Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru ȘERBAN – București, F. AS nr. 1420: „Vreau să renunț la fumat, dar nu pot”

Dr. biolog VIORICA VINTILĂ – tel. 0744/487.659, e-mail: [email protected]

Fumatul este acțiunea de a inspira și a trage fu­mul de țigară în plămâni. Prin arderea tutunului sunt eliberate anumite sub­stanțe active, nocive (nicotina, de exem­plu, și gudroanele), care sunt ab­sorbite de organele interne. Deoarece fumatul creează dependență, încerca­rea de a renunța la el este dificilă. Fu­matul este principalul factor de risc pentru bolile pulmonare obstructive (BPOC), care se manifestă prin tuse, expectorații, dificultate în respirație, respirație zgomotoasă, du­reri toracice. Fumatul este responsabil de produce­rea bronșitei și a emfizemului pulmonar, în special prin hipersecreția glandelor bronșice și blocarea acțiunii de curățare ci­liară. Fumatul este cunoscut și ca factor în dezvoltarea astmului. Este știut că fumatul crește numărul celu­lelor inflamatorii, prin mecanisme distincte, ducând, posibil, în final, la formarea de noduli (cancer) pulmo­nari. Unii consideră fumatul o acti­vitate recreațională. Pe de altă parte, fumatul stimulează și formarea chea­gurilor de sânge care, împreună cu plăcile de aterom (grăsime) pot duce la blocarea completă a vasului de sânge, ducând la apariția infarctului (lipsa totală a aprovizionării cu sân­ge) în organul deservit de acel vas (în cazul inimii, infarctul miocardic).

Am făcut această scurtă prezen­tare ca să arăt că fumatul este un drog de care nu te poți lipsi ușor. Dacă tinerii ar cunoaște consecințele fumatului, nu am avea atâția bolnavi de plămâni și de boli cardiovasculare. La maturitate, devii con­știent, dar tot amâni să lași țigările, pentru că ele „te ajută” să gândești și să iei decizii mai bune. Sin­gura metodă sigură de renunțare la fumat este voin­ța. Trebuie să arunci țigările și bricheta, să renunți la cafea sau alimente amare și în primul rând la bău­turile alcoolice, care „cer” lângă ele o țigară.

Fumatul creează dependență și din cauza formă­rii unor ticuri – ducerea mâinii cu care se ține ți­gara, la gură. Încearcă să-ți găsești ceva de făcut cu mâinile, scrie, desenează, meșterește ceva prin casă, mergi la sală şi fă sport. Dacă nu există aceas­tă voință, nu vei reuși să te lași de fumat, oricât de convingător ți se vor prezenta metodele naturiste.

Eu așa am făcut acum 6 ani, după 50 de ani de amânări. Îmi pare rău că nu am recurs la singura cale de consolidare a voinței, acupunctura; poate mă lăsam mai devreme de fumat și nu mă alegeam cu emfizem pulmonar, bronșiectazii, greutate în res­piraţie etc., insuficiență cardiacă, edeme la pi­cioare… Cu căldură ți-i recomand pe dr. Mircea și Mihaela Zamfirescu, specialiști în acupunctură, cu studii și practică anuală în China. Telefon de con­tact: 0726/24.12.19. Te mai pot ajuta recoman­dându-ți suplimentul alimentar Happy Vibe – 3×1/zi. Acesta te va ajuta să treci mai ușor prin stările psihice ale lăsării de fumat, deoarece reduce dependența de nicotină și de alcool.

Dr. ANGELA HIMOVITH – tel. 0748/11.24.20, 0748/11.24.21, e-mail: [email protected] www.secret-herbs.net

„Am suferit de constipație cronică de când mă știu” (Răspuns pentru R.G., F. AS  nr. 1424)

Constipaţia este boala secolului şi punctul de plecare al multor boli sau vestitorul unora deja exis­tente. Am să încerc să vă fac să înţelegeți ce se în­tâmplă, de fapt. La nivelul colonului, se face ab­sorbţia apei din mâncarea pe care o mâncați, iar ceea ce rămâne sunt materiile fecale, care prin con­trac­ţia muşchilor intestinului mare sunt împinse spre rect. Atunci când muşchii intestinului sunt leneşi, ab­sorbţia apei este mare, iar ma­teriile fecale sunt tari şi uscate. Blo­cajul duce la o trecere mai difi­cilă, cu dureri mari, şi veți avea scaun cu întâr­ziere de o zi sau poate mai mult. Intervine acum frica de durere, încă o cauză a întârzierii scaunului. Dar motivele nu se opresc aici. Anali­zați-vă ali­mentaţia zilnică. Este foarte probabil ca aceasta să fie lipsită de fibre. Fibrele sunt conside­rate ca fiind un adevă­rat medicament pentru corpul omenesc. Ele trag apa din corp în intestin, mărind volumul ma­teriilor fecale, făcând tranzitul gastro­intestinal mult mai rapid. Fibrele se pot găsi în ful­gii de ce­reale, în se­cară, în miezul fiecărui fruct şi fiecărei legume, în cartofi şi în special în cartofii dulci (topi­nambur), în tărâţe, în pâinea făcută din făină neagră, în ce­reale nedecorticate. Vă sunt folo­sitoare nu numai pentru un sistem digestiv sănătos. Ele reduc şi ris­cul unor boli ca, de exemplu, cele car­dio­vasculare, can­cerul de colon, obezitatea, polipii pe colon, diverticuloza, diverticulita, he­mo­roizii, fisurile anale, coleste­rolul mărit, trigli­ceridele etc. Da­că veți învăța să nu vă lip­sească din meniul zil­nic legu­mele şi fructele, ce­realele ne­decorti­cate, dife­rite seminţe, nu­cile, dacă veți în­lo­cui pâinea albă cu cea nea­gră – atenţie, nu cea cu colo­ranţi! –, orezul alb cu cel maron (ne­decor­ticat), veți primi în orga­nism toate fibrele de care or­ganismul dvs. are ne­voie.

Totuși, trebuie menționat că, în funcţie de vârstă, necesarul de fi­bre care ar trebui ingerat varia­ză. O sursă bogată în fibre o ofe­ră și grâul încolţit. O cură de 10 săp­tămâni de grâu încolţit este be­nefică.

Cantitatea de lichide ingerate pe zi este iarăși foarte importantă pentru sănătatea organismului dvs. nu numai pentru digestie. Încă o recomandare pe care ar trebui s-o luați în calcul: să încercați să învățaţi să faceți în fiecare dimineaţă, la trezire, un masaj al abdomenului. De asemenea, vă recomand şi remedii din plante, atât proaspete, aflate la înde­mâna tuturor, cât și trans­formate în preparatele din formula „Digeston Ca­nadian Sweet Extract”, „Elixir of Youth” şi „The Secret of the Herbs” care ajută la buna funcţionare a  sistemului digestiv, la menţinerea sănătăţii florei intestinale, la menţinerea tranzitului intestinal normal.   

De asemenea, trebuie ştiut că, fiind naturale, efec­tul acestor produse se vede în timp, şi nu ime­diat – aşa cum o anomalie se instalează în organism în timp, iar ca sa scapi de ea, timpul tre­buie să trea­că („boala vine cu căruţa şi niciodată nu pleacă cu avionul”, spunea bine bunica mea!).

Sper că am fost înţeleasă şi mai sper să vă nu­mărați printre cei care se vor bucura de efectele be­nefice ale produselor noastre.

Succes și multă sănătate!

Farm. spec. PAUL TISMAȘ – tel. 0745/137.537, e-mail: [email protected]

„Fiica mea, la 16 ani, are tuberculoză” (Răspuns pentru ȘTEFANIA – jud. Dolj, F. AS nr. 1420)

Tuberculoza este astăzi o maladie vindecabilă, dar poa­te, în unele ca­zuri, să lase ca sechele unele sensi­bilități pulmonare, care aduc du­pă sine con­tractarea mai frecventă a unor viroze respiratorii, în special în sezonul rece. Reco­mand ca fiicei dvs. să-i administrați Tinctură de Pro­polis, 40 de picături (apro­ximativ 1/2 linguriță) de 3 ori pe zi, vreme de 30 de zile. Apoi următoarele 30 de zile, 1/2 linguriță de 2 ori pe zi (dimineața și seara). În continuare, alte 30 de zile, 1/2 linguriță seara la culcare. După această cură continuă de 3 luni, se va administra 1/2 linguriță, de 2 ori pe săptămână, o perioadă lungă de timp, poate chiar toată viața. Atenție, tinc­tura de Propolis nu se administrează în amestec cu apă sau ceai, ci în 1/2 lingură de miere de albine sau pe o bucată de pâine. În funcție de răspunsul orga­nismului la tratamentul clasic contra tubercu­lozei și de nivelul de imunitate, se poate crește tem­porar doza de tinc­tură de Propolis, alături de o ali­mentație preponde­rent vegetariană, din care produ­sele alimentare pe bază de carne de porc trebuie eliminate definitiv. Ca tratament naturist care asi­gură o vindecare sigu­ră și rapidă, vă recomand administrarea zilnică, de 2-3 ori pe zi, de ceai din rădăcină de Ghimbir/ coa­jă rasă de lămâie, al cărei miez se adaugă în ceai după preparare. Se poate îndulci cu miere de albine. Un condiment alimentar cu proprietăți terapeutice certe este Curcuma (Tur­meric), ce se poate adăuga zilnic în mân­căruri gătite și/sau salate. Sunt in­ter­zise cu desăvâr­șire consumul de tu­tun și alcool, tot res­tul vieții, căci aceste vicii scad imu­nitatea și se creează con­dițiile reacti­vării tuberculozei. De ase­menea, este obligatorie folosirea unei vestimentații călduroase și comode în sezonul rece.

Ing. OVIDIU MIRCEA POCANSCHI – Cluj-Napoca, tel. 0264/58.11.36, 0757/73.15.58, e-mail: [email protected]

„Nepoțica mea are polipi nazali și răcește frecvent”(Răspuns pentru MONICA – Cluj-Napoca, F. AS nr. 1393)

Stimată doamnă, pentru dispariția polipilor na­zali și întărirea imunității nepoțicii dumneavoas­tră, vă recomand un tratament cu unguentul POCO. Veți introduce nepoțicii dumneavoastră în fiecare nară, pe o adâncime nu mai mare de 0,5 cm, cu aju­torul degetului mic, o cantitate de POCO și, printr-o ușoară rotire, o veți aplica uniform pe pereții inter­iori ai nărilor. Aplicarea o veți face în fiecare seară la culcare, timp de cel puțin 20 de zile. (Vă veți tăia unghia de la degetul mic pentru a nu o răni pe nepo­țică.) Ungerile cu POCO le puteți face și cu ajutorul unui bețișor cu vată la capete, cumpărat din farma­cie.

Concomitent, printr-un ușor masaj, veți aplica puțin POCO pe pielea gâtului sub care se află amig­dalele copilei. Astfel, POCO va acționa asupra în­tre­gului tract respirator și o va feri de răceli, întărin­du-i imunitatea, întrucât POCO are capacitatea de a acționa prin piele.

Polipii vor dispărea după 20 de zile. Recomand ca aplicarea POCO să se facă în continuare încă 20 de zile, la nevoie chiar mai mult, pentru a menține imunitatea fetiței și a o feri de răceli.

„Am dureri persistente în zona ombilicală” (Răspuns pentru ȘERBAN – Timișoara, F. AS nr. 1393)

Stimate domn, vă sfătuiesc să faceți un trata­ment cu unguentul POCO. Vă veți unge cu POCO cu un ușor masaj imediat ce apar durerile în zona om­bilicală. Întrucât POCO are capacitatea de a pătrunde și acționa prin piele și de a calma durerile, s-ar putea ca aces­tea să înceteze. Dacă durerile reapar, vă veți unge ime­diat cu POCO. Durerile vor de­veni tot mai rare și la urmă vor dis­părea cu totul.

POCO este un me­dica­ment cu utili­zări universale, bre­ve­tat ca invenție, care a dat rezultate specta­cu­loase în numeroa­se ca­zuri în care alte tra­ta­mente au dat greș sau cărora nu li s-a găsit încă un trata­ment.

POCO poate fi procurat la telefon 0264/58.11.36 sau 0757/73.15.58.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian