Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Căutăm urgent un tratament pentru miastenia gravis”

Foto: Shutterstock

Dragă redacție, vă scrie o bunică foarte în­grijorată pentru starea de sănă­tate a nepoatei ei, care are 20 de ani și suferă de mias­tenia gravis, formă generalizată, stadiul III A, care se manifestă prin scăderea forței musculare la nivelul mem­brelor, boală de placă neuromus­culară, ușoară tulburare de vor­bire. Tratamen­tul pe care l-a pri­mit de la medic este următorul: Mestinon (6 pas­tile pe zi, una la 4 ore), Pred­nison (2 pastile pe zi, dimineața). Este propusă pentru operație, pentru scoaterea timu­sului. Vă rog mult să ne ajutați! Nu aș vrea să se opereze și nici să ia pas­tilele astea puternice, cu multe efecte adverse. Știe cineva un tra­tament alternativ? Cu mulțu­miri,

VERONICA – Suceava

„Mi s-a depistat steatoză hepatică”

Dragi prieteni, pentru că aveam o durere subcostală în partea dreaptă, am mers la medic și mi s-a făcut un eco-doppler (abdomen și pel­vis). Mi s-a depistat steatoză hepatică (ficat gras). Dacă mă poate ajuta cineva cu un trata­ment natural, îi mulțumesc din suflet.

TOMA I. – Suceava

„Mă confrunt cu o uscăciune a pielii în jurul gurii”

Dragă redacție, am 31 de ani și mă confrunt cu o uscă­ciune a pielii în jurul gurii și a nasului. Culoarea nu e schimbată, zona nu se înroșește, dar la palpare, pielea se simte solzoasă. Uscă­ciunea nu dispare nici după gomaj, nici după ce mă ung cu creme. Am încercat și crema de gălbenele, și o cremă cu mărul-lupului – de­geaba. Am fost și la dermatolog, care a spus că nu am ni­mic, dar eu simt că zona aspră se extinde și nu găsesc o soluție. Știe ci­ne­va un remediu pentru problema mea? Aștept răs­pun­suri pe adre­sa redacției.

ANDREEA S.

„Caut tratament pentru spondiloză cervicală”

Dragă redacție, vă expun problema mea de sănătate, în speranța că cititorii acestei mi­nunate reviste mă vor ajuta și pe mine cu un sfat sau o recoman­dare. Boala mea a debutat cu dureri de spate, apoi durerea a coborât pe piciorul drept până la talpă, de aceea nu mă pot depla­sa decât cu mare greutate. Am fost la medic și mi s-a pus diag­nosticul spondiloză cervi­cală cu discartroză C5-C6, osteofite la nivelul corpurilor vertebrale to­racale medii. Am făcut trata­ment, pe rând, cu: Dona și Me­loxicam, apoi cu Tador, Slide­flex și Movalis. În plus, m-am uns cu Deeprelief (gel). Cu toate acestea, starea mea de sănătate nu s-a îmbunătățit. Rog cititorii care s-au confruntat cu această situație să-mi recomande tratamentul pe care l-au urmat. Sper că voi primi un răspuns și de la specialiștii dvs., pe care îi apreciez foarte mult pentru sfaturile deta­liate pe care le publică. Vă mulțu­mesc.

ROXANA – București

„Sufăr de keratoză seboreică”

Dragi cititori, am 64 de ani și sufăr de o boală de piele: keratoză seboreică. Am niște forma­țiuni în­groșate, foarte dezagreabile, pe aproape tot corpul. Medicul mi-a spus că se pot trata cu laser, la o clinică privată, dar costul trata­mentului depășește cu mult posibi­litățile unei pensionare. Există vreun tratament naturist pentru a­ceas­tă boală? Cu mulțumiri și urări de sănătate,

MARIA – Brașov

„Cum pot scăpa de uscăciunea oculară?”

Stimată redacție, de aproape un an mă ustură ochii și când clipesc, îmi simt pleoapele de parcă ar fi șmirghel. Nu pot citi, nu mă pot uita la televizor, de calculator nici nu poate fi vorba. Am fost la oftalmolog în ianuarie și am primit diagnosticul de uscăciune oculară. Am făcut întâi tratament cu Lacrisifi și Vision (picături), care mai rău mi-au iritat ochii. Apoi am folosit Lubristil, care nu mi-a făcut rău, dar nici bine. Usturimea este prezentă în continuare. Aș dori mult părerea unui specialist. Menționez că am 29 de ani și acuitatea vizuală este bună. Vă mulțumesc pentru ajutor!

BOGDAN – Galați

„Am infecție urinară cu E.coli și Candida”

Stimată redacție, sunt convinsă că mă puteți ajuta și pe mine, așa cum ați sărit mereu în aju­torul celor cu pro­bleme de sănătate. Am fost diag­nos­ticată cu infec­ție urinară cu E.coli și cu Candida albicans și am făcut trata­ment injectabil cu Cefozon și Nitrofuran­toină, Keto­conazol, dar infecția rea­pare de fie­care dată. Îi rog pe spe­cialiștii cu care colaborați să-mi prescrie un tra­tament mai puternic, pentru ca aceste in­fecții să nu mai recidiveze. Vă mulțu­mesc!

L. C. – Bacău

(Adresați-vă d-nei dr. Lucica Sima de la ROMVAC – tel. 0799/31.33.32, 021/350.31.09.)

„Lăcrimez întruna”

Stimată redacție, am 75 de ani și port ochelari cu multe dioptrii. În ultimul timp, ochii mei au devenit foarte sensibili la vânt și la aer rece. Când ies din casă, de când s-a răcit vremea, lăcrimez întruna pe stradă, și tot timpul trebuie să-mi șterg ochii, altfel nu văd să merg. Ca să nu mai spun că mi se udă masca și tre­buie s-o schimb mereu. Medicul mi-a dat să iau Vizual Extra Zi + Noapte, luteină, Omega 3, dar ochii tot lă­crimează. Știe cineva un leac natu­rist, să mă ajute? Vă mulțu­mesc!

IOANA – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian