Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Rețete cu oțet de mere

Foto: Shutterstock

Evremea merelor coapte, pe care gospodinele pricepute știu să le transforme nu doar în com­pot și pel­te­le, ci și în must și în oțet dulce-acrișor. Nemaipomenit de bun pentru sănătate, el îi priește deopo­trivă și obrazului, pe care îl ajută să rămână… subțire. În­cer­cați rețetele noas­tre și veți vedea…

Mască cu oțet pentru față

Un sfert de cană de fulgi de ovăz se amestecă cu o lingură de miere și o lin­gură de oțet de mere. Du­pă ce sunt bine omogenizate, se aplică pe fața udă. Lă­sați mas­ca să se usuce. Clătiți-vă cu apă rece și aplicați apoi o cremă hidra­tantă.

Soluție pentru ten luminos și curat

Un sfert de cană de oțet alb se ames­tecă cu un sfert de cană de suc de lă­mâie, o cană de vin alb și o lin­guriță de miere. Ingre­dientele se pun într-un cas­tron și se amestecă bi­ne. Se conservă la frigider într-un borcă­nel. Se aplică sea­ra și di­mineața, pe obrazul nemachiat.

Piele fină, pentru eternitate

Păstrați-vă delicate­țea pielii, hi­dra­­tând-o în permanență, înainte de a vă machia. E suficient să înmuiați o mă­nușă de bumbac sau o compresă de tifon în apă cal­dă, ames­te­ca­tă cu puțin oțet de mere, s-o stoar­ceți și apoi să o mențineți pe față între 15 și 30 de se­cunde. Pe pie­lea aproape zvân­tată, aplicați apoi o cremă hidratantă și ma­chiajul. Pielea va rămâne fină și tână­ră, iar roșețile vor dis­părea.

Tratament capilar cu ulei și oțet

Redați-i părului uscat și rupt să­nătatea, cu ajutorul oțetului de mere și al ule­iu­lui de măsline. Puneți să se încălzească un sfert de ca­nă de untde­lemn de măs­li­ne, până atinge o tem­pe­ratură suportabilă, apoi aplicați-o pe toată lungimea păru­lui, ma­sându-l. Fiți cu grijă ca vârfurile pă­rului să se îmbibe bine. Dacă aveți pă­rul lung, spo­riți cantitatea de ulei. Apoi um­pleți un lighean cu apă cât suportați de fierbinte, în care puneți o jumătate de cană de oțet. Înmuiați un pro­sop în apă și stoarceți-l. În­veliți-vă părul im­preg­nat cu ulei de măsline, în șer­vetul fier­binte și umed, apoi mai lega­ți-vă la cap cu un prosop uscat. După 15 minute, scoateți ambele prosoape și spă­lați-vă părul cu un șampon blând.

Soluție hidratantă pentru păr

Ingrediente: un gălbenuș de ou, o lin­guriță de miere, 1/4 cană de ulei de măs­line, 1/4 cană oțet de mere.

Mod de preparare: ba­teți bine toate ingre­dien­tele, vreme de câ­teva mi­nute, sau băga­ți-le în mi­xer, pentru a obține o cre­mă moale. Frecați-vă părul și pielea ca­pului cu acest ames­tec și lăsați să ac­țio­neze 10 minute. Spăla­ți-vă cu șam­pon și clătiți-vă cu apă în care puneți câteva picături de oțet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian