Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Cum pot evita recidiva unei tumori benigne pe creier?”

Foto: Shutterstock

Stimată redacție, am 71 de ani și am avut un accident vascular cerebral în urma unei tumori benigne pe creier. Am fost operată acum cinci ani. În prezent mi-am revenit, fac treabă prin gospodărie, dar mi-e teamă că tumora s-ar putea reface. Îl rog pe d-l dr. Mircea Peia, ale cărui sfaturi le apreciez mult, să-mi explice care ali­mente (eventual și medicație) sunt benefice sto­pării unei recidive a tumorii pe creier. De când m-am operat iau Fenobarbital (1 pe zi), iar seara, Tanakan. Vă mulțumesc!

MARIA D. – jud. Cluj

„Am fost diagnosticat cu leucoencefalopatie multifocală progresivă”

Bună ziua. Am 57 de ani, în urmă cu 6 ani am suferit un transplant de ficat și de curând am fost diag­nosticat cu leucoencefalopatie multifo­cală progresivă (LEMP), formă de debut. Până acum boala s-a manifestat în principal prin ame­țeli și pier­derea echilibrului, fără a avea defi­ciențe motorii. Medicul mi-a explicat că este o afecțiune demielinizantă a sistemului nervos central, care apare la pacienții cu imunodepresie severă. Îi rog pe specialiștii dvs. să-mi dea re­comandări referitoare la această boală, incluzând tratament sau alte sfaturi. Vă mulțumesc.

GRIGORE A.

„Caut un remediu pentru diaree cronică”

Dragă redacție, vă scriu cu speranța că mă veți ajuta și pe mine. Am 81 de ani și sufăr de diaree cronică de câți­va ani. Nu am dureri, cram­pe, dar am slăbit foarte mult: aproape 15 kg. Îi rog pe cititorii revistei să-mi indice un tratament naturist, să scap de acest chin. Cu stimă,

BARBU S. – București

„Nu reușesc să mă vindec de rinită”

Apelez la dvs., pentru că am vă­zut că ajutați foarte multe persoane. Sufăr de rinită cronică și am făcut fel și fel de tratamente, dar boala nu se ame­liorează deloc. Am ajuns să fiu dependent de sprayurile nazale (am mereu câte unul prin buzunare), nasul îmi curge fie vară, fie iarnă… Nu știu la cine să mai apelez. Poate îmi recomandați un medic bun sau un tra­tament naturist. Vă mulțumesc!

PAULA D.

„Fetița mea a fost diagnosticată cu neutropenie ciclică”

Fetița mea, în vârstă de 3 ani, a fost diagnosticată cu neutro­pe­nie ciclică. După spusele medi­cului, copiii care au neutropenie prezintă un risc crescut de infecții multiple, care afectează în special urechile, gura, plămânii, sinusu­rile, gâtul și tractul urinar. Prin intermediul dvs. ape­lez la cititori, pentru a pri­mi un sfat, un tra­tament naturist, orice ne poate vindeca fe­tița. Îi rog mai ales pe medicii specialiști ca­re au re­zolvat ca­zuri similare să-mi spu­nă cui să mă adre­sez. Cu mulțumiri,

ISABELA – Deva

„Din cauza fragilității vaselor sanguine, îmi curge deseori sânge din nas”

Sunt o cititoare fidelă a acestei re­viste și vă scriu cu încrederea că mă veți ajuta. Am 59 de ani și, din cauză că mi se sparg vase de sânge din nas, la fiecare 3-4 zile sângerez puternic. Am fost la medic, mi-a cauterizat niște vase de sân­ge, dar degeaba. Am grijă să mă ung în fie­care seară cu Cicatridin nazal, pentru a nu mi se usca mucoasa și am în permanență la înde­mână Emo­fix – un unguent hemostatic. Mă chinui așa de doi ani. Știe cineva un remediu pentru întă­ri­rea vaselor de sânge periferice? Vă mulțumesc!

ROXANA – București

„Cum pot scăpa definitiv de oxiuri?”

Stimată redacție, am 28 de ani și încă din copi­lărie am oxiuri. Fac tratament cu Vermox, dispar, dar după câteva luni problema revine, cu toate că mențin o igienă riguroasă, spăl foarte bine fructele și legumele… Vă rog să mă aju­tați să găsesc un remediu pentru a trata definitiv această problemă. Vă mulțumesc.

ADELA

„Mâncărimile din urechi îmi fac viața insuportabilă”

Bună ziua. Mă numesc Marin, am 61 de ani și vă rog să mă ajutați într-o pro­ble­mă care până la urmă mă va înne­buni. Am mâncărimi insupor­ta­bile în urechi. Am mers la ORL-ist, nu a găsit cau­za, dar mi-a prescris tot felul de alifii. Niciun rezultat! A­cum, de atâta scărpinat, am făcut și răni în urechi. Vă rog din suflet să mă aju­tați să scap de mâncărimi. Sunt băr­bat în toată firea și am ajuns să plâng ca un copil. Nici nu vă dați seama cât de greu este. Vă mulțu­mesc și vă doresc sănătate.

MARIN – Tg. Jiu

(Curățați-vă interiorul urechilor cu tinctură de Mărul-lupului. Se găsește la Plafar. Apoi ungeți-le cu cremă de gălbenele.)

„Am un tic: înghit întruna în sec”

Dragă redacție, am 31 de ani și mă confrunt de aproape trei ani ani cu o sen­zație de nod în gât. Simt ne­voia să înghit întruna, doar când mă con­centrez reușesc să nu mai fac asta. Am fost la medic și am făcut mai multe investigații – la stomac, la endocrinologie, la ORL, dar nu s-a găsit cauza. Într-un final, me­dicul de familie mi-a sugerat să merg la psihiatrie, spunându-mi că ar fi un tic. Mi-ar fi de mare ajutor să știu dacă s-a mai con­fruntat cineva cu așa ceva și știe cauza. Mulțumesc,

LAURA

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian