Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Rețete de slăbit cu Mere, Dovleac și Prune

Foto: Shutterstock – 3

• Remediile pentru slăbit care au ca ingredient principal fructele și legumele sunt la mare căutare în sezonul de toamnă. La miez de septembrie, vă oferim un ghid care vă ajută să pierdeți pe nesimțite din kilograme – frumos, dar și sănătos •

Merele

Sunt vedete absolute în grădina toamnei, atât ca savoare, cât și ca efecte terapeutice. Incluse în dieta zilnică, sunt printre cele mai utile fructe, atunci când vrem să pierdem în greutate. Merele conțin substanțe care ajută la eliminarea toxinelor și deșeurilor alimentare din tubul diges­tiv, ac­celerează arderea grăsimii, reglează di­gestia și ape­titul exagerat și stabilizează glice­mia. Tot­odată, merele sunt energizante și ușor de di­gerat. Pentru eficiență, este important să folosiți mere românești, proaspete, aromate și suculente, ca­lități care le lipsesc cu desăvârșire merelor de import.

Gustări cu mere

Dacă vreți să slăbiți și aveți probleme cu con­trolul atacurilor de foame, merele pot fi de mare ajutor. Consumul unui măr între mese, pe lângă faptul că este un obicei sănătos, umple stomacul și calmează apetitul.

Un măr înainte de masă

În fiecare zi, pe o perioadă de cel puțin o lună, înainte de micul dejun, masa de prânz și cină, con­sumați un măr cu tot cu coajă. Cine nu suportă mere crude poate consuma mere coapte sau fierte.

Apă de mere

Seara, decojiți un măr, tăiați-i coaja în bucăți și puneți-le în 500 ml apă. A doua zi dimineață, stre­curați lichidul și beți-l pe stomacul gol. Se fac cure de câte trei săptămâni, cu o săptămână pauză, apoi se reia.

Ceai de mere cu scorțișoară

Merele și scorțișoara stimulează metabolismul, contribuind la pierderea rapidă în greutate.

Ingrediente: un măr, un sfert de linguriță cu scor­țișoară pulbere, 500 ml apă.

Puneți apa la fiert într-un vas, vreme de trei minute, împreună cu mărul tăiat bucăți (fără a fi decojit). Adăugați scorțișoara și lăsați la infuzat în vas cu capac, 30 de minute, apoi strecurați. Beți câte o cană, de trei ori pe zi.

Mere și orez

Dacă doriți să slăbiți până la două kilo­grame într-un timp scurt, încercați dieta cu mere și orez, ex­celentă pentru purificarea organis­mu­lui. Tot ce trebuie să fa­ceți este să mâncați timp de trei zile doar mere, împreună cu puțin orez fiert, fără sare, ulei sau alte adao­suri. Nu numai merele cru­de, ci și merele fierte sau coap­te sunt bune de utilizat în această dietă.

O hidratare corectă în timpul dietei este esen­țială: aveți undă verde la apă, la ceaiuri din plante neîndulcite. Cafeaua trebuie consumată cu mo­derație, pentru a evita pro­blemele digestive.

O zi tipică

Mic dejun: un ceai de plante (sau o cafea) și două mere.

Gustare: un măr.

Prânz: 3 mere, 100 grame orez fiert și un ceai din plante.

Gustare: un pahar cu suc de mere.

Cina: 3 mere fierte sau coapte, 100 grame orez fiert.

În timpul dietei, renunțând atât de drastic la proteine ​​și carbohidrați, se poate întâmpla ca func­țiile digestive să fie reduse. Din aceste motive, imediat după încheierea dietei, evitați să consu­mați alimente prea tari, grase sau dificil de digerat, până când tractul digestiv și-a recuperat 100% din funcționalitatea sa.

Zile de mere

Se recomandă una-două „zile de mere” pe săp­tămână, în care consumați numai mere, un kilo­gram – un kilogram și jumătate, repartizate în 3-4 porții, de-a lungul unei zile. Cine nu suportă mere cru­de poate consuma mere coapte sau fierte. Se pierd unul-două kilograme pe săptămână.

Dovleacul

Plin de apă, dovleacul este o legumă perfectă pentru cei ce vi­sează la o siluetă suplă. Este o sur­să bună de fibre, care pot ajuta la reducerea ape­titu­lui. Tot datorită acestui fapt, reușim să evi­tăm con­stipația și să ne bucurăm de o mai bună di­gestie. Un alt factor important este puterea sa ca ali­ment diuretic. Dacă organismul dvs. suferă de retenția clasică de lichide sau dacă observați că târziu, du­pă-amiaza, pantalonii sau fusta arată foar­te vo­lu­minoase în zona burții, nu ezitați să mâncați do­vleac.

Această legumă hrănitoare, specifică toamnei, este prota­gonista mai multor diete care vă permit să slăbiți ușor și să­nătos:

Dovleac fiert sau copt

Timp de două săptămâni, înlocuiți masa de prânz sau de seară cu o porție de dovleac fiert sau copt. Pentru a slăbi, la celelalte mese mâncați nor­mal, dar limitați grăsimile, zahărul, sarea, exclu­deți alcoolul. La capătul celor două săptămâni, veți cântări cu până la 3 kg mai puțin. Dieta se poate re­lua du­pă două săptămâni.

Zile de dovleac

Timp de 2 zile pe săptămână, mâncați doar do­vleac fiert sau copt. În plus, sunt permise câte două felii de pâine pe zi, cafea și ceaiuri din plan­te, fără zahăr. Este necesar să beți minimum 2 litri de apă pe zi.

Suc de dovleac

Se prepară cu ajutorul stor­cătorului (sau blender-ului, unde trebuie să adăugați apă), în care se pun 500 g dovleac crud, 2 morcovi și 2 mere, toa­te curățate și tăiate bucăți. Odată sucul ob­ținut, adăugați un vârf de cuțit cu scorțișoară. Se bea di­mineața, în locul mic-dejunului. În 7 zile slăbiți până la 2 kg.

Prunele

Pe lângă gem, magiun, pră­jituri și alte bunătăți, prunele se pot transforma și într-un prieten de nădejde al siluetei. Ele au efect laxativ, diuretic și combat cu succes constipația, retenția de apă și metabolismul lent. Prunele împiedică acumularea de grăsimi în organism, în special în zonele cu probleme, cum ar fi abdomenul, șoldurile, fesele și coapsele. De asemenea, ne fac să mâncăm mai puțin, pentru că sunt bogate în fibre și apă, dar sunt sărace în calorii.

Suc de prune

Pentru a beneficia de virtuțile prunelor, este suficient să beți zilnic, pe stomacul gol, câte un pa­har cu suc proaspăt de prune, înainte de mesele principale. Dacă veți consuma și câteva prune între mese, în timpul zilei, efectul va fi și mai mare.

Fiertură de prune

Puneți la fiert într-un litru apă 500 grame prune spălate, tăiate în jumătăți și fără sâmburi. Lăsați-le să fiarbă la foc scăzut, până când s-au înmuiat. Timp de trei săptămâni, consumați în fiecare zi, în loc de masa de prânz sau masa de seară, câte o porție de fiertură de prune (fără zahăr sau alte adaosuri). Reușiți să slăbiți până la 2 kilograme pe săptămână, dacă la celelalte mese mâncați pon­derat, limitați grăsimile, zahărul, sa­rea și excludeți alcoolul.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian