Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Caut un remediu pentru papilită renală”

Foto: Shutterstock

Dragă redacție, fiul meu, în vârstă de 26 de ani, a fost diag­nosticat cu papilită renală (avea hematurie de aproape șase luni). Medicii nu au descoperit cauza bolii, dar i-au prescris antiin­flamatoare, care nu au avut niciun efect. Am citit pe internet că această afecțiune ar fi cauzată de un virus… Îi rog pe spe­cialiștii revistei dvs. să-mi dea mai multe informații despre papilita re­nală și câteva metode de tratament. Vă mulțumesc.

SILVIA G. – Cluj

„Am polipi hiperplastici gastrici”

Bună ziua. Mă numesc Maria­na, am 47 de ani și vă cer ajutorul: am fost diagnosticată cu polipi hiperplastici gas­trici vs hiperplazie glan­du­lară pseudopolipoidă. Vreau să știu dacă exis­tă vreun tratament naturist pentru această boală. Vă mulțumesc și aștept răspunsurile dvs.

Mariana B.

„Există o relație de cauzalitate între alimentație și atacurile de panică?”

Vă scriu cu speranța că voi primi un sfat de la cititorii dvs. Am 67 de ani și sufăr de depresie și atacuri de panică. Aș dori să știu dacă există o relație de cauzalitate între alimentație și atacurile de panică, pentru că am observat că atunci când mănânc unele alimente (ulei, roșii, măsline, fruc­te mai acrișoare), se declanșează atacurile de pa­nică, cu fri­soane, tulburări de vedere, respira­ție grea, frică, tensiune și puls mărite. Am făcut ana­lize și investigații la aparatul digestiv și nu am nimic, toate analizele au ieșit bune. Am luat și trata­mentul prescris de psihiatru pentru depresie, dar degeaba. Vă rog, aju­tați-mă cu un sfat. Cu mul­țumiri,

LEONTINA C. – Tg. Jiu

„Sufăr de neuropatie diabetică”

Stimată redacție, am 61 de ani și sufăr de dia­bet insulino-dependent de aproape 15 ani. Din fericire, diabetul nu doare, dar îți atacă, în­cet-încet, tot corpul. Așa m-am pomenit că am neuropatie și retino­patie diabetică. Pro­ble­ma care mă deranjează cel mai mult e că am mereu pi­cioa­­rele reci și amor­țite. În afară de insulină, fac tratament cu Mil­gamma 100, Aspenter, As­cord, Vessel Due F. Cer aju­torul specialiștilor dvs. pen­tru a-mi recomanda un trata­ment naturist complementar ce­lui alopat. Vă mulțumesc.

FELICIA S. – București

„De aproape doi ani iau fier și sunt tot anemică”

Dragă redacție, am 38 de ani încă din copilărie am avut lipsă de fier. Acum însă mă simt mai rău ca niciodată: nu pot sta în picioare mai mult de 2-3 ore, că încep să am ame­țeli, senzație de greață și simt că-mi bate ini­ma neregulat. De aproape doi ani iau Tardyferon 80 mg și Acid folic (șase luni și o lună pauză), dar analizele nu se îmbunătățesc! Mi-am schim­bat și dieta, mănânc alimente ce conțin mai mult fier, dar tot degeaba. Vă rog din suflet să-mi re­co­mandați un remediu! Cu mulțumiri,

BRÂNDUȘA D.

„Mi s-a pus diagnosticul dischinezie esofagiană”

Bună ziua. Mă numesc Geor­giana, am 47 de ani, și în urmă cu doi ani am fost diagnosticată cu dischinezie esofagiană. Am dureri pe tot traseul esofagului. Me­dicii mi-au recomandat tratament cu Coordinax, dar durerile nu ce­dează. Știe cineva vreun remediu efi­cient în tratarea acestei boli? Vă mulțumesc și doresc tuturor sănătate.

GEORGIANA C.

„Vreau un leac din plante pentru hirsutism”

Bună ziua! Mă numesc Anca, am 34 de ani și din cauza ovarelor polichistice, mă confrunt de mult timp cu hirsutismul. Până acum, nu am găsit decât soluții locale pentru îndepărtarea păru­lui. Trata­mentul cu Duphaston nu a dat niciun rezultat. Vă rog să-mi recomandați un tratament din plante medicinale, să scap de aceas­tă pilo­zitate, care îmi face viața un calvar. M-aș bucura dacă aș primi un răspuns de la spe­cialiștii dvs. Vă mulțumesc.

ANCA D.

„Tata are fibrilații și nu suportă tratamentul cu Cordarone”

Apelez la bunăvoința specialiștilor revistei, pentru a primi un sfat referitor la boala tatălui meu, în vârstă de 74 de ani. De câteva luni, tata are fibrilații, pentru care i s-a recomandat urmă­torul tratament: Cordarone – 1 capsulă pe zi, Sin­trom (în funcție de INR) și Digoxin 0,25 mg – 1 pe zi. De la Cordarone se simte slăbit, amețit, o perioadă l-a întrerupt și s-a simțit ceva mai bine, dar medicul a insistat să-l ia în continuare. Specialiștii dvs. ce părere au? Vă rog, de ase­menea, să-mi recoman­dați și un medic car­diolog bun, din București. Vă mulțu­mesc.

DRAGOȘ S. – Urziceni

„Sunt operată de cancer de sân și mă dor coastele”

Dragă redacție, sunt o cititoare fidelă, în vârstă de 56 de ani, și apelez la dvs. cu marea rugăminte să mă ajutați cu un sfat. Acum șase ani am fost operată de cancer la sân. Nu știu dacă are vreo legătură, dar acum mă dor foarte rău coastele și mușchii din dreptul lor. M-am pre­zentat periodic la control și totul este bine. Medicii nu au găsit cauza acestor dureri și nu mi-au prescris niciun tra­tament. Mă dau cu tot felul de ungu­ente, dar nimic. Vă rog, ajutați-mă! Vă mulțumesc,

ALINA – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian