
Pentru afecțiunea fiului dvs., vă recomand ca zilnic să-i dați să bea ceai de crețișoară (Allchemila vulgaris). Bine ar fi dacă s-ar deprinde să consume acest ceai permanent. Precizez că în farmacii există extract de Allchemila vulgaris, care poate fi folosit conform prospectului.
* Foarte bune hemostatice sunt și următoarele plante medicinale: coada-calului, traista-ciobanului, coada-șoricelului. Zilnic, să beau 4 căni de ceai combinat din plantele recomandate. În paralel cu metoda naturistă, să țină o dietă alimentară bazată în special pe legume proaspete.
* Legume recomandate: varză proaspătă, pătrunjel, țelină, morcovi, roșii, ceapă și usturoi. De asemenea, să consume zilnic 5 nuci.
* Zilnic, timp de două săptămâni, să ia o linguriță de polen poliflor, după care să facă o pauză de două săptămâni și să repete tratamentul la aceste intervale. Vă doresc multă sănătate!
VICTORIA – Botoșani
„Sufăr de tulburare anxioasă paroxistică” (Răspuns pentru N. I., F. AS nr. 1108)
Prin anul 1995, mi s-a declanșat o afecțiune psihică, la bază fiind o depresie puternică. Boala a evoluat prin stări anxioase foarte neplăcute, care, cu timpul, mi-au generat o nevroză anxioasă cu elemente fobice. M-am adresat unor medici psihiatri renumiți, însă toate tratamentele (pe care le-am urmat cu strictețe) nu au dus la niciun rezultat. Dimpotrivă, am reușit să-mi îmbolnăvesc inima și ficatul, folosind foarte multe (și scumpe) medicamente antidepresive și anxiolitice. Văzând că nu am nicio șansă să ameliorez măcar afecțiunea, am căutat o altă cale de vindecare. Cu ajutorul bunului Dumnezeu, în urmă cu aproximativ un an și ceva am citit în „Formula AS” un interviu cu d-l dr. Pavel Chirilă, un eminent homeopat și fitoterapeut. M-am adresat imediat acestui mare om și, în urma tratamentelor combinate (homeopatie și fitoterapie), pot spune că aproape m-am vindecat de boala care m-a chinuit atâta timp. Sunt convins că există foarte mulți oameni în România care sunt afectați de depresie și anxietate, datorate în special stresului cotidian. De aceea, vă sfătuiesc atât pe dvs., ca și pe cei aflați în situații similare, să aveți încredere în Dumnezeu și, gândind și acționând pozitiv, să apelați la homeopatie și fitoterapie. Adresați-vă d-lui dr. PAVEL CHIRILĂ la cabinetul „Naturalia” din comuna Voluntari, str. Erou Marinescu nr. 8, tel. 021/350.51.33. Dumnezeu să vă ajute!
GEORGE – Bacău
„Fetița mea este balonată și nu are poftă de mâncare” (Răspuns pentru GEANINA D., F. AS nr. 1329)
Unul din cei mai cunoscuți și mai citați autori francezi în materie de produse apicole, Alin Callas, este autorul unei cărți de mare succes, care a fost tradusă și la noi: „Polenul”. În urma numeroaselor confirmări primite, el recomanda, printre altele, consumul de polen pentru recăpătarea poftei de mâncare. El consideră că acest efect se datorează unui element prezent în polen, care acționează asupra centrului de control al apetitului, situat într-o glandă aflată la baza craniului – hipofiza. Polenul acționează asupra metabolismului, în general, adică stimulează toate funcțiile, în special funcția gastrică, de unde rezultă o apetență sporită. Experiența îndelungată îl face pe Callas să afirme categoric că „slăbiciunea nu rezistă la o cură de polen, care echivalează cu toate întăritoarele cunoscute, lucru demonstrat științific. Polenul îngrașă acolo unde alte tratamente dau greș”. Luați legătura cu un stupar și cumpărați polen proaspăt recoltat de la stupi, fără să fie uscat, pentru a-i păstra intacte vitaminele, enzimele și fermenții. Păstrați-l la frigider, într-un borcan de sticlă acoperit cu capac, pentru a nu se altera. Faceți-i o cură de polen timp de trei săptămâni, întrerupeți 10 zile și apoi continuați cura. Aveți nevoie de avizul medicului. Este bine să știți că pentru copiii de la 3 la 5 ani, se recomandă o doză de până la 12 g/zi. Polenul are toate vitaminele și mineralele necesare, toți aminoacizii esențiali pentru viață, proteine de cea mai bună calitate, conține factori de creștere și un antibiotic necunoscut de om, întărește imunitatea organismului și face minuni în cazul persoanelor cu nutriție deficitară.
GABRIELA – Focșani
„Am o piatră la rinichi pe care nu reușesc să o elimin” (Răspuns pentru CLAUDIU D., F. AS nr. 1412)
1. Vă pot ajuta cu o rețetă naturistă pe care am mai dat-o în Formula AS. Mare a fost bucuria mea când am primit telefoane de mulțumire din partea celor care suferiseră din pricina calculilor renali, spunându-mi că au reușit să-i elimine, iar calculii din vezica biliară s-au micșorat considerabil.
Iată și rețeta: 1 kg rădăcină de pătrunjel se spală bine și se fierbe în 2 l de apă, până când rămâne un litru de lichid. Din această fiertură se consumă circa 150 ml de trei ori pe zi, cu o oră înainte de mese, înghițitură cu înghițitură. Această cură se poate face timp îndelungat, fiind știut faptul că pătrunjelul este bogat în săruri minerale, calciu, potasiu, magneziu, vitaminele C, A, E, K etc., având proprietatea de a curăța întregul organism, fortificându-l. Fratele meu a primit această rețetă de la o bătrână, iar, după câteva zile de la începerea tratamentului, calculii renali dădeau semne că părăsesc rinichii.
* Când durerile se întețesc, faceți băi cu apă fierbinte sau puneți-vă comprese calde cu coada-calului. Procedați în felul următor: puneți doi pumni de coada-calului într-un săculeț de bumbac, băgați-l într-o oală cu apă clocotită, abia luată de pe foc, și lăsați-l 10-15 minute. Scoateți-l, stoarceți-l ușor, apoi aplicați-l pe zona rinichilor, învelindu-l într-un prosop mai gros sau într-un brâu de molton. Îmbrăcați un halat gros și stați în pat, la căldură. E bine ca planta să fie cât mai fierbinte. Veți constata că după 30 de minute durerile încetează. Vă doresc însănătoșire grabnică!
MARIA C. – Galați
2. Vă recomand un tratament naturist pentru eliminarea calculilor renali. Această rețetă am dat-o la foarte mulți bolnavi și nu a existat nici măcar unul să nu fi eliminat calculii. Întrucât nu cunosc natura calculilor dvs. (urici, oxalați etc.), păstraţi regimul dietetic prescris de medic, deoarece o serie de alimente pot să amplifice și să favorizeze precipitarea carbonaților și fosfaților.
Tratament profilactic
* Se vor consuma cât mai multe lichide: 2,5-3 litri pe zi.
* Alimentația va fi mixtă (carne și vegetale), deoarece alimentația predominant vegetariană favorizează apariția calculilor din fosfații de calciu.
* Se vor consuma sucuri de legume (minimum 600 ml pe zi) din: morcov, pătrunjel, țelină, păstârnac, sfeclă, varză, ridichi (minimum 30 ml), roșii, castraveți, ceapă. Sub formă naturală sau suc – portocale, lămâi, afine, agrișe, cireșe, fragi, pere, pepene verde.
Pentru dizolvarea pietrelor:
* Se caută tămâie albă, se sfărâmă cam cât un bob de mazăre, se încorporează în puțin miez de pâine (distruge smalțul dinților dacă-l atinge), apoi se înghite – dimineața.
* Se consumă zilnic cel puțin o lingură de ulei de măsline presat la rece sau, în lipsă, ulei de dovleac sau floarea-soarelui (uleiul de dovleac este foarte util și în tratarea prostatei).
* Zilnic, se va consuma sucul a 2-3 lămâi, preferabil îndulcit cu miere de albine și diluat cu puțină apă.
* Un ajutor deosebit de util este ceaiul diuretic din ceapă, miere și frunze de mesteacăn. Se folosesc 200 g ceapă albă dată pe răzătoare, 50 g frunze de mesteacăn mărunțite. Se fierb la foc mic în 2 l de vin, timp de 15 minute, apoi se lasă acoperit să se răcească. Se strecoară prin pânză (nu prin sită metalică) și se stoarce. Se mai adaugă 200 g miere polifloră. Se ține la rece. Se vor consuma câte 100 ml seara, puțin încălzit, până la vindecare.
* Alimentele bogate în magneziu dizolvă oxalații de calciu; așadar, consumați orez, pâine integrală, fulgi de ovăz și leguminoase.
* Băi locale cu apă la temperatura corpului, care treptat se vor înfierbânta cu 2-3 grade – dilată canalele și fac eliminarea calculilor mult mai ușoară și fără dureri. Menționez că în maximum 15 zile vor dispărea toate pietrele de la rinichi. Cu acest tratament simplu, foarte mulți oameni au scăpat de operație (foarte dificilă!). Este cunoscut faptul că există și foarte mulți copii care au calculi renali și, din păcate, în loc să se încerce un tratament naturist simplu (și totodată eficient), părinții lor optează pentru operație. Nu ezitați să încercați acest tratament, ați scăpa persoanele dragi de foarte mult chin. Cu deosebită stimă,
VICTOR S. – Alba-Iulia
„Am o bătătură foarte dureroasă” (Răspuns pentru IVONA – București, F. AS nr. 1432)
1. Bunicul meu scăpa de bătături folosind ceapă coaptă, stropită cu oțet. O ceapă tăiată în două se coace pe o tablă, la flacăra de aragaz, apoi se stropește cu oțet (preferabil de mere). Se aplică pe bătătură, se fixează cu un pansament și se ține timp de 12 ore. Metoda este cam dureroasă, dar foarte eficientă.
Vă recomand să încercați și alte leacuri:
* Ungeți bătătura cu ulei de ricin, după care aplicați un pansament cu propolis topit la foc.
* Puneți seara pe bătătură un pansament cu coajă de lămâie pe care ați lăsat și puțin miez. Bătătura va cădea într-o săptămână.
Multă sănătate!
ANCA – Brăila
2. Fetița mea, în vâstă de 14 ani, a trecut printr-o situație similară. Am încercat mai multe metode pentru a o scăpa de bătături, dar cea mai eficientă s-a dovedit a fi rostopasca. Se aplică pe bătătură, timp de o săptămână (de regulă, seara), sucul conținut în tulpina plantei, recoltată în momentul înfloririi. Rezultatele nu întârzie să apară. Sunt convinsă că rețeta mea o să vă fie de ajutor.
MARIA – Alba-Iulia