Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Metoda pariziană

Foto: Shutterstock

Sunt stewardesă de meserie și mă confrunt de vreme înde­lun­ga­tă cu o problemă care îmi dă bătaie de cap: lupta cu kilogramele. Nu mi-e fri­că de înălțime, ci de acul cân­ta­rului, care mă ob­se­dea­ză și-n vis. După cum bine se știe, silueta face par­te integrantă din profesia noas­tră, la fel ca și zâmbetul. Ei bine, dacă pe el iz­bu­tești să-l în­veți (de multe ori zâm­bești când su­fletului îi vine să plângă), de kilograme nu scapi cu una, cu două. Iată de ce pen­tru mine lupta cu excesul de greu­tate e o luptă pentru a exista (câteva kilo­grame în plus te lasă la sol și la pen­sie). După ani lungi de privațiuni și de foa­me, Metoda pariziană (am bo­tezat-o așa datorită originii sale) m-a ajutat să slă­besc în condiții alimen­tare normale, adică me­se ușoare și dese (grătare cu gar­ni­turi, pește, multe legume și fructe) și nu sarmale, ciorbe și prăjituri.

Proce­deul e cât se poate de simplu: mâncați un măr, o pară sau un cartof fiert în apă, cu o oră înainte de mese (dimineața, la prânz și seara, sau și mai des). A­ceas­tă gustare joacă rolul de dop di­gestiv, diminuându-vă conside­rabil apetitul. Dacă regimul e ținut con­secvent, se slăbesc 3-4 ki­lo­grame pe lună. Autoa­rea rețetei e o dieteticiană ce­le­bră în Franța (Marie Fran­coise Plisier). I-am gă­sit me­toda într-o revis­tă pe care am cumpărat-o într-o escală la Paris. De când o aplic, am slă­bit peste 5 kg. Din pre­cauție, eu am re­nunțat total și la zahăr (în­locuindu-l cu mie­re) și-am redus simțitor canti­ta­tea de sare (reține apa în orga­nism). Vă doresc mult succes. (Ier­tați-mă pentru anonimat, dar în cazul meu se impune).

Angela – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian
ro_RORomanian