Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Zodiacul lunii DECEMBRIE

Foto: Shutterstock

– Un an atât de pandemic nu-și putea găsi decât un sfârșit pe măsură. Eclipsa de Lună din ultima zi a lui Noiembrie proiectează adevărate tsunami-uri emoționale asupra relațiilor noastre. Putem amesteca sau confunda sentimentele de prietenie cu cele de dragoste, iar în familie, reacțiile pot deveni deosebit de intense. Cea de-a doua eclipsă este una totală, de Soare, și se petrece în Săgetător. Și pentru că Săgetătorul descrie relațiile internaționale, acest eveniment astrologic va aduce negreșit după sine schimbări de proporții pe plan internațional. Guvernatorul eclipsei din 14 este nimeni altul decât marele disciplinator Saturn, care începe să pună lucrurile la punct, cu duritatea-i specifică. Noi, oamenii de rând, ar trebui să ne ferim în primul rând să ne expunem frigului, care ne poate afecta oasele și plămânii. Este de asemenea util să ne revizuim obiectivele profesionale, să avem grijă ca ele să fie realiste și chibzuite. Un al treilea eveniment major este așa-numita „mare conjuncție” care se produce la fiecare 19,8 ani între marele benefic Jupiter și marele malefic Saturn. Ea va fi exactă pe data de 21, la 0 grade în semnul Vărsătorului. Această combinație descrie schimbări radicale la nivelul puterii, iar de astă dată, țara noastră este în mod special afectată, deoarece România este sub această zodie –

BERBEC

Zeul vi se întoarce

În fine, sunteți uniți cu planeta Marte, care a redevenit di­rec­tă în semnul dvs. Vreți să vă scoa­teți pârleala pentru obstacolele care vi s-au pus în cale abuziv din sep­tembrie și aveți toate șansele să le dați la o parte acum, cu condiția să nu cădeți pradă unei satisfacții duș­mănoase la adresa celor care v-au subminat. Fiți deosebit de precauţi în acest sens, după 20. Dat fiind că eclipsa din 14 va contribui în mod semnificativ la conturarea imaginii dvs. publice, e cu atât mai impor­tant să fiți mărinimoşi. Ea vă poate determina chiar să vă stabiliți în străinătate.

BANI: Oportunitățile apar în ultimele zile ale anului, posibil prin intermediul prietenilor. Ziua cea mai auspicioasă este cea de 28.

CARIERĂ: Probabil că bătăliile la vedere s-au în­cheiat. Ați atins sau nu un obiectiv vechi de circa doi ani. Rămâne însă o luptă care se desfășoară în sub­teran, deci nu e bine să le dați apă la moară dușmanilor.

DRAGOSTE: Unii dintre dvs. se dedau plăcerilor unei relații senzuale discrete, dar intense, până pe la mijlocul lunii. Ulterior puteți întâlni pe cineva călătorind sau participând la cursuri – fie și online.

SĂNĂTATE: Nu e cazul să vă avântați pe pârtii, mai ales în preajma datei de 10, când riscați probleme de la coapse în jos.

TAUR

Schimbări radicale

În urma eclipsei din 30 noiembrie, perspectiva asu­pra multora dintre relațiile din viața dvs. se poate schimba rapid și din ră­runchi. La fel de profund se trans­formă și sistemul dvs. de valori, în următorele trei luni. Ar fi însă de dorit să nu vă trâmbițați noile convingeri și noile simpatii, fiindcă puteți trezi nu numai rivalități în cadrul noilor dvs. tabere, dar și nemulțumirea ne­ma­ni­fes­tată direct a unor foști aliați. Aceste adversităţi se pot face simțite în spe­cial în jurul Crăciunului.

BANI: Aici se face simțit cu pre­cădere efectul celor două eclipse. Ele vă afectează nu numai ve­niturile directe (ceea ce marchează în­ceputul de lună), ci și afacerile ori in­vestițiile (cea din 14). Cei flexibili și ins­pirați pot valorifica un pont. Nu mer­geți însă pe speculații.

CARIERĂ: Marea conjuncție anunță schimbări radi­ca­le în viața dvs. profesională. De a­ceea e preferabil să nu vă faceți pla­nuri, pentru a putea reacționa corect, la nişte circumstanțe ieșite din comun.

DRAGOSTE: Faptul că ieșiți din ti­parele obișnuite po­te fi atrăgător pentru perechea dvs., până la mijlocul lunii. Mai apoi e cazul să renunțați la giumbușlucuri.

SĂNĂTATE: Mâncați și beți cu moderație, de Cră­ciun mai ales, căci excesele pot duce la o creștere bruscă a tensiunii arte­ria­le, la dureri de cap severe sau tensiune intraoculară mărită.

GEMENI

Emoții mari

Cei născuți în prima decadă a zodiei vor simți efectele eclipsei parțiale de Lună din zodia lor, sub forma unor reacții emo­țio­nale, care-i pot lua și pe ei pe ne­așteptate. Simpatii și anti­pa­tii care apar și dispar brusc, pri­etenii care se leagă și se dez­lea­gă, după niște criterii pe ca­re nici dvs. nu le înțelegeți prea bine. Ar fi util să vă acceptați emoțiile. Asta nu înseamnă să le manifestați de îndată ce apar sau cu forța cu care le resimțiți. Nu le ascundeți însă, mai ales de dvs. înșivă, pentru că reglajul între minte și inimă este necesar. Învățați să țineți cont și de sentimente în rațio­na­mentele dvs. și veți deveni mai re­laxați. Marea conjuncție din 21 vă va crea posibilitatea de a percepe realitatea într-un fel cu totul nou.

BANI: În privința cheltuielilor de Crăciun, încercați să nu vă combinați cu prietenii sau nu in­trați în combinație cu ei în acea perioadă. Mai ales pe 22 și 23 e ca­zul să vă asumați decizii bănești.

CARIERĂ: S-ar putea să trebuiască să re­vizuiți alianțele semise­cre­te pe care le-ați făcut cu unii dintre colegi, după marea conjuncție din 21.

DRAGOSTE: Eclipsa de Soare din 14 îi afectează pe cei născuți în ultimul decan al zodiei. Fiți pregătiți să vă vedeți partenerul în altă lumină decât până acum.

SĂNĂTATE: Tulburările de somn de la în­cepu­tul lunii ar trebui tratate cu seriozitate.

RAC

Temeri care vin și trec

C a urmare a eclipsei parțiale de Lună din 30 noiembrie, vă puteți simți cuprinși de îndoieli cu privire la capacitățile dvs. și de frământări cum că ați putea face lucrurile mai bine. E cazul să vă confruntați cu aceste temeri și apoi să le lăsați să plece. Ele vă dau târcoale de mult, acum a venit mo­men­tul să vă debarasați de ele, să le înlocuiți cu încre­derea că aveți resursele necesare pentru a vă ridica la înălțimea provocărilor. Chiar dacă simțiți că atitudinea dvs. începe să facă o diferență în societate, nu încercați să vă afirmați prea emfatic în perioada Crăciunului.

BANI: Până pe 15 aveți tendința de a scoate prea mulți bani din buzunar pentru cadourile co­piilor sau pe obiecte mai degrabă frumoase decât utile.

CARIERĂ: Șefii au început să țină cont în mai mare măsură de deciziile pe care le su­gerați. Dar nu marșați pe ideea că le puteți impune, mai ales pe 22 și 23.

DRAGOSTE: Dacă ați re­zistat tuturor în­cercărilor de până acum, veți vedea cum perechea vă devine comunicativă și rezonabilă, în­cepând cu data de 21. O pa­siune fulgerătoare vă poate determina să călcați strâmb.

SĂNĂTATE: S-ar putea să ajun­geți, după eclipsa din 30 noiembrie, la con­clu­zia că aveți de lucrat pe mobilitate, iar du­pă 15, și pe apetit. Aritmii cardiace pot apărea în jurul lui 14.

LEU

Focusați pe viitor

Aveți de regândit multe dintre relațiile dvs. sociale și pe mai multe planuri. Oricât de im­por­tantă este viața mondenă pentru dvs., s-ar putea să ajungeți la concluzia că frecventați anumite cercuri în care nu mai aveți nimic de spus sau de descoperit. Poate fi vorba, într-adevăr, despre o plafonare a respectivelor grupuri, dar e posibil și ca dvs. înșivă să fie nevoie să vă revizuiți modul de comunicare. A treia variantă ar fi să încercați să socializați cu alte tipuri de persoane decât până acum.

BANI: Anumite încurcături care au persistat până la finele lunii trecute încep să își găsească o re­zolvare, poate parțială. De folos v-ar putea fi membrii familiei, mai ales de parte feminină, probabil până pe 15.

CARIERĂ: Trageți adânc aer în piept și gândiți-vă la viitor. Faceți abstracție de situația actuală și urmăriți-vă viziunea, care poate deveni clară până la sfârșitul anului. Notați ideile inspirate care vă vin pe 28.

DRAGOSTE: Finele de an este pro­mi­ță­tor pentru viața afectivă a leilor singuri. Încă din 2, vă ajută Mercur, iar romantismul înflo­rește din 16, când seducătoarea Venus i se alătură în Săgetător. Cuplu­rile trec printr-un test „al ade­vărului” începând din 18.

SĂNĂTATE: Îngrijiți-vă meticulos de problemele legate de oase, dentiție, piele, ficat și pan­creas, până pe 19 inclusiv.

FECIOARĂ

Izbânzi legate de bani

Sunteți supuși unui test de dis­cernământ generat de ener­gia celor 2 eclipse care mar­chea­ză finalul de an. Aveți, într-adevăr, de justificat statutul dvs. social, dar pe de altă parte, eclipsa din 14 îi poate de­termina pe cei din familie să pună piciorul în prag și să vă tragă de urechi dacă încercați să vă sustrageți obligațiilor ce vă revin în pregătirea sărbătorilor de iarnă. Nu vreți să pe­treceți sărbătorile înconjurați de fețe bosumflate. Puteți cere însă liniștiți ajutorul celor din anturaj până pe 15.

BANI: Marte vă dă curajul să vă avântați în inițiative reu­șite, mai ales în preajma datei de 11. Altfel stau însă lu­cru­rile pe 22 şi 23, când n-ar trebui să vă lansați în jocuri sau speculații.

CARIERĂ: Încercați să veniți la zi cu sar­ci­nile de serviciu în prima jumătate a lunii. Raporturile la locul de muncă se pot modifica într-o manieră de-a dreptul spectaculoasă, ca urmare a „marii conjuncții” dintre Saturn și Jupiter din 21.

DRAGOSTE: Până pe 15 vă vine ușor să întâlniți per­soa­ne atrăgătoare. În perechile con­sa­crate, se pot relua vechi obiceiuri. Confortabil, dar plictisitor.

SĂNĂTATE: Începând din 17, e bine să respectați toate regulile de protecție a muncii, în special dacă au de-a face cu elec­tricitatea și înălțimile.

BALANȚĂ

Înnoiri sentimentale

Eclipsele din Gemeni, res­pec­tiv Săgetător, ridică în­trebări în legătură cu profunzimea și consistența cunoștințelor dvs. Aveți nevoie să vă concentrați și să rezistați ispitelor pe care le reprezintă prietenii și distracțiile, pentru a face față cum se cuvine unor teste, fie ele sub forma unor interviuri, examene sau pentru a vă valida imaginea publică pe care vi-o doriți.

BANI: Trebuie să depuneți eforturi minime pentru a vă umple portofelul cu sumele necesare cumpărăturilor de sărbători, în prima parte a lunii. Încercați însă să nu vă repeziți la vreo achi­ziție substanțială, sub imperiul momentului.

CARIERĂ: Dat fiind că pe parcursul acestei luni, se prea poate să scăpați de anu­mite responsabilități familiale, după 17 vă va ră­mâne mai multă energie de investit în carieră. Lu­crați excelent în echipă pe 7, dar pe 10 și 14 sunt posibile dispute.

DRAGOSTE: Cuplurile stabile pot trece prin momente de conflict pe 22 și 23, dacă nu există armonie în comunicare. Marea con­juncție Jupiter-Saturn vă pune viața sentimentală într-o perspectivă nouă. Vi se reașează criteriile.

SĂNĂTATE: În mod ciudat, apetitul dvs. e mai mare până pe 15, și mai scăzut de sărbători. Ceea ce nu e rău. Labele picioarelor sunt însă sensibile pe tot parcursul lunii. Probleme legate de mobilitate pot apărea pe 14.

SCORPION

Lejeritate financiară

Cele două planete care vă guvernează, res­pectiv vechiul dvs. stăpân Marte și cel nou, Pluton, se iau la harță taman de Crăciun. Pe 22 și 23 v-am sfătui să nu vă repeziți să faceți cum­pă­rături de ultim moment, căci există riscul de a păți vreun accident sau de-a ajunge chiar să intrați în con­flict cu reprezentanți ai ordinii pu­blice. În caz că ați comis vreo greșea­lă, asumați-vă și acceptați consecin­țele. Se poate ca în casă sau în gos­podărie să aibă loc niște schimbări de ultim moment, chiar înainte de sărbă­tori, în special pe data de 21. Vă puteți da seama de nevoia unor transformări pe care le-ați tot amânat sau vă veți reconsidera relațiile cu rude mai în vârstă și/sau prin alianță.

BANI: Evitați să umblați cu bani pe 10, 14 și 30, căci în restul zilelor vă bucurați de circumstanțe preponderent favorabile.

CARIERĂ: Hotărârea cu care vă urmăriți țe­lu­rile poate să fie apreciată de cola­boratorii dvs., mai puțin însă pe 22 și 23, când aveți tendința să îi oropsiți, fiind prea autoritari.

DRAGOSTE: Cu Venus în semnul dvs. până pe 15, e greu să supărați pe cineva. Puteți trece cu vederea mai ușor tendințele de in­dependență ale partenerului dvs.

SĂNĂTATE: Eforturile fizice sunt strict inter­zise pe 22 și 23, când vă sfătuim să nu faceți nici excese care vă pot exploda tensiu­nea.

SĂGETĂTOR

Sub semnul eclipsei

Pregătiți-vă pentru o e­clip­să totală de Soare în semnul dvs., pe data de 14. Vă sunt puse la încercare deopotrivă atât optimismul, cât și disciplina, căci planeta definitorie pentru această eclipsă este marele disciplinator, Saturn. Cu optimismul stați bine, cu ordinea și disciplina la locul de muncă e de lucrat, dar într-un context în care nu vă veți simți oprimați, ci mai degrabă ghidați de forțe potrivnice. Persoanele care apar în anturajul dvs. vă pot determina să vă apucați să explorați un domeniu cu totul nou al cu­noaș­terii. Viziunea de ansamblu vă ajută să nu vă lăsați păcăliți de informații false.

BANI: Un număr important dintre dvs. vor reuși să scape de niște datorii apă­să­toare care pot data de la finalul lui 2017. Senzația de ușurare n-ar trebui să vă determine însă să vă răsfățați cu cadouri costisitoare.

CARIERĂ: Colegele, mai ales, vă acordă în­credere și vă încredințează se­cre­te a căror cunoaștere vă va ajuta să navigați corect printre intrigile de birou.

DRAGOSTE: Romantica Venus, aflată în sem­nul dvs., din 16, vă ajută să gă­siți abordarea potrivită, până și în situația în care vă decideți să puneți capăt relației prezente.

SĂNĂTATE: Până pe 15 e mai bine să vă odih­niți decât să vă pregătiți fre­ne­tic pentru sărbătorile de iarnă. În caz contrar, s-ar putea ca acestea să vă prindă nervoși și slăbiți.

CAPRICORN

Spor de energie

După ce severul Saturn v-a cutreierat zodia, începând din decembrie 2017, și v-a pus la în­cercare maximă răbdarea, reziliența și tenacitatea, pe 17 vă lasă în urmă, când pătrunde în zodia Văr­să­torului. Ușurarea o veți simți treptat, pentru că sunteți însoțiți în continuare de Pluton, Mercur și Soare (din 21). Energia vi se regenerează, comu­nicați mai ușor și mai creativ. Anumite animozități nutrite de dușmani invizibili dispar din viața dvs. după 15.

BANI: Marea conjuncție Jupiter-Saturn se pe­tre­ce pe 21 și vă poate orienta către o no­uă direcție profesională ori vă poate deschide ac­cesul către noi surse de câștig.

CARIERĂ: În cercul prietenelor dvs. de la ser­viciu se discută despre lucruri care ar putea fi îmbunătățite. Luați-le în calcul, dar nu le puneți pe tapet în preajma revelionului.

DRAGOSTE: Până pe 15 veți avea incertitudini serioase cu privire la sentimentele dvs., care de obicei sunt clare și stabile, în sensul că veți oscila de la o zi la alta, între prietenie și amor.

SĂNĂTATE: O atenție deosebită ar trebui să o acordați în jurul datelor de 11, 14 și 31 aparatului respirator superior și încheieturilor brațelor, în special ale umerilor.

VĂRSĂTOR

­O călcătură tare, una moale

Ori la bal, ori la spital, spune marea con­jun­cție Jupiter-Saturn în semnul dvs., care va fi exact pe data de 21. Ca să aveți parte de bal, aveți nevoie de flexibilitate și pozitivitate. Asta pentru că vi se pot oferi oportunități față de care tre­buie să reacționați imediat. Dacă sunteți te­mători sau excesiv de precauți, riscați să rămâneți agățați de un trecut care nu vă mai poate oferi mare lucru.

BANI: Vă vine relativ ușor să câștigați ceva mai mult până pe 15 și încă făcând lu­cruri care vă plac. Dar nu vă lansați în cheltuieli por­nind de la această premisă.

CARIERĂ: Unele obstacole, care v-au încetinit serios ascensiunea în ultimii doi ani, nu vor mai exista din 17 încolo. Sunt însă în continuare oameni care vă atacă pe la spate, mai ales pe 22 și 23.

DRAGOSTE: Dacă e să intervină un nou amor în viața dvs., acest lucru se va întâmpla de la sine, lucrurile nu trebuie forțate. Nu prea sunteți însă în căutare de relații stabile, ci vă preocupă mai mult să vă autoexprimați.

SĂNĂTATE: Din 18 încolo, mai scăpați de oboseala cronică. Atenție însă la orice fel de infecție uro-genitală pe 22 și 23.

PEȘTI

Capital de simpatie în creștere

În urma eclipsei de Lună din Gemeni, ar fi bine să aruncați o privire obiectivă asupra felului în care vă implicați dvs. în viața de familie și în treburile gospodărești. S-ar putea să ajungeți la concluzia că ceilalți nu sunt tocmai mulțumiţi de contribuția dvs., în loc să vă lăsați pradă stării de descurajare, mai bine vă mobilizați și vă im­plicați. Sunteți bine văzuţi în public și pe mediile sociale, capitalul de simpatie vă crește până pe 15. Relațiile dvs. de prietenie care și-au trăit traiul și și-au mâncat mălaiul dispar din viața dvs. înce­pând din 17. Nu vă bazați pe loialitatea prietenilor rămași, pe 22 și 23.

BANI: În general, inițiativele dvs. sunt pro­mițătoare sau bine primite. O excepție: datele de 22 și 23, când nu găsiți justa măsură în abordare.

CARIERĂ: Eclipsa totală de Soare din Să­ge­tător din 14 vă poate determina să vă concentrați într-o mai mare măsură asupra carierei, dar nu vă repeziți să discutați asta cu șefii, ci lăsați o vreme viziunii dvs. să se clarifice. Micul benefic, Venus, va contribui la acest proces.

DRAGOSTE: Aceia dintre dvs. care călătoresc în această perioadă au posi­bili­tatea de a începe o idilă la drum. Mijlocirea va fi fă­cută, până pe 15, de micul benefic Venus.

SĂNĂTATE: După 17, este posibil să apară probleme cu insomniile, oasele (în special, genunchii) și pielea.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian