Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Am dureri de ficat după colecistectomie” (Răspuns pentru IULIANA B., F. AS nr. 1315)

1. În cazul dvs. se recomandă un regim alimen­tar strict – fără ciocolată, grăsimi, ouă (în special gălbe­nuș), smântână, cafea, alcool. Consumați cât mai multe fructe coapte, în special pere sau compot de pere sălba­tice, fără zahăr. Consumați zilnic ri­di­che neagră – sti­mu­lează secrețiile celulei hepatice.

* În caz de dureri, beți sucul de la jumătate de lămâie ames­tecat cu o linguriță de bicarbonat. Beți cât mai mult ceai de anghi­nare, frasin, mătase de porumb, sunătoare, cicoare, gălbenele, pă­pădie și turiță-mare (când cole­cistitele sunt însoțite de gastrite hiperacide). Multă să­nătate!

EUGEN P. – Râmnicu Vâlcea

2. Pentru durerile din zona fi­ca­tului, vă reco­mand să con­sumați ceai din rădăcini de păpădie și cât mai multă salată de păpădie. Ceaiul se face astfel: se pune peste noapte o linguriță cu vârf de rădă­cini în 1/4 l apă rece, se încălzește a doua zi până începe să fiarbă și se fil­trea­ză. Cantitatea rezultată se bea înghițitură cu înghi­țitură, cu jumătate de oră înainte și jumătate de oră după micul dejun.

* Fiindcă aveți organismul slăbit după operație, ar trebui să mâncați cât mai multe fruc­te, legume și lactate, după următorul pro­gram: – ora 7.30 – 3 linguri grâu germinat + 2 linguri nucă măci­nată + 2 linguri miere polifloră; – ora 8.00 – 3-4 morcovi dați pe răză­toarea de inox sau de plastic + 2 lin­gurițe de miere polifloră; – ora 8.30 – sana, iaurt, smântână, la alegere; – ora 12.30 – puțin piu­re de cartofi sau cartofi copți (evitați o perioadă prăjelile, car­nea, sarea); – ora 17.00 – salată de fructe din jumătate de porto­cală, o banană, 3-4 smochine, 1 măr ras și jumătate de grep­fruit, amestecate cu miere, după gust; – ora 19.00 – 400 g lapte crud (cu spumă) de la o vacă sănătoasă. Acest mod de hrănire este foarte sănătos.

* Și rostopasca este indicată în bolile de ficat. Într-un litru de apă în clocot se pun circa 20 g plantă uscată și se fierb 15 mi­nute. Se strecoară și se pune la frigider. Se beau câte 3 ceșcuțe pe zi (50 ml), cu 30 mi­nute înain­te de masă, în acest timp putân­du-se consuma numai car­tofi copți fără sare, pâine fără sare, pâine prăjită și apă. Tra­tamentul durează 15 zile. Eu am urmat aceste trata­men­te și m-am vindecat. Ală­turi de orice re­gim pe care-l veți urma, adăugați mul­tă credință și rugă­ciuni. Vă do­resc multă sănătate!

ELENA C.

3. Pentru o durere asemă­nă­toare, eu m-am tratat cu anghinare. Ceaiul se prepară dintr-o lingură cu plantă, care se fierbe în 500 ml apă. Se bea o cană dimineața, pe stomacul gol, apoi se stă 20-30 de minute culcat pe partea dreaptă (este foarte impor­tant acest aspect!). Res­tul cantității se bea în două reprize, cu 30 de minute înainte de prânz și cină. Fiind foarte amar, se reco­mandă să se înceapă cu cantități mai mici (câte o lingu­ră), crescând doza treptat. Se face o cură de 30 de zile. După o pauză de 30 de zile, se poate relua. Anghi­narea se găsește la Plafar și în farmacii.

ADRIANA P. – Ploiești

„S-a operat cineva de prolaps genital?” (Răspuns pentru A. P. – Brașov, F. AS nr. 1339)

Vă sfătuiesc să folosiți cu încredere planta nu­mită cre­țișoară, care dă rezultate foarte bune în multe afec­țiuni ale femeilor. O linguriță cu vârf de plantă se opă­rește cu o cană de apă clocotită. Se lasă la infuzat 1-2 minute, se strecoară și se bea cu înghițituri mici. Se con­sumă 2-3 căni pe zi. Vă do­resc multă sănătate!

MARIA C. – Sinaia

„Ce se poate face în cazul durerilor provocate de scolioză?” (Răspuns pentru CERASELA S. – București, F. AS nr. 1424)

O metodă veche, despre care scrie Maria Treben în cartea „Sănătate din farmacia Domnului”, dă re­zultate sigure și se realizează ușor. Folosiți o față de puișor de pernă în care puneți conținutul de plantă uscată (100-200 g pedi­cuță), și o veți aplica pe zona du­re­roasă, fixând-o sub un maieu mai strâns pe corp, sau cu ajutorul unei feșe elastice.

Această plantă – pedicuța, are proprietatea de a calma orice du­rere, calitate datorată conținutului său în radiu. Are eficacitate un an, după un an schimbați ceaiul cu unul nou.

* Un tratament alternativ folo­sit cu succes în familia mea este „perna cu ferigă”. Puteți pro­cura ferigă matură de la munte. Luați aproximativ 8-10 frunze mari, care pe partea dorsală conțin spori maronii, cu proprietatea de ionizare negativă. Într-un colț de cameră (fără aer condiționat) așezați frunzele pe o pagină de ziar sau o coală mare de hârtie, în vede­rea uscării acestora. Apoi umpleți cu frunzele us­cate de ferigă o față de puișor de pernă din bumbac (nu plastic, nu alte materiale), și dor­miți cu capul pe ea. Curând, veți constata un con­fort deosebit. „Puișorul cu ferigă” se poate alterna cu „perna de pedicuță”, aplicată pe coloană.

Vă urez, cu mare încredere, succes!

DANA

„Hemoroizii îmi dau dureri groaznice” (Răspuns pentru VASILE N. – jud. Ialomița, F. AS nr. 1424)

Un leac străvechi, care le-a venit în ajutor mul­tor cunoscuți, constă în folosirea fuștilor uscați de usturoi. Cereți țăranilor la piață să vă aducă apro­ximativ 20-25 de tulpini uscate de usturoi, legați-le în mănunchiuri de câte 8 bucăți fiecare, pentru o baie de șezut. În 2 l apă, fierbeți aceste mici tulpinițe 20 de minute. După ce se răcește apa în care a fiert legătura de 8 tulpinițe, scoa­teți plantele și păstrați-le pentru a doua baie, seara următoare. Apoi a treia baie se face ca și prima, cu o nouă legătură de tulpinițe. Fie­care va găsi o modalitate con­venabilă de a sta cu șezutul într-un lighean cu decoctul respectiv, timp de un sfert de oră. Ca să nu mai așteptați răcirea decoctului, adăugați 1/2 pahar apă plată. Imediat după baia de șezut, înfășurați-vă bine în prosop sau halat de baie și dormiți acoperiți. Sunt necesare aproximativ 9-12 asemenea băi de șezut. Rezultatul, venele varicoase își vor micșora volumul și vor intra la locul lor.

În timpul tratamentului, vă rog să renunțați la medicamente și unguente.

Doamne ajută! Cu drag,

DANA

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian