Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Fetița mea are diaree cronică hemoragică” (Răspuns pentru MONICA – Bacău, F. AS nr. 1174)

Foto: Shutterstock

Am cunoscut un caz deosebit de grav de ente­rocolită hemoragică, de care suferea soția unui prie­ten, căreia medicul curant nu-i mai dădea nicio șan­să de supraviețuire, avertizând familia să se pregă­tească de inevitabilul final. Disperat, prietenul meu a apelat, în ul­ti­mă instanță, la un consult efectuat de mai mulți me­dici, având norocul ca unul dintre aceștia să-i reco­man­de medicamentul Salazopirin tablete, care înainte de revoluție se găsea foarte greu. Rezultatele au fost spec­ta­culoase. Bolnava s-a însănătoșit rapid și trăiește și astăzi. M-aș bucura mult dacă acest medicament i-ar pu­tea fi de folos și fiicei dvs. Fiind vorba de un copil, este neapărat necesar ca medicamentul să fie admi­nistrat în doze corespunzătoare vârstei. De aceea, ape­lați la sfatul unui medic și consultați cu atenție pros­pectul produsului. Multă sănătate.

VALERIAN – Timișoara

„Mi-a apărut o umflătură pe arcadă” (Răspuns pentru CORINA S. – Brăila, F. AS nr. 1208)

Pentru tratarea umflăturii, vă recomand să folo­siți două leacuri „băbești”:

* Aplicați pe umflătură o bucată de slănină de porc afumată, dea­su­pra puneți o bucată de nailon și fixați cu un leu­co­plast.

* Aplicați pe arcadă frunze proaspete de varză, puțin zdrobite (le fixați în același mod ca pe slă­nină). Este bine ca aplica­țiile să se facă seara și să se mențină toată noap­tea. Cataplasmele se aplică alternativ, o săptămână cu slănină, una cu varză. Multă sănătate!

DANA O. – Cluj-Napoca

„Caut un tratament pentru hipospadias” (Răspuns pentru SIMONA V. – Cluj, F. AS nr. 1220)

Sunt mamă a doi copii – un băiețel de șase ani și o fetiță de opt luni. Băiețelul s-a născut cu aceeași pro­ble­mă pe care o are și copilul prietenei dvs. La vârsta de două luni, i s-a făcut prima intervenție chirurgi­cală, prima fa­ză a operației: fi­moză. A doua fază a operației a avut loc la 5 ani. Cu această ulti­mă in­ter­venție, băiețelul meu a scăpat de această boală, nemai­fiind necesară o altă ope­rație. Dumnezeu să vă ocro­teas­că!

CLAUDIA – Brăila

(Le aduc mii de mulțumiri cititorilor acestei reviste, care mai au un suflet atât de nobil și bun, încât sunt gata să sară în ajutorul semenilor aflați în im­pas, în ciu­da greutăților pe care ei înșiși le întâmpină. Felicit, de asemenea, colectivul revistei, pentru dragostea și com­petiti­vitatea cu care își joacă rolul de intermediar între cei suferinzi. Dumnezeu să vă dea sănătate și via­ță lungă!)

„Vreau să mă îngraș, sunt prea firavă pentru înălțimea mea” (Răspuns pentru RODICA M. – Brașov, F. AS nr. 1228)

Vă dau o rețetă foarte ieftină, ușor de urmat și cu efec­­te minunate asupra organismului. Cu ajuto­rul ei, veți câștiga cel puțin 5 kg, după o lună de tratament fără în­tre­rupere. Preparare: 1 kg de grâu se spală cu mul­tă apă, se pune apoi într-un castron de sticlă și se adaugă apă călduță cât să-l cu­prindă. Castronul se acoperă cu un tifon. După câ­te­va ore, se clătește și se pune din nou în apă călduță. Se repetă operația din 6 în 6 ore. În trei zile, bo­bul va face lăstari de 1 mm, semn că este gata. Ad­mi­nis­trare: dimi­nea­ța, pe stomacul gol, luați 4-5 linguri de grâu încolțit cu miere de albine polifloră și 30 g nuci. În cursul zilei, puteți mânca normal. Acest tratament aju­tă la ener­gi­za­rea organismului, putând fi urmat de toți cei care su­fe­ră de boli grave (cancer, stări de slă­bi­ciu­ne, anemii), dar are efect și în creșterea în greutate. Multă sănă­ta­te!

IONEL D. – Buzău

„Am pierdut două sarcini prin avort spontan” (Răspuns pentru IULIA – Bacău, F. AS nr. 1238)

Maria Treben, în cartea sa „Să­nătate din Far­ma­­cia Domnului”, recomandă tratamentul cu ceai de coa­­da-șoricelului și crețișoară (2-3 cești pe zi) împotriva avor­tu­rilor spontane.

* De asemenea, foarte efici­en­te în acest caz sunt mlădițele tinere de carpen. Se ia o mână de vârfuri de la mlădițele la care de-abia dau frunzu­li­țe­le și se fierb în lapte. Laptele se strecoară, se bate cu telul un gălbenuș de ou, se încorporează în lapte și la ur­mă se adaugă un rântaș ușor. Supa rezultată trebuie consumată câteva săp­tămâni, chiar luni în șir, la cină.

LAURA – București

„Se poate trata paralizia glandelor salivare?” (Răspuns pentru SANDA V. – Iași, F. AS nr. 1261)

Se pune sub mandibulă o compresă din flori de gălbenele pisate. Vă doresc sănătate, multă răbdare în abordarea tratamentului și mult bine!

CORINA – București

„Sufăr de reflux gastro-esofagian cu esofagită” (Răspuns pentru T. A. – Câmpia Turzii, F. AS nr. 1404)

1. Și eu am suferit de aceeași boală până acum 2-3 luni de zile. Aveam arsuri groaznice și reflux gastro-esofagian. Nu vomitam ceea ce mâncam, ci numai sucul gastric. Când se declanșa această hiperaci­ditate, nu mai pu­team mânca absolut nimic, cel puțin 24 de ore. Mă tra­tam cu ceai de flori de salcâm, coa­­da-calului și obli­gea­nă, pentru a ne­u­traliza hiperacidi­ta­tea gastrică. Apoi, în­­­cepeam să con­sum biscuiți și țineam un re­gim foar­te sever. Cu toate acestea, nu dura mult și iar apă­rea vechea pro­ble­­mă, deși fă­ceam trata­ment medica­men­­­tos și luam pansamente gastrice. Acum câteva luni am fost la un mi­nu­nat me­dic din Su­cea­va, care mi-a dat o rețetă pe bază de Ome­ran (Omeprazol). Am luat, timp de 10 zile, câte o pastilă dimineața și seara, înain­te de mese. Chiar de la începutul trata­mentului, am sesi­zat o ame­lio­rare a bolii. Am început (cu frică) să mă­nânc câte puțin din toate, iar hiper­aciditatea și re­flu­xul gas­tro-esofagian n-au mai apărut. Nu-mi venea să cred că, după ani și ani de sufe­rință, mi s-a rezolvat pro­ble­­ma. În prezent, iau o singură tabletă de Omeran la 3-4 zile și țin regim, dar nu sever, și mă simt ex­ce­lent. Ome­ra­nul este medi­ca­men­tul cu cea mai puter­nică și du­rabilă acți­u­ne de inhibare a secreției gastrice acide, fapt de care m-am convins și eu. Consultați medi­cul de fa­milie re­fe­ri­tor la oportunitatea trata­men­tului cu Omeran.

Dacă stomacul dvs. nu digeră, aceasta poate fi și din ca­uza atoniei stomacului (elasticitate slabă), iar în aceas­­­tă situație este foarte indicat ceaiul de obligeană, care reglează aciditatea stomacală și peristaltismul in­te­s­­­tinal. Se face o infuzie dintr-o linguriță cu vârf de obli­geană în 250 ml apă rece. Se lasă de seara până di­­­mineața, se strecoară și se bea neîndulcită (sau în­dul­ci­tă cu miere de albine) – de trei ori pe zi, câte 2 linguri îna­in­te de masă și 2 linguri după fiecare masă prin­ci­pa­lă. Nu se bea mai mult, deoa­rece în cantități mai mari, obli­geana este toxică pentru orga­nism.

DUMITRU C. – Suceava

2. Într-o situație asemănătoare a fost și ta­tăl meu (în plus, îl durea și ficatul), care s-a făcut bine ur­­mând tra­tamen­tul cu rostopască (Chelidonium ma­jus L). Se folo­sește planta, nu rădăcina (florile sunt gal­­­bene). Se taie rostopască proaspătă (ca pătrunjelul sau ca leuș­tea­nul pen­tru ciorbă) și se pune într-o sticlă de 1 l, până se umple pe jumătate. (Atenție! Nu se pune plantă us­cată, a cărei concentrație e mult prea puter­nică.) Se adaugă țuică de fruc­te curată, făcută la țară, până se umple sticla. Se lasă la macerat la loc întunecos, până când capătă cu­loa­rea co­­niacului. Se strecoară și se ia câte un păhă­rel (50 ml) înainte de fie­care ma­să. În scurt timp, veți scăpa de ori­ce pro­ble­mă. Multă sănătate!

V. D. – București

„Vă rog, ajutați-mă să-mi revin după un AVC” (Răspuns pentru GEORGE – București, F. AS nr. 1420)

În cazul dvs., foarte bun este tratamentul cu vinul pentru circulație, preparat din 2 l vin alb na­tural (de la producător), 100 g vâsc mă­ci­nat (de la Plafar), 200 ml suc de ceapă, 200 g usturoi pisat, 200 g miere polifloră. Se pun toate componentele la macerat într-un borcan de 3-5 l, care se ține la soare sau la tem­pera­tura camerei timp de 14 zile. După această peri­oadă (în care se amestecă zilnic cu o lin­gură de lemn), se strecoară prin pânză, se pune în sticle închise la culoare și se păstrea­ză în frigider. Se consumă câte 50 ml de două ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de micul dejun și de cină, până la vindecare. Primele rezultate se văd după 14 zile. Ar fi foarte bine dacă în acest timp ați face și gimnastică de recuperare.

T. CALOIAN – Alba-Iulia

„Caut un tratament alternativ pentru leucemie granulocitară cronică” (Răspuns pentru ILIE B. – Sibiu, F. AS nr. 1437)

Vă recomand masarea punctelor limfatice (amig­­da­le, splină). Pentru a ști care sunt aceste puncte, se con­sul­tă orice manual de refle­xo­terapie sau se apelează la un cabinet spe­cia­lizat.

* Se beau zilnic 2 l de ceai din 20 g ventrilică, 25 g drăgaică, 25 g coada-șori­celului, 20 g pelin, 30 g mlădițe soc, 30 g găl­benele, 30 g rostopască, 30 g urzică, 15 g sună­toare, 15 g rădăcini de păpă­die. Întrucât cauza bolii poate fi spli­na, mai trebuie băute 6 înghițituri de ceai de obligeană (ma­ce­rată la rece), înainte și după masă cu o jumătate de oră.

* Se bea zilnic nu mai mult de un pahar (de apă) cu suc natu­ral (obținut la stor­cător), care se pre­pa­ră din părți egale de morcovi, sfeclă, țelină și mere.

Vă doresc multă sănătate și încredere că situația o să se resta­bi­lească.

GEORGE I. – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian