Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Sufăr de dureri fantomă în urma amputării piciorului”

Foto: Shutterstock

Dragă redacție, am 63 de ani, iar în urmă cu 10 ani mi s-a amputat piciorul drept (amputație de coapsă). Aproape zilnic am dureri groaznice: mă doare piciorul pe care nu-l mai am. Vă rog, dacă știți vreun leac (tratament) pentru dispariția acestor dureri, să mă ajutați și pe mine. Vă mul­țumesc!

MARIA M. – Cluj

„De mulți ani mi se formează spută în gât”

Bună ziua, am vârsta de 83 de ani, și de mulți ani mi se formează în gât spută. Este un adevărat izvor. Oricât elimin nu-l pot opri. Mi s-au pre­levat probe și analizele au ieșit bine. Cu toate acestea, problema persistă. Aș fi deosebit de bucuros să mă ajutați să scap de acest rău. Vă mulțumesc,

ȘTEFAN D.

„Tatăl meu a fost diagnosticat cu eritrodermie”

Bună ziua! Am scris la această revistă cu spe­ranța că mă veți ajuta cu un tratament natu­rist. Tatăl meu, în vârstă de 75 de ani, a fost diag­nosticat cu eritrodermie. S-a uns cu tot felul de creme cu hidrocortizon, prescrise de doctori, dar degeaba. Pentru că nu au avut efect, a folosit și alte creme: Kerapon, Suspensie antisporiazică, Unguernt cicatrizant, dar până acum nu se vede nicio ameliorare. Trăim cu încrederea că poate cineva dintre cititorii revistei care a avut această boală ne va ajuta cu sfaturi utile. Vă mulțumim mult!

LILIANA B.

„Caut un leac pentru sinuzită cronică”

Sufăr de o sinuzită cronică pe care o „port” de 40-50 de ani și pe care am tratat-o în primi ani la foarte mulți medici ORL-iști, dar totul a fost în zadar. Dacă am văzut că nu mă supără, am lăsat-o în pace. Și, totuși, unul dintre medici, mi-a făcut puncție spre a se convinge că nu am infecție la față și sinusuri, iar după o radiografie la dantură, mi-a descoperit o infecție la dantură. La serviciul maxilo-facial, am scos pe rând toate măselele și dinții infectați, după care am făcut proteză. Acum, la orice schimbare de vreme mă doare capul. Nu știu ce se mai poate face. Mă poate ajuta cineva cu un leac? Vă mulțumesc.

M. SAFTA – Constanța

„Fac infecții vaginale din două în două luni”

Dragă redacție, m-am hotărât să vă scriu după ce am aflat din revista dvs. leacuri la multe afecțiuni, care aparent nu erau vindecabile. Iată problema mea: de doi ani sufăr de infecții vaginale recurente cu strep­tococul de grup B și Candida albi­cans. Infecția se reactivează la apro­ximativ două luni. Asta în­seamnă că o dată la două luni trebuie să urmez un tratament de 10 zile cu antibiotice, antimicotice și ovule. Nici nu vreau să mă gândesc ce efecte au aceste medicamente asupra organis­mului meu. Am fost la mulți doctori și am făcut numeroase analize, am urmat foarte multe variante de trata­ment, dar degeaba. Fac apel la bunăvoința dvs., poate s-a mai con­fruntat cineva cu această proble­mă și-mi poate da câteva sfaturi, sau poate există vreun tratament natu­rist, orice. Vă mulțu­mesc!

D. T. – București

(Adresați-vă d-nei dr. Lucica Sima de la Cli­nica ROMVAC – tel. 0799/31.33.32, 021/350.31.09.)

„Pielea de pe laba piciorului e complet neagră”

Stimată redacție, sunt un bătrân de 78 de ani, care s-a trezit cu pielea de pe laba piciorului stâng complet neagră. Acuma începe să se întu­nece și piciorul drept. Poate cineva să mă ajute cu un sfat? Vă mulțumesc anticipat!

TRAIAN T. – Piatra Neamț

(Mergeți de urgență la medic, pentru a nu ajun­­ge la amputație! Culoarea neagră indică o cangrenă.)

„Îmi ard ochii și fruntea, mai ales noaptea”

Stimată redacție, vă scriu cu rugămintea de a mă ajuta cu un sfat sau un tratament. Ce analize să fac din cauza arsurilor pe care le am la ochi și la frunte? Îmi ard ochii și fruntea, mai ales noap­tea, de zici că îmi iau foc, și din această cauză îmi crește și tensiunea. Vă mulțumesc mult!

CRISTIAN – jud. Buzău

„Fetița mea are foarte multe coșuri pe față”

Dragă „Formula AS”, vă citesc încă de la primele numere și vă am la suflet ca singura revistă care meri­tă citită în România. Am și eu rugă­mintea să mă ajutați într-o problemă: fiicei mele, în vârstă de 12 ani, îi ies foarte multe coșuri pe față, de la cele mai mici, cât gămălia unui ac, până la unele de mărimea unui bob de pi­per. Până acum nu am găsit trata­men­tul adecvat care să o vindece. Am crezut că, după prima menstrua­ție, problema se va rezolva de la sine, dar nu a fost așa. Poate s-au mai confruntat și alții cu această situație și ne pot indica un trata­ment. Vă mulțumesc și mă rog lui Dumnezeu să vă ajute să scoateți revista cât mai mulți ani!

KORNELIA Ș.

„Sufăr de colon iritabil și am dureri abdominale”

Stimată redacție, am 53 de ani și sufăr de colon iritabil. Am făcut tot felul de investigații, inclusiv rezonanță magnetică, și rezulta­tele sunt bune. La colonoscopie mi s-a spus că nu am nimic pe co­lon, dar este puțin inflamat. Nu am scaune cu sânge, dar mă doare abdomenul, mai ales di­mi­neața, după ce iau micul dejun. Am folo­sit tablete de Debri­dat, dar degea­ba. Vă rog să mă ajutați și pe mine cu un sfat.

MARIAN R. – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian