Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Sunt diabetică și am o rană care nu se vindecă” (Răspuns pentru MARIA S. – jud. Buzău, F. AS nr. 1419)

Foto: Shutterstock

Stimată doamnă, și soțul meu este diabetic, foarte des face infecții la degete, dar a avut și o rană în talpă care nu se vindeca. Cu ajutorul unui medic diabetolog și al unei farmaciste, am reușit vinde­carea. Știți bine că rănile diabetice se vindecă foarte greu. Vă rog, urmați-mi sfatul.

– Țineți picioarele într-un ceai de mușețel sau gălbenele, timp de cel puțin 30 minute, după care, cu o foarfecă bine ascuțită și sterilizată, tăiați pielea din jurul rănii, dezinfectați cu betadină, apoi apli­cați un unguent numit Cicatrizant din extracte de tătăneasă, sunătoare, mușețel și gălbenele (produ­cător TIS farmaceutic, se găsește în farmacie) după care pansați locul. Ideal ar fi să faceți acest trata­ment în fiecare zi sau la două zile. O să aveți nevoie de cineva care să vă ajute. Pielea din jurul rănii s-a cicatrizat și nu permite regenerarea. Pielea din călcâi fiind groasă, o să aveți nevoie să interveniți de mai multe ori.

Vă doresc sănătate și succes!

ELENA – Piatra-Neamţ

„Pielea de sub sâni mi se irită întruna” (Răspuns pentru IOANA – București, F. AS nr. 1419)

Și eu am, vara, această problemă și am des­coperit că folosind Elocom unguent, se vindecă. După baie, seara, dimineața, am uns locurile iritate (pe mine mă și mâncau) și nu am mai avut pro­bleme. Sănătate multă!

M.N.

„Vă rog, ajutați-mă! Respirația mea miroase a canal” (Răspuns pentru ANA MARIA, F. AS nr. 1423)

Doamnei Ana Maria i-a răspuns un specialist, în F. AS nr. 1440, dar cu un tratament diversificat și de durată. Eu îi recomand să încerce ceva foarte simplu și ieftin, un tratament efectuat cu succes de o nepoa­tă a mea. Se clătește gura îndelung, de 3-4 ori pe zi, cu apă în care se dizolvă bicarbonat. Să nu înghită nicio picătură, deoarece conține toxinele pe care le ex­trage din cavitatea bucală. Multă sănă­tate!

MAGDALENA

„Sufăr de dureri de picioare, mușchi și oase, de la șold până la călcâi” (Răspuns pentru IACOB M. – București, F. AS nr. 1429)

În situația dvs., fără un diagnostic, in­dicațiile mele în „lupta cu durerea” sunt:

– Uleiul esențial de mentă – rezolvă durerile articulare și musculare, folosit de două ori pe zi, 3 picături de ulei într-o linguriță cu miere.

– Uleiul esențial de ienupăr – în calmarea durerilor lombare și a celor specifice în reumatism: intern, de 3 ori pe zi, câte 3 picături ulei + miere.

– Ghimbirul – fiind un puternic agent anti­inflamator ce neutralizează acizii inflamatori din fluidul articular, îl puteți folosi proaspăt – ras pe răzătoarea mică, aproximativ o linguriță, în salate sau în amestec de legume. Semnalez în plus faptul că uleiul esențial de ienupăr asigură în plus dre­narea limfatică și venoasă.

Vă doresc reușită și vă sfătuiesc să faceți zilnic mișcare în aer liber cel puțin 30 de minute. Cu drag,

DANA – București

„La 24 de ani, fratele meu are o tumoră benignă pe creier” (Răspuns pentru LIDIA M., F. AS nr. 1437)

Dragă Lidia, doresc să îți scriu, în speranța să te pot ajuta. Prietenul meu, într-o dimineață, s-a trezit cu o durere groaznică de cap. După mai multe ana­lize și RMN, i s-a spus că are o tumoră urâtă, care trebuie urgent operată. Supă­rare mare în familie. Am zis, hai să mai încercăm și altceva, pentru că starea lui se în­răutățea zilnic, iar în spital era din ce în ce mai greu de ajuns! Spre fericirea noastră, în urma unei reco­man­dări găsite chiar în „Formula AS”, am ajuns la cabinetul La­crima Naturii, am urmat trata­mentul primit aco­lo, și până am găsit un medic oncolog care să îl ia în evi­dență, tumora a scăzut de la 5 cm la 3 cm. Întrebarea era acum dacă să mergem mai departe cu tratament naturist sau să urmăm protocolul scris de medic, dar prietenul meu a ho­tărât să mai ia măcar o lună tratamentul naturist, și apoi vom vedea. Surpriza nu a întârziat. Acum e foarte bine, fără operație. A făcut doar chimio­terapie, și a decurs minunat. Și d-l doctor Mol­dovan, medicul oncolog, a rămas uimit cât de bine a decurs evoluția bolii.

Vă recomand cu mare încredere să stați de vorbă cu doamna dr. Elena Spânu, la tel. 0744/87.01.94, specialist în domeniul medicinii naturiste, și nu uitați să cereți și Mycelcaps, pe lângă celelalte remedii ce o să vă fie recomandate. Este un produs minune, din Finlanda!

Cu mult respect doresc să vă mulțumesc, pentru că numai datorită articolului citit în revista „For­mula AS”, prietenul meu este acum foarte bine.

Vă îmbrățișez cu tot dragul!

LUCREȚIA PARASCHIV – e-mail: [email protected]

„Sufăr de dermatită seboreică” (Răspuns pentru DUMITRU – Ploiești, F. AS nr. 1440)

M-am confruntat și eu cu această boală și am reușit să o țin sub control, cu șamponul Nizoral pentru dermatita de pe scalp. Pen­tru instrucțiuni, citiți amba­lajul. Șamponul Nizoral pe care l-am încercat a fost cumpărat din Canada, dar am văzut că se poate cumpăra și din România, iar substanța activă este aceeași: 2% cetoconazole. Iar pentru față, cel mai bine a funcționat cu spălarea cu șamponul Ivadermaseb gel de spălare (de la Ivatherm), apoi aplicarea de Ser Noreva Sebo­diane DS, pe zonele roșii. Folosiți acest tratament mai riguros, în prima perioadă, până dispar simp­tomele, iar apoi oricând este nevoie. Fiți atent să folosiți Noreva Sebodiane DS în formă de ser, nu în alte forme. O perioadă am folosit Ivadermaseb cremă de la Ivatherm, în loc de Noreva Sebodiane DS ser, și aveam rezul­tate bune, dar serul Noreva Sebodiane DS are efecte mai puternice.

De asemenea, pentru scalp am mai avut rezul­tate bune cu aplicare de loțiune Sebomax (de la Biotrade) și apoi spălare cu Ivadermaseb, gel de spălare, și aplicare de ser Noreva Sebodiane DS, pe porțiunile de scalp afectate, de 2 ori pe săptă­mână (și cu menținerea unui păr tuns foarte scurt). Dar pe toate acestea le-am înlocuit cu Nizoral și un balsam pentru păr.

Toate cele bune,

MIRCEA T.

„Cum se pot diminua efectele cataractei?” (Răspuns pentru MIRELA – București, F. AS nr. 1440)

D-na Mirela, nu disperați, vă recomand un re­mediu care mie mi-a ajutat. Curând voi împlini și eu vârsta dvs., 83 de ani, și citesc mult, deși am avut probleme cu ochii. În urmă cu circa 3 ani, pe fond de obo­seală extremă și lipsă de somn, ochiul stâng a fost afectat de glaucom și cataractă. Mă voi referi aici la cataractă, ca să răs­pund la întrebarea dvs. Am fost la Iași, la un profesor doctor care mi-a recomandat operație de cataractă, imediat ce se termină iarna. Atunci, cu ochiul stâng vedeam în ceață (precum se diminuează lumina pe înserate și începe să se întunece). Între timp, așteptând să treacă iarna, am aflat de un procedeu foarte simplu de tratament, atât de sim­plu că nu-mi inspira încredere. Dar în lipsă de altceva, mi-am zis că merită să încerc, ceea ce am și făcut. Reme­diul recomandat: comprese la ochi cu ceai de coa­da-șoricelului. Urmarea? N-am mai fost la control! Efectul tratamentului îl controlam singură, obtu­rând cu palma, alternativ, ochiul stâng și, respectiv, ochiul drept, ca să percep diferența de luminozitate între ochiul sănătos și cel cu cataractă. Diferența a dispărut după circa trei săptămâni de comprese (stăteam cu compresa minimum 30 de minute, zi de zi), dar, deși rezultatul era clar, eu mi-am pus comprese timp de două luni, zi de zi. Ca detalii, vă spun că ceaiul îl cumpăram de la Plafar și-l pre­param conform instrucțiunilor de pe cutie. Pentru comprese, am folosit vată sterilă. Concomitent, mi-am impus respectarea unui regim de viață să­nătos: dimineața – automasaj și gimnastică (adap­tată vârstei), mic dejun sănătos, rugăciune, am­bianță muzicală și lecturi care te mențin într-o zonă pozitivă…

Cam asta e tot. Vă doresc sănătate multă!

EUGENIA H. – Suceava

P.S. Stimată redacție, vă urez viață lungă și ocro­tire de Sus pentru binele pe care-l faceți și pâr­ghia de speranță pe care ne-o oferiți cu generozitate de atât de multă vreme!

„Cum pot scăpa de cearcăne și de vinișoarele roșii?” (Răspuns pentru CAMELIA, F. AS nr. 1442)

Stimată doamnă, pentru problema dumnea­voas­tră vă sfătuiesc să încercați niște metode empirice, dar care au trecut cu brio prin veacuri și și-au demonstrat eficiența.

Pentru cearcăne: Aplicări de felii de castravete crud sau de cartofi cruzi, puși rondele pe vată.

– Cremă anticearcăne cu viorele, din comerț.

– Încercați să respectați orele de somn.

– Dacă lucrați la calculator, așezați lângă el un ghiveci cu un cactus (absoarbe energia degajată de calculator).

– Consumați fructe cu multă vitamina C și legume verzi.

– Consumați 2 l apă pe zi (ceaiul este lichid, dar nu este apă.)

Pentru vinișoarele roșii: poate să fie cuperoză. Cereți un consult dermatologic sau încercați să vă aplicați săptămânal o mască cu gălbenuș de ou.

Vă doresc sănătate,

G. SIBOTEANU

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian