Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

CEAPA – lăcrimăm când o „dezbrăcăm”…

– Care gospodină nu are ceapă în cămară? Are calități medicinale uluitoare și înlocuiește o pungă de medicamente –

Foto: Shutterstock

* Pentru îmbunătățirea auzului, înainte de cul­care se încălzește o bucățică de ceapă, se introduce adânc în ureche, învelită în tifon, și se scoate abia dimineața. Ziua, picurați în nas, de 3 ori, câte 3 pi­cături de suc de ceapă, timp de 21 zile, fără pauză.

* Febra poate scădea, dacă puneți în urechi, pe timpul nopții, câte o bucată de ceapă învelită în tifon.

* Pentru dereglări intestinale, ceapa se curăță, se crestează în cruce pe circa 2/3 din adâncime. Apoi ceapa se introduce într-un pahar cu ceai chi­nezesc fierbinte. Ceaiul trebuie să fie nici prea dulce nici prea tare. După 10-15 minute puteți să îl beți. Peste ceapă se mai poate turna încă o dată ceai.

* Răni și ulcerații la picioare (varice, diabet) se folosește uleiul în care a fost prăjită ceapa, până a devenit aurie. Se folosește și pentru pielea iritată a copiilor, amestecat cu morcov ras foarte fin.

* Dacă simțiți că ați luat gripă, imediat radeți puțină ceapă, aranjați-o pe 2 bucățele mici de tifon și introduceți-le în nas. Pielea de lângă nas o ungeți cu cremă. Aplecați capul înainte, astfel ca sucul să nu curgă în gât și respirați prin tampoane 10 minute.

* O variantă de inhalație pentru gât. Ceapa rasă se pune pe o farfurioară, se acoperă cu o pâlnie și bolnavul respiră prin ea.

* Pentru suferinzii de tuberculoză, 1 kg de cea­pă se taie mărunt, se amestecă cu 1 kg de zahăr și se coace la cuptor, acoperită cu capac. Când se ră­cește, se taie cubulețe. Cu 9 zile înainte, se iau 4 ri­dichi de toamnă (negre) foarte mari, se spală bine, se taie și se amestecă cu 2 litri de alcool. Se lasă 9 zile la întuneric. Dimineața pe nemâncate se ia 1 lingură de tinctură de ridiche, după care se mănâncă un cubuleț de ceapă coaptă, și 2 ore nu se mănâncă ni­mic. Se repetă de 3 ori pe zi, până se ameliorează boala.

* Prostatită: timp de o lună, mâncați înainte de culcare, la 2-3 ore după masa de seară: prima zi, o ceapă mare, tăiată mărunt, a doua zi, 1/2 pahar de semințe de floarea-soarelui, a treia zi, 1/2 pahar de miez de nucă. Semințele și miezul de nucă trebuie să fie neprăjite, altfel efectul se pierde. Pe perioada tratamentului se interzice strict consumul de alcool, inclusiv berea.

* Meteosensibilitate – dacă la schimbarea bruscă a vremii simțiți dureri de cap, slăbiciune, încercați să mâncați în acele perioade ceapă crudă cu pâine. Întărește tonusul vaselor sanguine. Contra mirosului neplăcut al cepei, mâncați lămâie, pă­trunjel sau propolis.

* „Super” rețetă contra tusei: luați 1 cartof, 1 ceapă, 1 măr, spălați-le bine, curățați-le și puneți-le într-un litru de apă. Fierbeți-le până ce apa scade la jumătate. Luați câte 1 linguriță de fiertură înainte de masă. Vara, puteți să puneți în ciorapi, pe talpă, frunze uscate de hrean și să dormiți cu ele.

* Pentru vindecarea mai rapidă a fracturilor, mâncați cât mai multă ceapă fiartă.

* Pentru cei care aud rău: într-o ceapă mare se face o gaură de 1 cm diametru, în care se toarnă ulei de in. Apoi se coace ceapa în cuptor, se stoarce și se scurge sucul. Se picură în urechi de 2-3 ori pe zi.

* Întinderi de ligamente – se amestecă ceapă tăiată mărunt cu zahăr, se pune pe un șervețel și se leagă la locul afectat.

* Pentru întărirea imunității – preparați vin de ceapă. Într-un borcan de 1 litru puneți 100-150 g ceapă tăiată mărunt, adăugați 100 g miere de albine, turnați, până umpleți borcanul, vin de calitate. Peste 2 săptămâni strecurați vinul și beți câte 1-4 linguri pe zi.

* Contra ulcerului la stomac – 2 cepe albe se taie peștișori, se aburesc cu 1 lingură de unt sub capac (nu se prăjesc). Se mănâncă dimineața, înainte de masă.

* Dacă vi se rup unghiile, trebuie să le ungeți cu miere de albine în amestec cu ceapă.

* Deochi, apatie fără motiv, stare de rău – luați 3 cepe curățate de coajă, străpungeți fiecare ceapă cu un ac mare cu ață roșie și legați ața lăsând un capăt mai lung. În fiecare cameră atârnați câte o ceapă și lăsați-le timp de 7 ore. Adunați cepele, aranjați-le pe fiecare pe câte o hârtie albă, sărați-le cu multă sare și ardeți-le pe un foc tare. În apartamentul dvs. rămâne, după această procedură, numai energie pozitivă.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian