Dr. LUCICA SIMA – ROMVAC COMPANY SA – Centrul de Imunologie, Șoseaua de Centură nr. 7, Voluntari, Ilfov, tel. 0737/50.10.60, 0722/85.12.77, 021/350.31.09, fax: 021/350.31.10, www.imunoinstant.ro

Stimate domn, recomandările generale în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu această afecţiune sunt următoarele: creşterea treptată a aportului de fibre alimentare (orez brun, patiserie din cereale integrale; legume bogate în fibre: sparanghel, sfeclă, morcovi, broccoli, varză de Bruxelles, porumb, napi, cartofi în coajă; leguminoase: mazăre, fasole, linte, năut; tărâţe de grâu sau de ovăz în iaurt); reducerea consumului de cereale rafinate (produse de patiserie, pâine albă, spaghete, macaroane, cartofi prăjiţi, cereale rafinate la micul dejun, orez alb instant, croissant, chips-uri, piure instant); hidratare corespunzătoare (1,5 – 2 l de lichide pe zi, în funcţie de greutatea corporală); reducerea consumului de carne şi grăsimi (unt, margarină, maioneză, uleiuri vegetale, sosuri, prăjeli, fastfood, brânzeturi grase); evitarea sedentarismului; consumul de probiotice alimentare: iaurt, lapte, brânză. În funcţie de severitatea inflamaţiei şi a proceselor infecţioase şi starea generală a pacientului, tratamentul este medicamentos sau chirurgical. La pacienţii cu diverticulită fără complicaţii este indicat un tratament medicamentos cu antibiotice de spectru larg pentru distrugerea bacteriilor responsabile de infecţie locală, timp de 7-10 zile. Majoritatea pacienţilor cu diverticulită acută răspund la tratamentul medicamentos, dar 15-30% necesită intervenţie chirurgicală din cauza complicaţiilor dezvoltate sau a lipsei de răspuns la acest tratament. În cazul dumneavoastră, recomandarea ar fi, în primul rând, să solicitaţi consultul şi din partea unui alt medic specialist; în funcţie de constatările acestuia, este posibil să aveţi nevoie de investigaţii suplimentare, care să identifice cauza durerilor de care suferiţi.
O alternativă naturală la medicaţia clasică o reprezintă gama de produse Imunoinstant, suplimente alimentare ce au la bază Oul Hiperimun. Aceste produse au proprietăţi antiinflamatorii, antimicrobiene şi imunomodulatoare; în plus, reglează populaţia bacteriană de la nivel intestinal. De aceea, acestea se recomandă ca suport în afecţiunile gastrointestinale, ameliorând simptomatologia locală. Pentru a beneficia de un protocol terapeutic adecvat, contactaţi medicii terapeuţi din cadrul Cabinetului de Medicină Complementară aparţinând Companiei Romvac, producătorul acestor produse.
Multă sănătate!
“Caut un remediu pentru gonartroză acută” (Răspuns pentru CLAUDIA S. – Arad, F. AS nr. 1441)
Stimată doamnă, gonartroza (osteoartrita genunchiului) este o boală degenerativă a articulațiilor sau o artrită legată de vârstă, ce se dezvoltă pe măsură ce îmbătrânim. Gonartroza apare atunci când inflamația și vătămarea articulației genunchiului determină ruperea țesutului cartilaginos. La rândul său, această descompunere poate provoaca durere, umflare, deformare și pierderea în timp a mobilității. Gama de produse Imunoinstant, creată de compania Romvac, reprezintă o alternativă naturală la tratamentele clasice de tip medicamentos. Aceste produse au la bază Oul Hiperimun şi deţin proprietăţi imunomodulatorii, antiinflamatorii şi antimicrobiene. În cazul afecţiunii de care suferiţi, este recomandat, în primul rând, produsul RoDia, obţinut din membrana cochilieră a Oului Hiperimun, acesta fiind un antiinflamator natural cu eficienţă deosebită în afecţiunile articulare. Pentru recomandarea unui protocol adecvat, contactaţi medicii terapeuţi din cadrul Cabinetului de Medicină Complementară Romvac. Multă sănătate!
Dr. biolog VIORICA VINTILĂ – tel. 0744/487.659, e-mail: [email protected]
“Mama mea a fost diagnosticată cu Alzheimer” (Răspuns pentru SILVIA – Bacău, F. AS nr. 1418)

Boala Alzheimer este o afecțiune degenerativă a sistemului nervos central, care determină probleme de memorie, gândire și comportament. Boala Alzheimer este cea mai frecventă cauză a demenței, termen general folosit pentru pierderea memoriei și a altor capacități cognitive. Demența nu înseamnă nebunie, ci un set de simptome, precum afectarea memoriei și a gândirii. Nu numai boala Alzheimer determină demența, ci și alte boli. Și deficiența de vitamine poate provoca demență, dar aceasta se poate trata, simptomele fiind reversibile.
Boala Alzheimer nu reprezintă o componentă normală a înaintării în vârstă, însă vârsta înaintată este cel mai cunoscut factor de risc pentru dezvoltarea bolii. Un aspect important este faptul că boala Alzheimer se agravează în timp, fiind o boală progresivă, în timp ce demența se agravează gradual pe parcursul mai multor ani. În stadiile timpurii, pierderea memoriei este ușoară, în stadiile târzii, persoanele cu Alzheimer își pierd capacitatea de a purta o conversație și de a răspunde la stimulii de mediu.
Cauzele principale ale bolii Alzheimer sunt o combinație de factori genetici, comportamentali și de mediu. Din punct de vedere biologic, în determinarea apariției bolii Alzheimer sunt implicate anumite proteine de la nivelul creierului, care nu mai funcționează normal, perturbă activitatea neuronilor și eliberează substanțe toxice. Alte cauze ale declanșării bolii Alzheimer pot fi: depresia, diabetul zaharat, hipertensiunea arterială. Acestea produc afecțiuni cardiovasculare care au ca urmare alterarea memoriei. Persoanele care au suferit un traumatism cranio-cerebral, cu pierderea stării de conștiență cel puțin o oră, sunt expuse unui risc major de a face boala Alzheimer. Fumatul și alcoolul sunt factori de risc pentru tulburările de memorie ce apar odată cu înaintarea în vârstă.
Persoanele active din punct de vedere intelectual (cele care citesc, desfășoară activități stimulative pentru intelect sau legate de procesul de învățare) au un risc scăzut de a face boala Alzheimer.
Medicii spun că boala Alzheimer nu are tratament pentru oprirea bolii din evoluţie, dar se poate încetini agravarea simptomelor de demență și se poate îmbunătăți calitatea vieții bolnavilor cu Alzheimer și a celor din jurul lor.
Tratamentul pentru încetinirea agravării simptomelor
* Alimentație benefică pentru sănătatea creierului – ulei de măsline, Vitamina C și Vitamina A, afine, căpșuni, roșii, broccoli, avocado și drojdie de bere, un medicament natural, care împiedică apariția și dezvoltarea bolilor degenerative, menține sănătatea sistemului nervos și a celui cardiac, susține efortul care îmbunătățește performanțele fizice și intelectuale.
* Cura de drojdie de bere – se prepară un amestec din 1 linguriță drojdie de bere cu 2 lingurițe de miere de rapiță sau tei. Se freacă bine, până se obține o pastă omogenă. Doza zilnică este de 3 lingurițe de drojdie de bere cu miere, administrate pe stomacul gol, dimineața, la prânz și seara. Cura se face două săptămâni/lună, cu pauză de o săptămână, și se poate relua. Cei care nu pot suporta gustul drojdiei de bere pot folosi, conform prospectului, drojdia de bere pastile (se găsește la plafar).
Suplimente alimentare benefice în regenerarea sistemului nervos și încetinirea agravării simptomelor bolii Alzheimer:
* Ginkgo Curcumin 95, 1x1capsule pe zi.
* Memory Stem, 3x1capsule pe zi.
* Oxy Max, 3x 20 picături pe zi.
Recomand activități de dezvoltare a memoriei și atenției prin dezlegare de integrame și diagrame, scrabble, jocuri de societate, plimbări în aer curat.
Farm. Carmen Ponoran – Asociația Română de Gemoterapie și Homeopatie, e-mail: [email protected] www.gemoterapie.ro
“Nepoata mea în vârstă de 16 ani suferă de anorexie” (Răspuns pentru GEORGETA – Iași, F.AS 1441)

Stimată doamnă, sunt vremuri complicate acestea pe care le traversăm, iar anorexia cu care a fost diagnosticată nepoata dumneavoastră ar putea fi generată și de impactul negativ al lipsei de socializare și poate că este nevoie și de intervenția unui psiholog. Dar acest lucru îl va stabili medicul care o are în evidență, pentru că manifestările și cauzele anorexiei trebuie clar stabilite. Eu vă sugerez să încerce gemoterapia, alături de recomandările și sfaturile date de medic. O cură de 2 luni cu Extract din muguri de Porumbar (de două ori zi), Extract din muguri de Mesteacăn pufos (o dată pe zi) și Extract din muguri de Cătină (o dată pe zi) ar putea să îi redea echilibrul, prin creșterea poftei de mâncare și prin efectul tonic la nivelul sistemului nervos. Extractul din muguri de Porumbar, în special, acționează ca activator al reacțiilor metabolice și reglator al dezechilibrelor din organism, cu recomandare și în anorexie. Multă sănătate!
“Ajutați-mi fratele cu tratamente naturiste pentru zona zoster” (Răspuns pentru VIRGIL – București, F. AS nr. 1442)
Fratelui dvs., care suferă de zona zoster la ochi (pleoapă și sprânceană), îi propun să încerce o schemă de tratament gemoterapic, recomandat pentru localizarea oculară a acestei afecțiuni. Extractul din muguri de Arțar este prescris cu foarte bune rezultate în diverse nevralgii, inclusiv la nivel ocular. Efectul este sporit de asocierea cu Extractul din muguri de Porumbar, cu acțiune de reducere a spasmelor și a durerii – antialgic. La acestea se adăugă și Extractul din muguri de Nuc, cu acțiune antiseptică remarcabilă. Remediile se administrează timp de 3 luni, după schema următoare: dimineața, 2 ml Extract din muguri de Arțar, la prânz – 2 ml Extract din muguri de Nuc și seara 2 ml Extract din muguri de Porumbar. În caz de nevralgie – durere la nivel ocular – Extractul din muguri de Arțar și Extractul din muguri de Porumbar (câte 1 ml din fiecare) pot fi luate împreună, de 3 ori pe zi.
Multă sănătate!