Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Nu pot scăpa de furuncule cu niciun tratament” (Răspuns pentru LUCREȚIA – jud. Teleorman, F. AS nr. 1082)

Foto: Shutterstock

1. Rezultate spectaculoase în tratarea furuncu­lelor (indiferent de localizarea acestora) și a altor afecțiuni cutanate de natură exclusiv microbiană se obțin prin aplicații locale cu unguentul Mibazon, pe care îl puteți găsi numai la farmaciile veterinare (produs de Fabrica de Antibiotice din Iași). Acest unguent conține în compoziția sa antibiotice deosebit de eficiente, a căror acțiune se cumulează. Utilizând Mibazon, veți constata că furunculele se resorb de la sine, se micșorează până la dispariție fără a se sparge, evitându-se astfel și pericolul di­seminării. Asociați aplicațiilor locale cu acest un­guent și o igienă intimă strictă și continuați pre­ventiv tratamentul o perioadă de timp, chiar și după dispariția furunculelor, pentru a evita recidivele (zona anală favorizând dezvoltarea microbilor). Vă doresc mult succes!

VALENTIN – Timișoara

2. Cu ajutorul acestui tratament naturist veți scăpa foarte ușor de furuncule și nici n-o să mai apară altele, deoarece ies cu rădăcină cu tot. Și eu am trecut printr-o situație asemănătoare și am reușit să scap neoperată. Trebuie să faceți un aluat din următoarele componente: o lingură smântână, o lingură alcool medicinal (spirt), o lingură miere, un ou și făină cât cuprinde, ca să poată fi ușor pre­lucrat. Se face o biluță din acest aluat, se aplică pe furuncul cu leucoplast sau pansament. După circa o oră, se pune altă biluță și tot așa, până terminați tot aluatul. Scăpați și de durere, și furunculul iese cu tot cu rădăcină. Eu așa m-am vindecat acum vreo șase ani, și de atunci nu mi-a mai apărut niciunul. Aveam trimiterea pentru operație în buzunar, când o prietenă mi-a ieșit în cale (parcă trimisă de Dumnezeu să mă salveze) și mi-a dat această rețetă. Multă sănătate! Cu prietenie,

ELENA S.

3. Este greșit să eliminați furunculul prin ope­rație. El este o portiță prin care organismul elimină toxi­nele. Furunculele se vindecă foarte ușor cu aloe. Se taie o frunză cât să acopere furunculul, se despică în două cu o lamă dezinfectată cu spirt. Se aplică o bu­cată cu partea zemoasă pe furun­culul copt (altfel nu are efect). Prindeți frunza cu leucoplast, iar când se umple de puroi, spălați rana cu ceai de mușețel sau găl­be­nele și aplicați cealaltă bucată de aloe. Se repetă procedura până la vindecare.

IULIAN – Urziceni

4. Veți scăpa foarte repede de furuncule urmând o procedură pe care eu o știu de la o bătrână de la țară. Se spală bine locul infectat cu apă și săpun. Se ia o frunză de ca­lomfir, se spală, se usucă, se unge cu alifie de gălbenele, apoi se aplică pe furuncul (prinsă cu leu­coplast). Se ține până când furun­culul se sparge. Se igienizează foarte bine locul și se repetă ope­rațiu­nea până când frunza rămâne curată, nu mai colec­tea­ză puroi. Vă doresc multă sănătate!

DORINA – jud. Prahova

5. Furunculoza răspunde foarte bine la trata­men­tul cu drojdie de bere proaspătă. În fiecare dimineață, timp de 14 zile, luați drojdie cât o nucă pe stomacul gol, iar local ungeți furunculul cu miere de albine. Vindecarea este sigură. Succes!

VALERIA – Târgu-Jiu

„Cum pot scăpa de verucile plantare?” (Răspuns pentru LAURENȚIU, F. AS nr. 1297)

1. Un tratament foarte eficace în îndepărtarea verucilor (negilor) este pipota de rață. Atunci când se taie o rață, se ia pipota, se golește de conținut (nu se spală) și cu pielea aceea interioară (partea murdară) se masează ușor verucile. Leacul este ga­rantat. L-am testat și pe mine. Pur și simplu n-am observat când mi-au trecut verucile. Într-o singură zi au dat înapoi, m-am trezit fără ele. Fără să ră­mână semn, fără durere. Operațiunea se face o sin­gură dată, nu e ne­voie să se repete. Dumnezeu să vă ajute!

C. I. – Craiova

2. Aplicați numai pe ve­ruci unul din următoarele pre­parate: suc de coajă de nucă verde, suc de ceapă cu puțină sare, oțet con­centrat sau zeamă de lămâie cu oțet. Fre­cați verucile cu usturoi zdrobit sau cu ceapă (de preferință, ceapă roșie). Aplicați un ma­cerat de coajă de lămâie în oțet (coaja a două lămâi se ține timp de 8 zile în 125 ml oțet). Indiferent de preparatul folosit, pielea din jurul veru­cilor va fi protejată cu un strat subțire de un­guent de găl­be­nele. Vă doresc sănă­tate!

RODICA – Galați

„Nu reușesc să mă vindec de amigdalită” (Răspuns pentru ANDREEA, F. AS nr. 1326)

Sigur că soluția chirurgicală poate fi folosită într-o situație disperată, când nimic altceva nu mai are efect. To­tuși, înainte de a lua această deci­zie, ar fi recomandat să recurgeți la virtuțile terapeutice ale unui reme­diu pe cât de cunoscut, pe atât de eficient: propo­lisul. Pentru a vă exemplifica mai bine eficiența unui aseme­nea tratament, am să vă po­vestesc din experiența unei colege de facultate. Din adolescență, A. suferea de amig­dalită cronică cu puroi în gât, cu ganglioni umflați și dureri insu­portabile. De toamna până primăvara, se „în­dopa” cu Penicilina V, numai în luna august făcea pauză la medicamente. Mutându-se în anii studenției la o gazdă care se ocupa cu creșterea albi­nelor, aceasta i-a recoman­dat un tratament foar­te simplu: badijonări cu tinc­tură de propolis 30%. Metoda este sim­plă: se ia un bețișor, se înfă­șoară vată în vârful lui și se în­moaie în tinctură de propolis, după care se curăță și se masează ușor amig­dalele, mai multe zile la rând, până când dis­pare infla­ma­ția. Apoi, procedeul este utili­zat doar preventiv, când sim­țiți unul din simp­to­mele pre­mergă­toare apariției in­fec­ției (mân­cărimi în gât, dureri la în­ghițire). În plus, colega mea a mai făcut din când în când gargară cu apă să­rată, a consumat polen de albine proaspăt după mese (este un ex­celent antibiotic natural!) și a mai făcut un exer­cițiu simplu, numit rotația lentă a capului. Iată cum se face acest exercițiu: stând pe un scaun cu spatele drept și ochii închiși, se rotește capul foarte lent de 7-21 de ori într-un sens (al acelor de ceas), se face pauză, după care se învârte de același număr de ori în sens invers. Se va simți o senzație de încălzire în zona gâtului, datorită îm­bunătățirii circulației sanguine, imuni­tatea locală fiind foarte bine stimulată și ea. Aplicând aces­te metode, în scurtă vreme co­le­ga mea a reușit să scape de această afec­țiu­ne supărătoare. De atunci (de 7 ani), doar ara­reori a mai folosit metoda cu propolis și doar pentru preve­nire. Cât despre durerile în gât, dificultatea de înghițire, aces­tea au rămas un „vis urât”. Multă sănătate!

MARIA V. – București

„Caut un leac pentru lichen plan” (Răspuns pentru MARIN   V. – Roșiorii de Vede, F.AS nr. 1369)

Lichenul plan este considerat actualmente o stare pre­canceroasă, motiv pentru care trebuie acor­dată o atenție deosebită tratamen­tului acestei boli. În cazul în care afec­țiunea se declanșează pe fon­dul unor șocuri sau trau­me psihi­ce, vă reco­mand tra­tamentul in­ten­siv cu pul­bere de sună­toare. În rest, tratamentul este compus din:

* Cură alimentară de puri­ficare – se aplică integral indi­ca­țiile de la microsferocitoză, cu pre­cizarea că este bine să se pună accentul pe regimul Oshawa cu cereale inte­grale.

* Tratament intern, cu plante detoxifiante: iarbă de trei-frați-pătați (Viola tricolor), rădăcină de brusture (Arctium lappa), floare de soc (Sam­bucus nigra) – din aceste trei plante mărunțite se face un ceai, astfel: se pune câte o lin­gură din fiecare plantă la înmuiat în ju­mă­tate de litru de apă și se lasă de seara până dimineața, când se fil­trea­ză; după filtrare, planta rămasă se opăreș­te cu încă ju­mă­tate de litru de apă, după care se lasă la răcit și se stre­coară. La sfârșit, se combină cele două ex­tracte, iar pre­paratul rezultat se va consuma, pe stomacul gol, pe par­cursul unei zile.

* Cură cu plante anticancerigene: năprasnic (Ge­ranium robertianum), scoarță de stejar (Quer­cus robus), salvie (Salvia officinalis), rostopască (Che­lidonium majus) – plantele se mărunțesc (în piuliță sau cu râșnița de cafea), se cern prin sita de făină albă și se amestecă în proporții egale. Se admi­nistrează o linguriță cu vârf, de trei ori pe zi, pe stomacul gol. Plantele se țin 15 minute sub lim­bă, după care se înghit cu apă.

* Aplicații externe: se fac clătiri ale gurii cu ceai concen­trat din plantele mărul-lupului (Aris­tolochia clematitis) și tătăneasă (Symphytum offi­cinalis) – o lingură din fiecare la o cană de apă. Ceaiul se ține în gură câte 30-60 de secunde, după care se scuipă, fără a înghiți. Aceasta, deoarece 4-5 înghițituri de ceai de mărul-lupului cu o ase­me­nea concentrație au deja efecte toxice.

Trata­men­tul durează mi­ni­mum șase luni, du­pă care se va ține regim de cru­țare.

TUDOR B.

„Îmi sângerează gingiile de aproape șase ani” (Răspuns pentru JANA S. – Brăila, F. AS nr. 1432)

În gingivite sângerânde, abcese dentare și afte bu­cale, ceaiul din frunze de salvie și rădăcină de ce­rențel grăbește vindecarea. Faceți o infuzie con­centrată din 5 g frunze de salvie și 3 g rădăcină de cerențel la 100 ml de apă. Faceți gargară cu această infuzie cât mai des po­sibil. Rezultatele nu vor întârzia să apară. Vă do­resc numai bine!

ANAMARIA T. – București

„Am o arsură la nivelul limbii, dar nu găsesc cauza” (Răspuns pentru MIHAELA, F. AS nr. 1439)

Ceaiul de drăgaică vă poate fi de mare ajutor. Pro­cedați astfel: într-o cană puneți o lingură cu vârf de plantă, peste care turnați apă clocotită. Clătiți-vă gu­ra câteva minute cu ceai călduț, apoi scuipați-l. Repe­tați procedeul, până se termină tot ceaiul. Zil­nic, beți 3 căni cu ceai de drăgaică, înghițitură cu în­ghițitură, cu jumătate de oră înainte de masă. Îna­in­te de cul­ca­re, badijonați-vă limba cu bitter sue­dez. Repetați până la vindecarea totală.

MARIA N. – Arad

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian