Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Manevre de toamnă

Foto: Shutterstock – 2

Pentru ca să țină piept anotim­pului rece, obra­zul nostru tre­buie „antrenat”. Sunt ne­ce­sare trei mă­suri de urgență: curățirea în pro­fun­zime, hi­dratarea și, în cele din urmă, hrănirea. Ideal ar fi ca toa­te aceste „manevre de toamnă” să fie fă­cute într-un cabinet de cosmetică na­tu­ristă, dar, dacă demersul nu este posi­bil, puteți „încropi” și acasă un ase­menea tratament.

TENUL

* Pentru tenurile normale se apli­că, cu degetele ume­zite, pe tot obrazul, tă­râțe de grâu cer­nute fin și se ma­sează ușor timp de zece mi­nute. Se spa­lă apoi fața cu apă călduță, după care se aplică crema adec­vată. Seara se poate aplica pe față (și în zona ochilor), gât și decol­teu, miere încălzită, în prealabil, în bain-marie. Se ma­sează cu mișcări ușoa­­re de jos în sus și din afară spre interior (valabil pentru gură și ochi). După zece minute, se spală cu apă căl­duță. Pentru cine nu suportă mierea, se apli­că crema de seară, peste care se face un auto­masaj ușor cu apă mine­rală (de pre­ferință gazoasă). O dată pe săptă­mână, se poa­te aplica seara o mas­că dintr-o lingură cu țelină rasă fin, care se stoarce bine și se ames­tecă cu o lingu­riță cu miere și o fiolă de lăptișor de matcă.

* Pentru tenurile us­cate se aplică o mas­că tip gomaj: o lin­guriță tărâțe de grâu (fin cernute) + un vârf de cuțit cu bicarbonat de so­diu. Se apli­că cu pulpa degetelor, se masează ușor prin mișcări circulare (spre înăun­tru) timp de 15-20 minute, se spală cu apă călduță, se unge apoi toată zona cu ulei de măsline călduț. O dată pe săptămână se aplică o mas­că: 20 g suc de varză albă + 1 lin­gură brânză de vaci + 1 linguriță cu miere + 3-4 picături ulei de măsline sau germeni de porumb. În fiecare seară, se pot aplica comprese cu mie­re + zeamă de struguri albi (timp de o săptămână).

* Pentru tenurile grase se ames­tecă în părți egale tărâțe de grâu + tărâțe de porumb + bicarbonat de sodiu + 5-6 picături propolis. Se apli­că după ace­leași reguli. Dacă pie­lea este excesiv de grasă și prezintă comedoane, se șterge fața cu urmă­torul amestec: 20 g suc lămâie + 20 g oțet (de mere și miere), 60 g apă (fiar­tă și răcită). Săptămânal, se apli­că o mască obținută astfel: 1 bu­cată praz opărit se freacă cu o linguriță cu miere + 3-4 picături tinctură de pro­polis. Se lasă 25 de minute, se spală fața cu o infuzie de busuioc și cimbru. Câ­te­va seri la rând, se poate aplica droj­die de bere în amestec cu miere și propolis.

OCHII

* Se spală periodic cu infuzie de albăstrele.

* Pentru atenuarea cearcănelor se pun comprese cu suc de cartofi.

* În fiecare seară se aplică un strat sub­țire de miere. Pleoa­pele vor fi masate u­șor cu vârful dege­telor, in­sistându-se pe mar­gi­nea șanțului or­bital și pe orbicular, deasupra și dede­sub­tul sprân­cenelor, prin apăsări scur­te. Se spală cu infuzie de mușețel.

GÂTUL ȘI DECOLTEUL

Se lasă în apă rece cojile de la o portocală (24 ore), după care adău­gați o lingură cu miere. Seara, după baie, loționăm re­giu­nea de­col­teului și apli­căm apoi un strat subțire de cre­­mă de între­ți­ne­re. Alu­ne­căm ușor cu toa­tă palma, nete­zind bine pielea de la sân până în re­giunea maxilarului inferior. O mâ­nă ur­mează cealaltă mână. Se execută de o parte și de alta a tiroi­dei, exe­cutând ma­sajul pe fiecare parte de 20-25 de ori.

Aplicați la două-trei seri lăptișor de mat­că liofilizat pe decolteu, gât și față, insistând în jurul ochilor și în jurul gurii.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian