
Într-o sticlă de 1,5 l (să nu fie din plastic) de culoare închisă, se pun: 350 g rădăcină de leuștean (bine curățată și spălată înainte) dată pe răzătoarea mare, 350 g miere de albine curată, 350 ml vin de țară – fără pic de zahăr sau alt amestec. Toate se pun în sticlă la macerat timp de 7-8 zile, la întuneric, agitându-se sticla de câteva ori pe zi. După 8 zile, se ia câte o lingură, de trei ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de mesele principale, cu tot cu leuștean. Între timp, se pregătește o altă porție din amestecul de mai sus, astfel încât cura se va întrerupe numai după vindecare.
* Concomitent, se urmărește ecografic evoluția bolii. Tratamentul se va completa cu ceai de tătăneasă, care trebuie băut zilnic, iar pe regiunea cu pricina se vor aplica comprese călduțe cu terciul rămas de la fiertura plantei sau chiar rădăcină de tătăneasă crudă, dată pe răzătoare și încălzită pe baie de aburi. Se aplică seara, la culcare, timp de 2-3 ore. Multă sănătate, voință și credință în Dumnezeu!
VASILE R. – București
„Fetița mea are bronșită astmatiformă” (Răspuns pentru T. – București, F. AS nr. 1214)
1. Utilizați cu încredere următorul tratament: 1 kg morcovi (rași pe răzătoarea mare), 1 kg zahăr, drojdie de bere cât o cireașă și 3 litri de apă se pun într-un borcan de 5 l, se amestecă până se topește zahărul și se lasă la macerat lângă o sursă de căldură. Se ține borcanul acoperit cu hârtie la gură, ca să nu intre praful, timp de 3 săptămâni. În acest interval, compoziția nu se mai amestecă. În timpul macerării, morcovii se mișcă în sus și-n jos, iar când preparatul este gata, se așază la fundul borcanului. Lichidul se limpezește, se strecoară cu grijă (prin tifon) și se trage în sticle închise la culoare. Se consumă de 3 ori pe zi câte un păhărel, înaintea meselor principale. După terminare, tratamentul se poate relua la 2-3 săptămâni. Încercați și ceaiul și inhalațiile cu ienupăr. Multă sănătate!
PAVEL M. – Baia-Mare
2. Orice formă de bronșită tratată incorect, mai ales cu antibiotice, creează complicații și duce la cronicizarea bolii în diverse forme, deci renunțați la tratamentul medicamentos. În schimb, puteți să încercați remediile naturiste de mai jos.
* Cumpărați de la Plafar tinctură de echinacea, din care administrați fetiței câte 30 de picături de 3 ori pe zi, înainte de mese. Această plantă are rolul de a întări sistemul imunitar al organismului, care va lupta mai bine cu boala.
* Faceți un sirop din 2 cepe mari (200 g) curățate și tăiate mărunt, fierte în 300 ml apă, până când întreaga cantitate scade la jumătate. Se strecoară și se îndulcește lichidul călduț cu 100 g miere de albine. Îi dați fetiței câte 5 linguri pe zi. Tratamentul durează circa două săptămâni, timp în care se bea și următorul ceai: 2 lingurițe muguri de plop + 2 lingurițe pătlagină se adaugă la 1 litru de apă fierbinte, luată atunci de pe foc. Se lasă 10 minute, apoi se îndulcește cu miere. Cantitatea ajunge pentru o zi (câte 2 căni băute în mai multe reprize cu înghițituri mici). Plantele le găsiți la Plafar sau la orice magazin naturist. Pentru copilul cu bronșită astmatiformă, tratamentul trebuie reluat câțiva ani la rând, primăvara și toamna, când schimbarea de anotimp face să recidiveze această boală. Multă sănătate!
ELENA S. – București
„Doresc un tratament pentru colită colagenoasă” (Răspuns pentru LUCICA P. – Galați, F. AS nr. 1262)
Din copilărie am suferit de o colită cronică cu diaree. Am făcut tot felul de tratamente, dar fără rezultat. În urmă cu doi ani, am citit niște reviste de apicultură și am aflat că polenul luat dimineața, cu jumătate de oră înainte de masă, vindecă cele mai grele boli de intestine. Mai mult din curiozitate, am început și eu acest tratament. În prima lună, am luat câte 3 lingurițe, apoi, după ce tranzitul intestinal s-a reglat, am redus doza la 2 lingurițe. La o oră după fiecare masă principală, am luat câte 2 lingurițe de miere de albine. De la 45 de kg – cât cântăream înainte de tratament, am ajuns la 66 de kg. Acum pot să mănânc orice, fructele însă le consum cu jumătate de oră înainte de masă (am citit că-i mai sănătos așa). Medicii susțin că mierea face diaree. Nimic adevărat! Luată cu o oră după masă, reduce fermentația, elimină balonările și reglează tranzitul intestinal. Dumnezeu să vă ajute să vă vindecați!
VICTORIA – Bacău
„Am candidoză vaginală și rană pe col” (Răspuns pentru S.T. – Deva, F. AS nr. 1396)
Și eu am avut o rană pe colul uterin, pe care am tratat-o cu ceai de flori de gălbenele (o linguriță de plantă la o cană de apă în clocot) – se fac spălături vaginale în fiecare seară cu acest ceai și, după aceea, se unge vaginul cu alifie de gălbenele (preferabil să fie făcută cu untură de porc). Tratamentul se face în fiecare seară, timp de două săptămâni. Veți vedea singură rezultatul!
E. P. – București
„Caut un tratament naturist pentru stafilococ alb” (Răspuns pentru ALEXANDRU, F. AS nr. 1414)
Anul trecut, am suferit o operație de fibrom și, probabil, am luat și eu acest stafilococ din spital. Operația nu se mai închidea și supura mereu. După două luni, o doctoriță – alta decât medicul care m-a operat – mi-a găsit stafilococ alb, care era sensibil la Ciprofloxacin. Am luat 10 tablete, și local am făcut spălături cu ceai din gălbenele și coada-șoricelului. În timpul zilei, am consumat același ceai, infuzie, din aceleași plante, câte două căni pe zi, băute cu înghițituri mici, și, după ce am terminat tratamentul, operația s-a închis și nu a mai supurat. Vă rog să aveți încredere în ceea ce v-am scris și să vă faceți o antibiogramă. (Menționez că eu am luat Augmentin și nu a avut nici un efect. Ciprofloxacinul este și mai ieftin și e și mai eficient.) În cazul dvs., faceți gargară cu ceaiul indicat, câte două lingurițe de plante amestecate la o ceașcă de apă clocotită, lăsați câteva minute la infuzat, apoi beți cu înghițituri mici. Vă doresc sănătate!
MARIA – București