Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Sufăr de fibroză pulmonară și emfizem bulos”

Foto: Shutterstock

Mă adresez cititorilor acestei publicații, în speranța că voi găsi un tratament pentru afec­țiunile cronice care mă chinuiesc: fi­broză pul­mo­­nară și emfizem bu­los. Nu pot respira bine, iar în episoadele de bronșită acută din sezonul rece, viața devine un calvar. Anii trecuți mă in­ter­nam aproape în fiecare iarnă, dar acum unde să te mai duci? Pentru că am și inima și plămânii afectați, anul acesta, pe fondul pandemiei, aproa­pe că am stat numai în casă. Mai ieșeam doar seara, târziu, să mă plimb și să iau o gură de aer proaspăt. Dacă mă poate ajuta cineva cu un tratament, cu un sfat, îl rog să-mi scrie pe adresa redacției. Menționez că am 66 de ani. Vă mul­țumesc!

LAURENȚIU T. – Bacău

„Caut un tratament pentru pitiriazis acromic”

Dragă redacție, fetița mea, în vârstă de 12 ani, a fost diagnosticată acum doi ani cu pitiriazis acro­mic. I-am făcut tratamentul prescris de me­dicul dermatolog, cu Lomexin și Ketoconazol și am respectat până la obsesie regulile de igienă. Din păcate, petele nu numai că nu au dispărut, dar s-au înmulțit, de aceea vă rog să-mi reco­man­­dați un tratament eficient, fie el alopat sau naturist. Vă mulțu­mesc și vă doresc sărbători liniștite!

SIMONA R. – Brăila

„Am dureri abdominale de doi ani, dar nu mi se pune un diagnostic”

Dragă redacție, de doi ani am dureri mari abdominale, inghinal. Durerile au început ca niște jun­ghiuri puternice în spate, care iradiau în față, în abdomen. Pri­ma dată mi s-a spus că e posibil să am o infecție uri­nară. Am făcut tratament cu anti­biotic, Urac­tiv Forte și Piafen. În timpul trata­mentului m-am simțit ceva mai bine, apoi durerile au re­venit. Am făcut urografie, colo­no­sco­pie, RMN abdo­mi­nal – nu s-a găsit nimic. Du­rerile sunt în continuare mari, mai ales la frig, când mă mișc sau când tu­șesc. Nu pot funcționa decât cu calmante – Piafen, Scobutil și Pa­paverină. Vă rog să-mi recomandați un medic bun sau o cli­nică unde să fiu diagnosticată și să mi se prescrie un tra­tament. Vă mulțumesc.

R. G. – Cluj

„Fiul meu, în vârstă de 10 ani, are o infecție cu Proteus”

Stimată redacție, vă scriu în legătură cu problema de sănătate a fiului meu, în vârstă de 10 ani. Acum doi ani, la uro­cultură, i s-a descoperit o infecție cu Proteus. Bănuiesc că s-a infectat când a fost operat de apendicită. Acest microb este deosebit de re­zistent la antibiotice, încât nici acum, după atâta timp și multe serii de antibiotice, nu a scăpat de el. Un medic ne-a spus chiar că de Pro­teus nu prea scapă nimeni. Eu sunt foarte îngrijorată și vă rog să-mi reco­mandați un medic uro­­log cu experiență. Vă mulțumesc anti­cipat!

LAVINIA – Botoșani

(Luați legătura cu d-na dr. Lucica Sima de la Clinica ROMVAC – telefon 0799/31.33.32, 021/350.31.09.)

„Sufăr de o formă ușoară de epilepsie. Mă pot vindeca?”

Am o mare rugăminte la cititorii revistei mele de suflet: știe cineva un trata­ment naturist îm­potriva epilepsiei? Sufăr de o formă ușoară a acestei boli și, de aproape patru ani, fac trata­ment cu Timonil 300 și Convulex 300 mg, de trei ori pe zi. Am 1-2 crize epileptice pe săptămână și durează aproximativ 30 de secunde. Mi se încordează mâna, dar nu cad din picioare. Vreau să urmez un tratament naturist pentru această boală, poate reușesc să scap definitiv de aceste crize. Vă mul­țumesc din suflet!

M. A. – București

„Caut un leac pentru pemfigus vulgar”

Mama mea, în vârstă de 78 de ani, a fost diag­nosticată cu pemfigus vul­gar. I s-a reco­man­dat tratament cu ­Pred­nison și violet de gențiană. Are tot corpul acoperit de răni care nu se vin­decă. Mi-e milă de ea și nu știu ce ce să fac să o ajut. Vă rog, dacă știți un leac pentru această boală, să-mi scrieți pe adresa redacției. Vă urez multă sănătate și sărbători fericite.

MARIANA S. – Alexandria

„Am 60 de ani și sufăr de acnee rozacee”

Dragă redacție, am 60 de ani și sufăr de o boală pe care o credeam rezervată adolescenți­lor: acnee rozacee. Am făcut tratament câteva luni fără întrerupere, cu antibiotice foarte puternice, care mi-au dat fica­tul peste cap. Coșurile s-au mai dus, dar am rămas cu obrajii roșii, de parcă sunt un clown. Ce să fac să nu-mi mai apară coșurile și să-mi dispară și roșeața din obraji? Știe cineva cu ce mă pot vindeca, în afa­ra antibioticelor? Vă mulțumesc anticipat!

CORNELIA – Tg. Jiu

„Am fost diagnosticată cu eczemă dishidrotică”

Dragă redacție, de aproape trei ani sufăr de eczemă dishi­drotică palmară. Întâi a apărut la palma stângă, dar acum s-a extins și la dreapta. Am con­sultat mai mulți dermatologi și am chel­tuit o grămadă de bani pe medi­camente și unguente, dar nimic nu m-a ajutat. Am mâncărimi în­gro­zitoare și îmi crapă pielea până la sânge. Sunt singură, am de cres­cut un copil și eu nu pot face mai nimic în gos­podărie. Îmi poate recomanda cineva un remediu? Vă mulțumesc anticipat pentru orice sfat.

GABI R. – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian