Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Nu mai am apetit sexual” (Răspuns pentru T.M. – Craiova, F. AS nr. 1010)

Foto: Shutterstock

Pentru „trezirea” apetitului sexual se poate folo­si cu încredere schinduful (Trigonela foenum-grae­cum), plan­tă cultivată în județele Brăila și Con­stanța. Prin­cipiile active pe care le conțin semințele plantei trezesc senzualitatea, amplifică erotismul, stimulează trăirile și realizarea actelor sexuale. În plus, este o sursă bo­ga­tă în vitamina PP.

Metode de tratament:

* Se face infuzie dintr-o lingu­riță de pulbere de semințe la o cană de apă în clocot – se lasă 10-15 minute la infuzat, se strecoară, se îndulcește cu miere și se bea călduță.

* Se pregă­tește un decoct dintr-o linguriță de semințe măcinate la o cană cu apă rece – se lasă 5-6 ore, se fierbe apoi 5-6 minute la foc domol, se stre­coară și se îndulcește cu miere. Se bea în cursul zilei, cu înghițituri mici. După maximum 2-3 zile, apetitul sexual revine la normal (bineînțeles, atunci trata­men­tul va fi în­trerupt!).

* O altă plantă-mi­nune este cea numită în me­dicina populară „sculătoare” (Dacty­lor­hiza macu­lata). Planta întreagă sau numai tuber­culii au utilizări terapeutice, acestei plante atri­buin­du-i-se proprietăți afrodiziace. Este folosită de fe­meile care doresc să aibă copii. Se fierbe o plantă în­trea­gă (in­clu­siv tuberculii), iar decoctul obți­nut este băut por­­țio­nat, pe parcursul unei zile. Planta se găsește în regiu­nea montană a Văii Teleajenului și se recol­tea­ză în pri­ma jumătate a lunii iunie, când are efica­ci­tate ma­ximă (în special, tuberculii). 6-8 tuberculi se pi­sează într-un mojar de lemn, se pun în 100 ml țuică de casă și se macerează timp de 12 ore (se pregătește de sea­ra, pen­tru a doua zi), se strecoară prin tifon. Are efect rapid! Acest macerat de scu­lătoare (Viagra româ­neas­că) poate fi folosit și de bărbați, mai puțin de hiper­tensivi, care au nevoie de avizul medicului.

NICOLAE P. – Ploiești

„Copilul meu are picioarele umflate” (Răspuns pentru VETUȚA – jud. Mureș, F. AS nr. 1164)

M-am confruntat cu o problemă ase­mănătoare cu a dvs. Copilul meu s-a năs­cut cu picioarele um­flate. La două luni, l-am internat în spital și docto­rii mi-au spus că nu va putea purta nicio­dată încălțăminte normală. Eram invi­tată, după împli­nirea vârstei de un an, să re­vin la spital, pentru niște intervenții chi­rur­gicale, pe care copilul meu nu le-a făcut însă nicio­dată. Nu pu­team aș­tepta cu mâinile în sân. Am căutat un leac na­tu­­rist, o meto­dă care mi-ar fi putut salva copilul. Mi s-au reco­man­dat numeroase proce­dee, iar eu le-am folo­sit pe toate, în funcție de ano­timp. I-am împa­chetat pi­cioarele copilului în frunze de varză zdrobite, tărâțe de grâu înmuiate în vin, pro­polis, huști de la borș, frun­ze de pătlagină, ar­gi­lă, frunze de țelină și pătrunjel. Nu știu care dintre ele a avut efect, poate toate sau poate doar una; im­por­tant e că, în prezent, copilul meu e stu­dent și nu a pur­tat niciodată încăl­ță­minte specială. Vă reco­mand, de asemenea, trata­mentul cu argilă, intern și extern, dar folosiți și me­to­dele pe care le-am amintit anterior. Doresc copi­lului dvs. tot binele din lume!

E. D. – București

„Nu reușesc să mă vindec de amigdalită” (Răspuns pentru ANDREEA, F. AS nr. 1326)

Nu vă scriu pentru a vă pro­pune un tratament naturist, ci pentru a vă îndemna să vă operați. Vă spun acest lucru, pentru că eu am acum 38 de ani și, de la vârsta de doar 4 luni, am în­ce­put să fac amigdalite cu puroi cel puțin o dată pe an, și în forme foarte severe. În ciuda sfatului medicilor, părinții mei nu au vrut să mă opereze. Am încercat tot felul de tra­tamente, dar re­zultatul este că, până să mă operez, în urmă cu doi ani, fă­ceam această boa­lă aproape o dată pe lună, înghițeam cantități mult prea mari de antibiotice, cheltuiam o grămadă de bani pe medi­ca­mente, nu puteam să mănânc înghețată, beam apă caldă… (Ar mai fi multe lucruri neplăcute de adău­gat.) Nu știu dacă ați avut vreodată amig­dalită purulentă, dar vă spun eu că uneori durerile sunt groaz­nice. Dacă veți lua această hotă­râre, vă asigur că veți scăpa de multă sufe­rință.

LUMINIȚA – București

„Știe cineva un remediu pentru urticaria cronică?” (Răspuns pentru FLOAREA G. – Tecuci, jud. Galați, F. AS nr. 1349)

Vă recomand unguentul cu propolis Propoderm și unguentul cu gălbenele. Aceste unguente se utili­zează alternativ, după o curățire amănunțită a mâi­nilor cu o soluție dezinfectantă din 8-10 pică­turi tinctură de propolis la 150 ml apă, soluție cu care se îmbibă un tam­pon de vată sau de tifon. Ungerea locurilor afec­tate de eczemă se va face dimineața și seara. Atenție, unguentul Propoderm pătează toa­te tipurile de țesături. Multă sănătate!

CRISTINA P. – Cluj

„Sufăr de conjunctivită și am o secreție abundentă” (Răspuns pentru RODICA C., F. AS nr. 1411)

Stimată doamnă, vă recomand din toa­tă inima lap­­tele de mamă. Picurat în ochiul bolnav, de 2-3 ori pe zi (1-2 picături), laptele matern este foarte eficient în bolile de ochi. Acest remediu a salvat-o pe ne­po­­țica mea de la operația de ca­nal lacri­mal înfun­dat. A venit pe lume cu acest necaz și avea ochiul stâng vânăt și foarte umflat, iar medicii au spus că se poate opera doar după vârsta de 3 luni. Din fericire, cineva i-a recomandat su­rorii mele acest trata­ment, care s-a do­ve­dit foarte eficient, iar vinde­ca­rea – defi­nitivă. Vreau să vă spun că asistenta medicală care avea co­pilul sub observație a certat-o pe sora mea, spu­nându-i că laptele este cel mai bun mediu de dez­voltare a microbilor, dar fap­tele au arătat că nu este de­loc așa, cel puțin în ceea ce privește laptele matern. Tot în aceeași perioadă și cu același tratament, sora mea l-a vin­de­cat de conjunc­ti­vită pe un unchi. Și tot cu lapte matern, o prietenă de-a mea a vin­decat de con­junc­ti­vită niște pui de pisică. În­cercați și dvs. această me­todă, nu aveți nimic de pier­dut.

ADINA P. – Cluj-Napoca

„Am un chist vaginal și medicul mi-a recomandat să nu îl operez” (Răspuns pentru A. A., F. AS nr. 1412)

Pentru afecțiunea dvs., vă recomand următorul tratament:

* Produsul Aloe Vera-gel (câte o lingură, de trei ori pe zi).

* Spălături vaginale cu ceai din gălbenele, coada-șoricelului și trifoi roșu – în părți egale, în care se adaugă 2 linguri de Aloe-First și 40 picături tinctură de propolis.

* Ovule pe bază de propolis.

* Cromoterapie.

De asemenea, vă recomand să apelați și la un tratament ho­meo­pat, care în afecțiunea dvs. dă rezultate foarte bune. Să vă dea Dumnezeu sănătate!

GABRIELA S.

„Nu pot dormi deloc, nici ziua, nici noaptea” (Răspuns pentru CAMELIA – București, F. AS nr. 1418)

Un bun somnifer naturist se obține astfel: se cură­ță 4 mere ionathan, iar coaja se infuzează în 250 ml apă, într-un vas cu capac (se ridică repede capacul, se răstoarnă cojile pregătite pe o farfu­rioară și se pu­ne capacul la loc). Se oprește focul, se dă vasul deo­parte timp de 10-15 minute (cu capacul pus). Se adaugă o lingură rasă de miere. Se consumă cojile de mere ca atare, iar zea­ma se soarbe încet, din lingură. Toată operațiunea trebuie să dureze 45 de minute. Efecte asemănătoare pro­duc merele sau compotul de mere ionathan con­su­mate seara, înainte de culcare.

* O cană de ceai de urzică vie, înainte de cul­care, este adesea un bun som­nifer.

* Masarea pu­ter­nică a tălpilor (cel puțin 5 minute fiecare), precum și imitarea căsca­tului, până când apare cel na­tural, sunt metode de indu­cere a somnului. Imita­rea căscatului este un bun mijloc de destresare.

* Un pahar cu apă în care s-a dizolvat o lingu­riță de miere, băut cu înghi­ți­turi mici, poate fi un bun somnifer.

* Evitați mesele bogate după ora 18.00. Seara, înainte de culcare, lă­sați fereastra des­chisă timp de 10 mi­nute. Lipsa som­nu­lui între orele 2.00-4.00 poate in­dica o oboseală puternică sau iritarea fica­tului, aces­tea fiind orele de maximă activitate a sa. Digestia proas­tă sau acu­mu­larea de toxine este, de cele mai mul­te ori, adevărata cauză a insom­niei.

VIORELA – Pitești

„Am o bătătură foarte dureroasă” (Răspuns pentru IVONA – București, F. AS nr. 1432)

1. Seara, se face o baie fierbinte la picioare. Apoi se șterg bine și se aplică pe bătătură o bu­cățică de lămâie (miez cu coajă). Se bandajează locul și se lasă până dimineața. Se repetă operațiunea în fiecare seară. În 5-7 zile, bătătura va cădea.

* O altă re­țetă: se scot pielițele subțiri de la ceapă, iar partea căr­­noasă se coace în foc, se în­moa­ie în oțet și se aplică pes­­te bătături. Se pansează locul și se lasă până di­mi­nea­ța. Se repetă opera­țiunea atât timp cât este nevoie.

L. A. – Lugoj, jud. Timiș

2. Un foarte bun medicament naturist este pro­po­lisul. Îl găsiți la apicultori – cereți propolis proas­păt, să nu fie mai vechi de un an. Se ia o bucățică de pro­polis cât un bob de fasole, se încălzește la flacără și se lipește chiar pe bătătură, apoi se pan­sează cu leuco­plast. Propolisul se schimbă la 3-4 zile. După 2-3 apli­cări, bătătura iese singură. Pro­polisul este bun și pen­tru negi (se aplică la fel, dar negii cad mai greu).

ELENA M. – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian