Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Sufăr de adenocarcinom intra-abdominal”

Foto: Shutterstock

Stimată redacție, am 52 de ani și anul trecut am fost diag­nosti­cată cu adenocar­cinom in­tra-abdominal. Am înce­put să mă simt rău în urmă cu doi ani. Aveam dureri de cap, greață și stări de vo­mă. Am bănuit că sunt cauzate de faptul că in­trasem la menopauză. Când nu am mai suportat, am ajuns la spital, unde mi s-au făcut foarte multe analize. În urma exa­me­nului ecografic mi s-au depistat niște pete în interiorul abdo­me­nului. La examenul RMN, s-a descoperit că aveam abdomenul plin de ganglioni tumorali. Am fost operată, apoi au urmat 6 luni de chimioterapie pe care le-am suportat foarte greu, deoa­rece nu puteam să mănânc și să beau aproape nimic. Trebuia să mă duc la con­trol anul acesta, la București, dar a venit neno­rocirea asta cu covidul peste noi și mi-e teamă să merg acum la spital. Am o senzație de leșin în capul pieptului, mi se umple gura cu salivă și mi-e greață. Am slăbit mult, pentru că mănânc ca o vrăbiuță. Dacă există cineva care a avut așa ceva și s-a vin­decat, îl rog să-mi spună și mie ce a făcut. Vă mulțumesc.

MONICA S.

„Fratele meu tușește de aproape trei ani”

Vă rog să mă ajutați într-o problemă care mă îngri­jorează tot mai mult. Acum mai bine de doi ani, fratele meu a băut apă de la frigider și ime­diat a simțit că-l jenează ceva în gât. A început să tușeas­că, avea dureri de gât și de piept. A făcut tratament cu antibiotice, în urma căruia durerea a dispărut, dar tusea doar s-a ameliorat, nu a trecut definitiv. A început să aibă probleme și cu sinu­surile, îi curge mereu nasul (o secreție vâscoasă, urât mirositoare). Nu are dureri de cap, dar are această se­creție de câțiva ani. A fost la doctori, a primit tot felul de tratamente cu antibiotice, antialergice, siro­puri. A făcut aero­soli, acu­punctură, puncții. A făcut radio­grafie la plămâni și la sinusuri, nu i s-a găsit nimic. Are și vocea schimbată. În afară de medica­mentele luate, a folosit tot felul de leacuri: miere cu hrean și lămâie, cataplasme cu bitter suedez, cu sare încălzită, inhalații cu uleiuri aromatice. Vă rog să mă îndru­mați la un medic care să-i poată pune un diagnostic fratelui meu, pentru că eu nu mai știu cum să-l ajut. Vă mulțumesc din suflet!

NATALIA D.

„Există tratament alternativ pentru SLA?”

Dragă redacție, la doar 33 de ani, soțul meu a fost diagnosticat cu scleroză laterală amiotrofică. Mă poate ajuta cine­va? Există tra­tament alternativ pentru a­ceas­tă afecțiune? Aștept sfaturi de la cititorii care suferă de aceeași boală și un răspuns din partea specialiștilor dvs. Cu respect,

DORINA C.

„Am fost diagnosticată cu endometrioză”

Dragă redacție, am vârsta de 25 de ani și am fost diagnosticată cu endometrioză și un chist ovarian de 6/4 cm. În fiecare lună, înain­te de menstruație, timp de două săp­tămâni, am dureri abdominale groaznice. Am luat antibiotice, dar fără niciun rezultat. Îi rog pe cei care știu vreun tratament naturist să mă ajute. Vă mulțumesc din suflet.

S. T. – Adjud

„Solicit un leac pentru poliartrită reumatoidă”

Stimată redacție, de mult timp mă chinui cu dure­rile reumatis­male. În ianuarie am făcut analize și am fost diagnosticată cu poliar­trită reumatoidă. Din cauza durerilor aproape că nu pot dormi noaptea. Îi rog din suflet pe cei care s-au tratat de această boală să-mi reco­mande un leac băbesc, că medicamentul pre­scris de medic este ca apa de ploaie, nu se vede nicio îmbunătățire. Vă mulțumesc.

EUGENIA – Rm. Sărat

„După naștere, am rămas cu prolaps de vezică”

Dragă redacție, vă rog să-mi indicați o solu­ție naturistă pentru prolaps de vezică, cu care am rămas după ce l-am născut pe băiețelul meu, de 4,3 kg. Nașterea a fost pe cale naturală, dar a decurs foarte greu, medicul fiind nevoit să folo­sească forcepsul. Vă mulțumesc anti­cipat!

ANDREEA

„Fiul meu a fost diagnosticat cu candidoză intestinală”

Dragă redacție, fiul meu, în vârstă de 26 de ani, este foarte slab (are 52 kg la 1,86 m). Medicul de familie l-a trimis la analize – cele de sânge au ieșit bine, dar la analiza scaunului s-a descoperit că are Candida albi­cans. Este în per­manență obosit, câteodată doarme 12 ore legate și când se trezește este tot obo­sit. A primit trata­ment cu Nistatină (7 zile, de trei ori pe zi), B complex și Ca-Mg. Îmi poate recomanda cineva și un tratament naturist? Vă mulțu­mesc din tot sufletul!

LAURA – Brăila

(Luați legătura cu doamna dr. Lucica Sima de la ROMVAC – tel. 0799/31.33.32, 021/350.31.09.)

„Am niște migrene groaznice”

Mă confrunt de ani de zile cu niște migrene groaz­nice, însoțite de vărsă­turi până la epuizare. Am luat Panadol, Nu­rofen, Advil, dar capul mă doare la fel de rău. De curând am intrat la menopauză și migrenele sunt mai puternice și mai dese. Ce-aș putea să fac să am și eu câteva zile fără dureri și fără pastile? Cu mulțumiri,

SIMONA – Brașov

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian