Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„În urma tratamentului pentru neoplasm de prostată, mi-am pierdut gustul”

Foto: Shutterstock

Dragi cititori, pentru că vă iu­besc, vă cer ajutorul în trei pro­bleme de sănătate:

1. De cinci ani de zile fac per­fuzii la Clinica de oncologie pentru neo­plasm de prostată. Cred că de aceea mă ustură limba și nu mai am gust, la apă, în mod special. Perfu­ziile ar trebui să continue până la sfârșitul anului. Se mai pot reface papilele gustative?

2 De la un timp, mi se înfundă o ureche, și nu știu ce pot face. In­suflarea de aer pe nara respectivă nu a dat rezultat.

3. Inițial, perfuziile au dat re­zul­tate, dar acum, din luna iunie, am ajuns iar la sondă urinară.

Mii de mulțumiri și Dumnezeu să-l aibă în pază pe cel ce va binevoi să mă ajute!

CONSTANTIN B. – jud. Mehedinți

„Sufăr de diverticuloză colonică”

Stimată redacție, anul trecut, în urma unei co­lo­noscopii, am fost diagnos­ticat cu diverticuloză colo­nică. Am urmat trata­mentul re­comandat de gastroentorolog, cu Nor­mix și Mesalazină, dar situația nu s-a îmbunătățit. Am întruna dureri ab­do­mi­nale, balonări, flatulență și scaune dia­­reice. Dacă exis­tă vreun tratament sau dacă cineva s-a confruntat cu această boală, îl rog să-mi dea un sfat prin intermediul re­vistei. Cu mulțumiri,

VICTOR T. – Brașov

„Am pemfigus vulgar și nu găsesc un tratament eficient”

Am 53 de ani și am fost diag­nosticată cu pem­figus vulgar. Am răni în cavita­tea bucală și am slăbit 12 kilograme în ultimul an, pentru că nu pot mânca cum trebuie. Niciun doctor nu a reușit să mă ajute cu un tratament eficient. Vă rog, dacă știți vreun tratament care funcționează, aju­tați-mă cu orice informație.

CLAUDIA R. – București

„Nu reușesc să mă vindec de peladă”

Bună ziua, am 31 de ani și vă rog să-mi recomandați un tra­ta­ment eficient pentru pe­la­dă. Am consultat mai mulți medici, dar tratamentele pre­scrise nu m-au ajutat să mă vin­dec. Pri­ma zonă fără păr mi-a apărut când aveam doar 12 ani. Am făcut atunci un tratament, și câțiva ani nu am avut pro­bleme, dar în ultimii șase ani îmi tot apare câte o zonă fără păr. Mă tratez cu Alo­pexy, îmi crește păr în zo­na res­pec­tivă, dar după puțin timp „poienița” apare în alt loc. Dați-mi vă rog un re­me­diu. Vă mul­țu­mesc!

M. T. – București

„Caut un tratament pentru discartroză”

Dragă redacție, în 2014, pentru că aveam dureri mari de spate, mi s-a prescris un RMN la coloa­na ver­tebrală. Atunci mi s-a pus diag­nosticul de hernie de disc și mi s-a recomandat să fac fizioterapie. Am făcut, dar durerile au conti­nuat la fel de intense, până când am ajuns să nu mai pot merge. Anul trecut, am fă­cut din nou RMN la coloană, dar de data asta diagnosticul a fost discartroză. Acum merg cu bastonul, ies din casă doar cu ajutor, iar prin casă mă mișc aplecată mult de mijloc. Se poate vindeca această boală? Sau poate îmi recomandați un leac care să-mi mai amelioreze dure­rile. Vă mulțu­mesc mult pentru orice ajutor!

MARILENA – Piatra Neamț

„Am fost diagnosticat cu retinopatie pigmentară”

În urma unui control oftalmologic, am fost diagnosticat cu retinopatie pigmentară. Medicul mi-a spus că nu există niciun tratament pentru această boală și mi-a recomandat doar vitamine. Îi rog pe specialiștii revistei să-mi spună mai multe despre această afecțiune: cum evoluează și dacă se poa­te vindeca chirurgical. Vă mulțu­mesc și aș­tept răspuns.

MARIA B. – Iași

„Am vergeturi foarte urâte, după două nașteri”

Bună ziua. Sunt o cititoare fidelă a revistei dvs. Am o problemă care ține mai mult de este­tică decât de sănătate, dar e foarte importantă pentru psihicul meu: vergeturile. Am născut de două ori, am doi băieți și amândoi au avut la naș­tere peste 4 kg. În timpul sarcinii am avut burta foarte mare și uleiurile cu care m-am uns nu au prevenit apariția vergeturilor. Mi-e rușine să mă dezbrac în fața soțului meu, pentru că tot abdo­menul meu e brăzdat de vergeturi adânci, care se întind în toate direcțiile. Vă rog din suflet să mă ajutați cu un leac. Mul­țumesc!

ANONIMĂ

„Ştie cineva ce plantă este tufa cu merişoare din curtea mea?”

Stimată redacție, sunt o veche citi­toare a publicației dvs. și vreau să mă infor­mez despre o plantă pe care o am în curte. Am o tufă de merișori care prin luna mai înflorește și-mi încântă privirea cu flori roșii, asemănătoare cu ale fratelui măr. Spre toamnă, sub tufă cad o mulțime de merișoare cu coajă lucioasă tare și-o pulpă la fel de tare, de nu poți înfige dinții în ea. Am gân­dit că poate cineva, vreun producător de leacuri, ar ști ce plantă este și dacă fructele sunt leac pentru vreo boală. Poate mă ajută cineva cu informații despre această plantă prin intermediul revistei. Cu stimă,

ELENA A. – Buzău

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian