Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

SOS – Cazuri de extremă urgență

„Vă mulțumim pentru fiecare pas pe care îl va face Tudor”

Am primit curajul să vă scriu, datorită arti­co­lului apărut în revista „Formula AS” nr. 1441 (29 oct. – 5 nov. 2020) despre băiețelul meu, Tudor, sub titlul „Ultima minune a părintelui Arsenie Boca”.

Speranța noastră este ca Tudor să poată merge normal. Luptăm pentru asta și sperăm să învin­gem. Dumnezeu lucrează prin oameni, noi am văzut și am simțit asta. După cum ați aflat din textul publicat în revistă, Tudor s-a născut cu un pi­cior mai scurt. A trecut până acum prin două ope­­rații (repararea șoldului, prin transplant de os), fă­cute de dr. Sebastian Muller (Ger­mania), ope­rații care ne-au costat zeci de mii de euro. După prima operație, după 4 luni de ghips, când i-am pus în picioare pantofii (cel drept, cu talpa înaltă), a făcut câțiva pași timid și, cu brațele deschise, a fugit spre mine: „Mami, pot să merg!”. Prin mila lui Dumnezeu, Tudor are acum 5 ani și merge, însă cu ajutorul papucului ortopedic, cu o înălțare de 14 cm. Dacă papucelul este dat jos, șchio­pă­tează, își pierde echilibrul și cade. Are șanse mari de reușită prin următoarea operație de lungire a fe­murului, cu un aparat nou apărut în America, apa­rat cu care dr. Muller vrea să îl opereze pe Tudor, dându-ne spe­ranța că va fi bine. Operația va costa mult peste posibilitățile noastre.

Sperăm din tot sufletul ca printre cititorii revistei „Formula AS” să fie oameni care pot și doresc să ajute acest copil să aibă o viață normală. Orice bănuț contează mult pentru noi!

Vă mulțumim tuturor, prin fiecare pas pe care-l va face Tudor. Dumnezeu să vă aibă în grija lui pe toți! Se poate dona orice sumă de bani în conturile RO87BTRL02201201R31106XX – în lei, RO65BTRLEURCRT00R3110601 – în Euro, cod SWIFT BTRL RO22, deschise la Banca Tran­silvania, Hațeg, pe numele CIURA CRIS­TINA.

Cu speranță și multă dragoste,

CRISTINA CIURA – Silvașu de Sus (Prislop), jud. Hunedoara, tel. 0749/04.71.32

„Ajutați-mă să-mi duc mai departe viața, cât mi-o mai da Dumnezeu”

Stimată doamnă Sânziana Pop și stimată redacție,

Mă numesc Novac Paul, sunt din Iași, și vin către dvs. cu marea rugăminte de a mă ajuta să pot continua tratamentul pe care îl fac pentru cancer. Am o pensie mică și nu-mi ajunge nici pentru chel­tuielile zilnice, darămite pentru medica­men­tele foarte scumpe. Am două operații, una la gât, pentru respirație, și una la abdomen. Mănânc doar mâncare proastă. Vă rog mult să mă ajutați. E vorba să-mi duc mai departe viața, cât mi-o mai da Dumnezeu. Atașez acte doveditoare.

NOVAC PAUL – str. Aghata Bârsescu nr. 6, Iași, cod 700074

„Fiind bolnav grav, bătrânețea îmi este foarte grea la cei 74 de ani”

Mă numesc Olaru Vasile, domiciliat în co­mu­na Țibucani, jud. Neamț. Fiind bolnav toată viața, nu am fost căsătorit, nu am copii, nu am rude. În capătul grădinii stă o familie care mă ajută pe mine. Eu merg foarte puțin și greu, mă împiedic și cad, nu mă mai pot ridica, umblu în baston. Am noroc de familia asta, a lui Băluț Dumitru, care îmi face cumpărăturile, mâncare, mă spală, mă în­grijește. Am crescut greu, cu mamă vitregă, că ma­ma mi-a murit, iar eu nu aveam nici doi ani. Mama vitregă nu m-a iubit, tot oropsit am fost. Am cer­tificat de încadrare în grad de handicap grav fără însoțitor cu o indemnizație lunară începând din luna februarie 2021, de 500 de lei, fără însoțitor, cod boală G83, 169 E11E66, F03, G63, 2, tip han­dicap fizic. Am foarte multe boli, numai prin spitale stau. Mi s-a afectat rău vederea, din cauza diabetului, am și sub ochi secreții purulente. Am umblat în ultimele săptămâni de patru ori la clinica particulară „Sfântul Andrei” din Piatra Neamț. Am plătit de 4 ori mașina și tratamentul, consultația. Am și tetrapareză spas­tică, sindrom vestibular și alte boli. Nu înțeleg scrisul de pe certificatele medicale, dar le anexez acestei scrisori. Am stat toată viața prin spitale, am suferit enorm.

Sunt un cititor fidel al revistei „For­mula AS” de peste 18 ani. Nu am pierdut nici un număr, ci­tesc toată revista, toate cazurile, toate rețe­tele. Am nevoie de un ajutor, dragi cititori, am nevoie de bani, de ali­mente, de medicamente, de pamperși, de lemne. În Moldova iernile sunt grele, sunt ge­roase, iar eu trebuie să-mi încălzesc locuința, la cei 73 de ani. Ajutați-mă și pe mine cu ceva. Am un cont bancar deschis la CEC Sucursala Piatra Neamț, RO20CECEB00008RON1240201, pe numele OLARU VASILE.

Vă mulțumesc din tot sufletul, dragi cititori, și vă doresc un an fericit!

OLARU VASILE (BĂLUȚ V. DUMITRU) – str. Drumul Școlii 254, com. Țibucani, sat Țibucanii de Sus, jud. Neamț, tel. 0753/13.25.80.

„Îmi doresc să pot ieși măcar în fața blocului, pe o bancă”

Numele meu este Sîngheorghe Anița, am 41 de ani și sunt din Piatra Neamț. Știu că nu doar ro­mânii, ci întreaga lume este îngenuncheată de un virus ucigaș, care a curmat vieți omenești. Cu toate acestea, bunătatea pe care ați manifestat-o în atâtea situații mă face să vă adresez rugămintea de a fi aju­tată, și eu, în necazul meu. La cei 41 de ani, su­făr de mai multe boli: malformație arterio-venoasă cerebrală spetzler IV, hemipareză dreaptă, comi­țialitate grand mal, diabet zaharat tip I (in­sulino-dependent). Viața mea este un chin. Lo­cuiesc îm­pre­ună cu mama, singurul meu sprijin, într-o gar­sonieră. Veniturile noastre sunt foarte modeste. Ca orice părinte, mama a făcut eforturi enorme, și așa am ajuns pentru diagnostic și con­trol la o clinică din Turcia. Medicii de acolo mi-au dat speranțe, în sensul că o anumită intervenție chirurgicală la nivelul creierului ar atenua evoluția bolilor mele. Costurile sunt foarte mari, apreciate la peste 20.000 euro, o sumă pe care ne este im­posibil să o plătim. Iată de ce, pentru noi, orice bănuț ar con­ta. Mă gândesc că mama va îmbătrâni și nu-mi va mai putea asigura supravegherea de care bene­ficiez acum. Îmi doresc din tot sufletul să mă pot descurca cât de cât singură, să pot ieși măcar în fața blocului pe o băncuță, să se rărească crizele de epilepsie care mă chinuie grozav.

Prea multe cuvinte nu mai am de adăugat. Am să anexez la prezenta scrisoare documentele din care rezultă situația grea în care mă aflu. Plină de speranță în bunătatea oamenilor, ma­ma a deschis un cont la Raiffeisen Bank, Su­cursa­la Piatra Neamț, RO91RZBR0000060017262136. Îmi per­mit să vă doresc multă sănătate și bucurie în anul care a început. Telefonul mamei, Sîn­gheor­ghe Rita, 0740/58.09.87.

ANIȚA SÎNGHEORGHE – str. Valea Albă nr. 1, bl. B6, sc. C, ap. 35, Piatra Neamț, jud. Neamț, cod 610251

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian