Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Sufăr de bronșită hemoragică cronică” (Răspuns pentru ADELA S. – Ploiești, F. AS nr. 1107)

Cel mai bun leac pentru bronșita hemoragică este sucul obținut din pătlagină și lucernă. Sucul de păt­lagină se prepară astfel: o mână de frunze proas­pete se spală foarte bine, apoi, cât sunt încă umede, se dau prin storcător sau prin mașina de tocat și se obțin circa 50 ml de suc. În același mod se prepară și sucul de lucernă (să se spele foarte bine înainte!). Se amestecă sucurile, se adaugă 2 lingurițe de mie­re de albine cu­ra­tă și 2 lingurițe de oțet de mere (de la Apicola sau făcut în casă!). Cantitățile reprezintă o doză unică – deci se consumă imediat. Se va bea câte un pahar din acest amestec la orele: 7 dimi­neața, 11, 15, 19. Din experi­ență, vă spun că simp­to­mele bolii dispar după 5 zile. Tra­tamentul durea­ză 6 săptămâni. În acest timp, se eli­mină din ali­mentație pastele făinoase. Se pot consuma cartofi copți sau fierți în coajă, orez, mămăligă, lapte proaspăt de bivoliță sau de capră, legume, zarza­va­turi răzuite, fulgi de cereale, grâu încolțit. Domnul Iisus să vă binecuvânteze cu multă pace și sănătate!

AURA H. – jud. Cluj

„Am o rană pe col și nu vreau să ajung la cauterizare” (Răspuns pentru A. T. – București, F. AS nr. 1131)

1. În aceeași situație am fost și eu acum 25 de ani, când, după luni întregi de tratament medica­mentos, ră­măsesem tot nevindecată. Am folosit atunci ceaiul de scumpie, pe care l-am găsit la cu­legătorii de plante me­dicinale, în piața din Tulcea. Scumpia este un arbust care crește în pădurea Babadagului. După 3 zile de spălături vaginale (am folosit de câte 4-5 ori pe zi câte 1 l de ceai), m-am vindecat complet. Rana de pe col dis­pă­ruse, de parcă nici n-ar fi fost! Mulțumesc lui Dum­nezeu, care ne-a pus la îndemână aceste minunate medica­mente naturale!

EMILIA B.

2. Cu ani în urmă, am suferit și eu de aceeași proble­mă. Atunci m-am speriat foarte tare și am crezut că am cancer. În salonul în care am fost internată, mai era și o bătrână din Roman care, văzân­du-mă speriată și plân­gând mereu, mi-a spus să nu-mi fac griji, că-mi dă o rețetă de ceaiuri cu care am să mă fac bine. Am folo­sit întoc­mai sfaturile bătrâ­nei și, după 2 săptămâni de tra­tament, rana (care era foarte mare ca suprafață și sân­gera continuu) s-a cicatrizat și n-a mai fost nevoie de caute­rizare. Dar să vă scriu despre ce este vorba:

* O mână de coji de nuci uscate (partea lemnoasă) și o mănă de coa­jă de stejar se fierb în 3 l de apă, până când aceasta devine maronie, apoi se strecoară și, în ceaiul obținut, se fierb 2 mâini de rădăcini de tătă­neasă uscată sau verde, cu­leasă atunci (după ce se spală bine cu o perie, pentru a înlătura pă­mân­tul, fără a se rade însă coaja neagră). Du­pă ce clocotește bine, se ia de pe foc și se mai adaugă câte o mână plină de mușețel, coada-șori­celului și flori de gălbenele (filimică). Se acoperă și se lasă câteva mi­nute la infuzat. Se strecoară și se lasă la răcit. Când ajun­ge la o temperatură supor­tabilă, se in­tro­duce în irigator (se poate folosi și o pară de cauciuc – se găsește în far­macii) și se fac spălături vaginale cu mare atenție, pen­tru a fi siguri că ceaiul ajunge la rană. Plantele folo­site au pro­prietăți cicatrizante și dezin­fec­tante. Această pro­ce­dură se face seara, înainte de cul­care. Imediat după aceea, înfășurați-vă mijlocul cu un halat gros, fără să vă ștergeți. La 2-3 zile, faceți băi de abur la șezut, din ace­lași ceai. Și în acest caz, rămâneți în pat și înfă­șurați-vă mijlocul într-un halat gros și us­cat, fără să vă ștergeți. După două săptămâni, nu veți mai avea nimic. Atenție, ceaiul se folosește numai în uz extern, pentru băi de aburi și spălături vaginale! Acest tratament a fost folo­sit de mai multe femei și toate au scăpat de ope­rație. Dum­nezeu să-i dea sănătate bătrâ­nei care mi-a dat rețeta, dacă, printr-o minune, mai trăiește, fiindcă era tare în vârstă!

MARIA T. – jud. Suceava

3. Coada-șoricelului și cre­țișoara vindecă boli grave ale organelor genitale. Pentru sufe­rința dvs., vă reco­mand băi de șezut cu ceai din aceste două plante, ca și spălături vaginale (cu irigatorul), alternativ: o seară cu ceai de coada-șorice­lu­lui, o seară cu ceai de crețișoară, timp de două săptămâni, apoi o dată la două zile, timp de o lună. Concomitent, se va face un re­paus sexual total. Băile de șezut se fac astfel: se iau 100 g coada-șoricelului sau crețișoară (planta în­treagă), se lasă în apă rece timp de 12 ore. A doua zi se dă în clocot 2-3 minute și se adaugă în apa din cadă. Baia du­rează 30 de minute, la temperatura de 37°C. După acest trata­ment naturist, re­pe­­tați colpo­scopia și veți avea plăcuta surpriză să descoperiți că sunteți perfect sănătoasă și ați scăpat de operație. Multă sănătate!

GHEORGHE B. – Ploiești

„Caut un remediu eficient pentru toxoplasmoză ganglionară” (Răspuns pentru SIMONA – Brașov, F. AS nr. 1290)

Tare mult aș vrea să vă fiu de ajutor; de aceea, vă recomand o metodă populară de dezintoxicare și de eli­minare a limfei ce se află în acești gan­glioni. Dimi­nea­ța, pe stomacul gol, se bea un pahar cu apă în care s-a amestecat o lingură de sare Glau­ber (sulfat de so­diu). Înainte de aceasta, se pregă­tește un amestec din 2 l de citrice și 2 l de apă (în total 4 l). Sucul de citrice se face din 4 grepfruturi mari sau 6 mici, 1-3 lămâi și, până la 2 l, se com­pletează cu suc de portocale. Se ames­tecă bine, apoi se adaugă 2 l de apă. Din acest amestec con­sumați 350-400 ml, la 20-30 de minute după ce ați băut sarea, apoi restul – pe par­cursul întregii zile. În timpul trata­men­tului, nu mâncați nimic. Dacă apare o puter­nică senzație de foame, consu­mați câ­te­va por­tocale. Înainte de cul­care, se face o clismă cu 2 l de apă la tem­peratura corpului și sucul de la o jumătate de lămâie. Procedurile se re­petă 3 zile la rând. Ca rezultat, din or­ganism se elimină 12 l de limfă acidă bolnavă. În spe­ranța că vă va fi de aju­tor, vă doresc însănătoșire grab­nică.

ANA – Pitești

„Băiatul meu suferă de limfedem primar” (Răspuns pentru GEORGE – Craiova, F. AS nr. 1294)

N-ar fi rău să în­cer­cați trata­mentul Mariei Treben din cartea „Să­nă­tate din farmacia Domnu­lui”, indicat în așa-numitul elefan­tia­zis (brațe și pi­cioare umflate, întă­rite, care atâr­nă greu), ce pro­vine de la boala gan­glio­nilor lim­fatici. Faceți un amestec din 300 g gălbe­nele, 100 g coada-calului, 100 g coada-șoricelului, 100 g urzică. Fa­ceți un ceai din 1 linguriță cu vârf de amestec la o cană cu apă în clocot, care se lasă la infuzat un minut. Se bea 1-1,5 l pe zi. La trei dintre aces­te ceaiuri se va adăuga și câte o linguriță de bitter suedez, împărțind porția înain-­te și după fiecare masă principală.

* Faceți-i copilu­lui ma­saje ușoare cu bitter suedez, iar seara apli­cați-i com­prese cu bitter, cu care să stea cel puțin patru ore, dacă nu chiar toată noaptea. În cazul în care pielea dă semne de sensi­bilitate, ungeți locul afectat cu ali­fie de gălbenele, cu ulei de maghiran, de gălbenele ori de su­nă­­toa­re. Chiar și fără a avea o astfel de problemă, un­ge­rea cu unul dintre aceste uleiuri îl va ajuta. Peste zi, se pot pune comprese cu coada-calu­lui.

* Încălziți un pumn de coada-calului într-o strecu­ră­toare pusă deasupra unei oale cu apă în clo­cot, acoperită cu capac (fără ca apa să atingă planta). Planta se în­toar­ce în strecu­ră­toare, până devine moale sub acțiunea abu­rului. Se aplică pe un ti­fon, fier­binte cât suportă copilul, apoi se înfășoară cât mai gros, ca să se mențină caldă cât mai mult timp. La ne­voie, se poate chiar reîncălzi. Durata aces­tei com­prese este de două ore.

* De mare folos i-ar fi, vara, priș­nițele cu terci de brânca-ursului, cu frunze proas­pete de drăgaică sau gălbenele cu tul­pină cu tot. Spălate, așa umede, se zdro­besc cu un sucitor și se apli­că pe locul afectat. Sunt bune, de asemenea, și frunzele de patla­gină sau de brus­ture.

* Pentru retragerea um­flă­tu­rilor, faceți-i copi­lului băi cu nalbă. Nalba, lăsată peste noap­te în apă rece, se încăl­zește dimineața și se fac băi, la tem­peratura corpului, circa 20 de minute. La ie­șirea din baie, nu ștergeți copilul; înfășurați-l în cearșaf și bă­gați-l imediat în pat. Toate aceste metode, veri­ficate de-a lun­gul vremii, sigur îi vor aduce alinare. M-aș bucu­ra să vă fiu de folos. Sănătate!

EUGENIA – București

„Sora mea are o cicatrice cheloidă dureroasă” (Răspuns pentru CRISTI R. – București, F. AS nr. 1378)

Pentru vindecarea cicatricelor cheloide vă pro­pun următoarele tratamente:

* Alifie cu propolis 30% – se unge locul afectat de două ori pe zi.

* Pe cale internă, se iau de 3 ori pe zi, cu o oră înaintea meselor prin­ci­pale, 30-40 de picături de tinctură de propolis dizolvate în puțină apă călduță.

* Comprese cu bitter suedez original – seara, înainte de culcare, se unge locul afec­tat cu alifie de gălbenele, se aplică compresa cu bitter suedez, apoi se acoperă cu o bucată de pânză și cu o fo­lie de plastic. Compresa se lasă între 2 și 4 ore. Când o scoa­­teți, tamponați cicatricea cu pudră de talc. În caz că apar iritații sau mâncărimi, ungeți locul afectat cu cre­mă de gălbenele. Sănătate grabnică!

MARIA V. – București

„Sufăr de eczemă dishidrotică” (Răspuns pentru OANA D. – Călărași, F. AS nr. 1427)

Dragă doamnă Oana, fetița mea a avut două eczeme și am încercat o mulțime de tratamente pentru a le în­lă­tura, dar cele care au dat, într-adevăr, rezultate au fost:

* Zilnic, masarea zonei cu un tampon îmbibat cu urină proaspătă.

* După ce se usucă zona, se unge cu o cremă ce conține extract de mușețel, extract de găl­benele, extract de tătăneasă și propolis (o puteți pre­para și dvs., cumpărând separat aceste creme și ames­te­cându-le în părți egale).

* Zilnic, se spală din belșug eczema cu apă oxigenată (puteți chiar să lăsați tamponul de vată umezită cu apă oxigenată pe eczemă 2-3 minute). Apa oxigenată distruge o gamă destul de mare de agenți patogeni. Multă sănătate!

DANA O. – Cluj-Napoca

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian