Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Sufăr de o boală rară: microsferocitoză” (Răspuns pentru SILVIA – București, F. AS nr. 1163)

Foto: Shutterstock

Aveți o formă de anemie în care mem­brana glo­bulelor roșii este foarte fragilă (ceea ce face ca acestea să fie foarte ușor distruse). Trata­mentul se ba­zea­ză pe:

* Regim alimentar de cruțare – cu alimente cât mai lip­site de toxicitate. Se elimină toate produsele cu aditivi chi­mici, carnea, toate produsele suprara­fi­nate (zahărul și alți îndulcitori de acest gen, mar­garina, maionezele, friș­ca sintetică etc.), grăsimile (mai ales cele animale). Se va pune accent pe ali­mentația cu cereale integrale (este indicat și regi­mul Oshawa – doar cu grâu, orez, mei, hriș­că – o dată pe lună), cu legume crude (în special sfeclă roșie, morcov, pătrunjel, salată verde).

* Alimente medicament: • Tărâțele și făina inte­grală de grâu, soia (mai ales germinată), coa­căzele negre – conțin vitamina B9 (acid folic), care este foarte importantă în tratamentul acestei afec­țiuni. • Pole­nul de albine și hrișca – protejează mem­bra­na globulelor roșii. • Sucul de orz verde (boabele de orz se pun la încolțit, iar când mlădițele au 10 cm, se recoltează, se pun în mixer cu apă și se mă­runțesc până se formează un suc, care se bea proaspăt) – are efect antioxidant și regenerator.

* Plante medicinale: • Preparatul „Nature-Min” – produs în Statele Unite și care se găsește și la distribuitorii din România – este un complex de minerale extrase din plante, între care seleniul este foarte important în tra­tarea acestui tip de anemii. • Coada-șori­celului – se consumă sub formă de pulbere (2-3 lingurițe pe zi, pe stomacul gol), având rol antioxidant. Se combină foarte bine cu pulberea de anghinare (Cynara scolymus), care are efecte benefice asupra ficatului și bilei. • Ma­ce­rat glice­rinat din muguri de coacăz negru (Ribes nigrum), se iau 50 de picături de trei ori pe zi în jumătate de pahar de apă. Are efecte antioxidante și imuno­modulatoare foarte puternice. • Frunze de urzică (Urtica dioica) și de păpădie (Taraxacum offici­nalis) – se consumă sub formă de suc crud (obținut cu mixerul) sau de pulbere din plantă uscată. Au rol de eliminare a radicalilor liberi și protejează membrana globulei roșii.

Important: chiar dacă tratamentul naturist are efecte puternice și stabile în această afecțiune, se vor face con­troale medicale periodice, pentru a obiectiva evoluția afec­­țiunii. Dacă apar simptome – cum ar fi umflarea spli­nei, paloarea accentuată, stări de slăbiciune –, se ia ime­diat legătura cu medicul curant.

VASILE S. – București

„Caut un remediu pentru tromboembolism pulmonar” (Răspuns pentru EUGEN, F. AS nr. 1174)

Tratamentul cu care s-au obținut cele mai bune re­zul­tate constă în adminis­trarea a trei categorii de remedii.

* Fluidifiante sanguine: • Suc de lă­mâie – într-un vas cu un litru de apă se pun două lămâi de mărime medie, tăiate felii subțiri. Se lasă să se macereze timp de două ore, după care sucul se consumă pe stoma­cul gol, în două-trei re­pri­ze. Lămâia rămasă după filtrare se consumă pe stomacul gol, cu tot cu coajă, eventual cu puțină miere. • Suc de frunze de păpă­die – una-două mâini de frunze proaspete se pun în mixer, cu un sfert de litru de apă și se mărun­țesc foarte bine, după care sucul rezultat se filtrea­ză prin tifon sau strecurătoare de plastic și se consumă imediat. • 50-70% din alimentație va fi constituită din crudități, mai mult rădăcinoase (morcov, țelină, sfeclă roșie, pă­trunjel, ridichi), fulgi de cereale inte­grale (grâu, orz, ovăz), fructe coapte (fragi, căpșuni, zmeură, mere, cireșe, caise, piersici). Zar­zavaturile verzi se vor consuma în cantități reduse, deoarece conținutul lor în vi­tamina K favorizează coagularea și deci formarea trombilor.

* Plante protectoare cardiovasculare: este in­di­cat ames­te­cul de fructe de păducel, iarbă de an­ghi­­nare, frunze de mesteacăn – plantele se macină (în piuă sau în râșnița de ca­fea), se cern prin sita de făină albă și se amestecă în propor­ții egale. Se administrează o linguriță cu vârf din acest amestec de trei ori pe zi, pe stomacul gol. Plantele se țin 15 minute sub limbă, după care se înghit cu apă.

* Antitrombotice locale (a­pli­cate extern): • Cataplas­me cu argilă – se amestecă argila cu apă de izvor până se for­mează o pastă, care se întinde pe un tifon curat pe toată su­prafața afectată de trombo­fle­bită. Cataplasma se ține mini­mum o oră (ideal ar fi patru ore). • Comprese pe locul afec­tat sau băi cu ceai de găl­benele, mușețel, tătăneasă – au efecte anti­infla­matoare și antitrombotice.

ILIE T. – Brașov

„Sufăr de hipertrofie benignă de prostată” (Răspuns pentru DAN N. – Suceava, F AS nr. 1393)

Stimate domn, în urmă cu câțiva ani, am trecut și eu prin aceleași suferințe, legate de adenomul de prostată și de simptomele absolut neplăcute care îl însoțesc noaptea. Nici la mine n-a avut vreun rezul­tat prescripția medicului urolog. Am tot încercat și cu ceai de ghimpe și cu ce am mai găsit prin magazinele naturiste, dar nu m-am liniștit deloc. Am căutat atunci în revistele „Formula AS” (am acasă, decupate, paginile Citiorii răspund și Pagina Specialiștilor, puse pe afecțiuni, în ordine alfabetică – deh, sunt un om riguros, dar și norocos, am bănuit că nu le adun degeaba!) și am găsit câțiva cititori care povesteau cum reveniseră la o viață normală după ce urmaseră o cură cu niște extracte alcoolice din plante și fructe, de la firma „Secret Herbs”. Am citit mai multe răspunsuri cu trimitere la această firmă, am sunat la 0748/11.24.22 și am primit în colet mai multe sticluțe cu Elixir of Youth și Digestton. Sunt plăcute la gust, le-am accep­tat din primul moment. Mi-au fost expediate în colet și câteva indicații privind alimentația, pe care eram sfătuit s-o adopt, ca să mă simt bine în cel mai scurt timp. Uitați, vi le scriu și dvs., poa­te până comandați produsele, doriți să vă alimentați spre a vă ajuta în dispariția simptomelor neplăcute: încercați să mâncați zilnic o cană cu boabe de porumb fiert; puneți într-un blender o lingură de semințe de dovleac, turnați o lingură de miere de albi­ne, zeama de la o lămâie, o mână de pătrunjel verde, o lingură de turmeric și o lingură ulei de măs­line. Amestecați-le pe toate (ar trebui să arate ca o pastă) și ungeți două felii de pâine neagră, pe care să le mâncați zilnic, la micul dejun. Seara, cu o oră înainte de culcare, obișnuiți-vă să suprimați băutul oricărui lichid și încercați să dormiți cu o pernă nu prea voluminoasă, pusă sub picioare. Am înțeles, tot din recomandările găsite în colet, că este important să mențin și colesterolul la valori rezonabile, iar pentru asta, am introdus în alimentația zilnică morcovi, legume verzi, roșii, cartofi dulci (s-ar putea să nu vă prea placă, dar în ca­zul nostru, al bărbaților, consumul lor chiar aju­tă), soia (sub diferite forme, măcar de două ori pe săptămână și, important, să nu fie modificată gene­tic – aici nu știu ce sfat să vă dau, căutați firme care susțin că au soia nemodificată genetic…). Cu acest tip de alimentație, dar și cu preparatele naturale de care spuneam, am reușit să „calmez” prostata, să dorm liniștit, iar durerile la urinat au dispărut. Sper din inimă ca răspunsul meu să vă fie de ajutor!

Cu solidaritate masculină,

TUDOR R. – Oradea

„Cum pot evita operația de hernie de disc?” (Răspuns pentru RAREȘ – Brăila, F. AS nr. 1432)

În situația prin care treceți, un bun prieten de familie, având doar 40 de ani, nu s-a operat, căci a ales să experimenteze un leac străvechi. Zilnic, timp de 3 luni, a consumat salată de an­dive, astfel – o ceașcă cu andive tocate (fără sare), stropite cu puțin ulei de măsline verzi. An­divele reduc inflamația nervilor comprimați și astfel reașează un disc deplasat.

Vă sfătuiesc ca în prima lună de tratament să folosiți în paralel și Magneziu+B6. Este vorba despre o formulă deosebită, îl găsiți la Plafar Me­dicer, în Brăila, la adresele următoare: str. Mihai Eminescu nr. 56 vis-a-vis de Crama veche (tel. 0371/09.55.03) și str. Ghioceilor nr. 8, Piața Concordia (tel. 0371/25.68.01). Magneziul intră în compoziția a 300 de enzime cu rol în metabolism. B6 crește asimilarea Magneziului și asigură o con­centrație mare a acestuia în plasmă și eritrocite.

Sper să vă bucurați de o vindecare miraculoasă!

DANA – București

„Soția mea are un somn foarte agitat” (Răspuns pentru NICU D. – Arad, F. AS nr. 1440)

Soțul meu s-a confruntat cu aceeași problemă. A rezolvat-o luând seara, înainte de culcare cu 1-2 ore o capsulă de Nervocalmin somn ușor cu vale­riană. Induce un somn liniștit și odihnitor pe toată durata nopții. Are multe beneficii, și anume: • Per­mite un somn liniștit. • Re­glea­ză tulburările de somn și contribuie la relaxarea organismului pentru o mai bună calitate a somnului. • Favorizează un somn profund, fără vise, zvârcoliri, gemete. • Nu dă somnolență ziua. • Nu dă dependență. Deoarece era agitat și în timpul zilei, a completat tratamentul cu 2 capsule pe zi de Nervocalmin relaxare, care conține numai ingrediente naturale (valeriană, roiniță, mentă și floarea-pasiunii). Doamne ajută!

MAGDALENA

„Stau mai mult în pat, din pricina durerilor cauzate de vasculita periferică” (Răspuns pentru LAURA D., F. AS nr. 1441)

Stimată doamnă, vă sugerez să vă adresați cu cea mai mare încredere domnului dr. Bojincă, de la Spitalul Cantacuzino din București. Este singurul specialist care a găsit un tratament eficient pentru o prietenă apropiată care suferea de mulți ani de această boală. Vă doresc multă sănătate!

ANA-MARIA F.

„Nu reușesc să mă vindec de peladă” (Răspuns pentru M.T. – București, F. AS nr. 1443)

Am avut și eu peladă, la vârsta de 14 ani. Trata­mentul a constat în infiltrații cu Novocaină 2% (injecții subcutanate în zona rămasă fără păr), și mi-am rezolvat problema. Multă sănătate!

M. P. – Oradea

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian