiind sesizat atunci când este asociat cu prezenţa unor bacterii pe piele, fiind în unele cazuri destul de neplăcut sau greu de supor­tat, chiar şi după ce ne spălăm cu apă şi săpun. Cau­zele apariţiei unui miros neplăcut pot fi provocate de probleme metabolice, fiind aso­ciate cu diabet, tulburări hormonale, afecţiuni hepa­tice sau gastrointes­ti­na­le etc. Unele medica­mente, al­coolul, fumatul, pot produce de asemenea modificări la nivelul pielii, forţând organismul să elimine toxi­nele acu­mulate. Sunt situaţii în care anumite zone ale corpului elimină excesiv apa prin procesul de transpiraţie: palme, axile, tălpi, zona inghinală. Orice modificare la nivelul corpului trebuie să ne îndrume către medicul specialist pentru stabilirea unui diagnostic precis. Măsurile de igienă şi pre­venţie trebuie să fie cât mai bine respectate. Este recomandat să purtăm haine din bumbac, ce permit pielii să respire, şi nu veșminte din supraelastic, ce ne încălzesc şi mai tare; consum optim de apă; legume şi fructe proaspete, bio; toaleta zilnică, prin spălare cu apă şi, de preferat, un săpun blând care să nu agreseze pielea. Pentru mirosul puternic în zona axilară, putem clăti pielea, după spălare, cu un pahar cu apă în care am lăsat o rămurică de bu­suioc sau o linguriţă cu bicarbonat. Malavit Loţiune ajută la normalizarea activităţii glandelor sudori­pare, putând fi aplicată prin masarea zonelor cu trans­piraţie excesivă sau prin băi locale, când solu­ția se diluează în apă. Inocell, supliment natural din extracte vegetale, prezintă indicaţii în sindrom meta­bolic, protejează şi susţine funcţia hepatică, cu rol esenţial atât în asigurarea echilibrului hormonal, cât şi în eliminarea toxinelor.

Multă sănătate!

Ing. chim. MIRCEA BOCAN – Alba Iulia, tel. 0788/23.38.73, 0258/86.56.77

„Vă rog, ajutați-mă! Respirația mea miroase a canal!” (Răspuns pentru ANA-MARIA, F. AS nr. 1423)

Am întâlnit un bărbat de peste 40 ani care din această cauză nu și-a în­te­meiat o familie. Consecințele aces­tor neplăceri pot fi extrem de grave! Guma de mestecat și apa de gură nu rezolvă cauza problemei, care este o enterocolită de putrefacție. Această afecțiune ne poate transforma în ca­davre vii! Argila ALGO, luată în doze de 200 g pe zi, timp de 2-3 luni, rezolvă cu siguranță această problemă, fără efecte secundare! Pen­tru detalii referitoare la trata­ment, sunați-mă la tel. 0788.233.873. Pentru a procura argila ALGO la preț de produ­cător apelați la tel. 0258.865.677.

(Răspuns valabil și pentru NASTASIA H. – jud. Mureș, F. AS nr. 1428, semnatara scrisorii „Aju­tați-mi fiul să scape de halenă!”)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian