Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru ADELA, F. AS nr. 1452: „Cum pot scăpa definitiv de oxiuri?”

Farm. Carmen Ponoran – Asociația Română de Gemoterapie și Homeopatie, e-mail: [email protected] www.gemoterapie.ro

Carmen Ponoran

Domnul academician Ovidiu Bojor a realizat o formulă fitoterapică foarte eficientă în tratarea paraziților intestinali de tipul ascaris, oxiuris și giardia – Giar­di­nophyt. Găsiți acest produs, fabricat la Plantextrakt, în magazine naturiste și multe farmacii. Pe lângă distruge­rea și eliminarea paraziților, favori­zea­ză și eliminarea gazelor din intes­tin și reduce senzația de vomă și grea­ță. Pentru refacerea mucoasei intestinale, comple­xul gemoterapic Polygemma 15 – Intestin detoxifie­re se poate administra în timpul și după cura de deparazitare. Pentru că infestarea cu oxiuri a recidi­vat de mai multe ori, vă recomand să urmați cura cu Giardinophyt timp de 14 zile consecutiv, astfel încât jumătatea curei, deci a 7-a zi, să coincidă cu Luna plină, deoarece la Lună plină este apogeul de multiplicare a paraziţilor intestinali. Puteți să repe­tați această cură și în luna următoare, iar în tot acest timp, luați și Polygemma 15 – In­testin detoxifiere, de două ori pe zi. Multă sănătate!

Farm. PAUL TISMAȘ – tel. 0745/137.537, e-mail: [email protected]

„Sufăr de spondilo-discartroză dorso-lombară” (Răspuns pentru DUMITRU R. – jud. Bacău, F. AS nr. 1413)

Suferinţa dvs. este rezultatul unui stil de alimentaţie şi de viaţă nesă­nătos. În primul rând, dacă sunteţi supraponderal sau obez, trebuie să adop­taţi, cât mai repede cu putinţă, un regim alimentar hipocaloric. Scoateţi din meniu tot ce înseamnă produse din sau cu carne de porc, precum şi smântâna, împreună cu celelalte lactate integrale. 90% din hrana dvs. să fie vegetariană, cu foarte multe legume şi fructe proaspete.

Eliminaţi masa de seară, astfel ca după orele 18 să nu mai mâncaţi nimic consistent, decât ceva fruc­te, fără pâine şi/sau făinoase. Beţi multă apă plată sau ceai pentru articulaţii sănătoase, de la „Fares”. Practicaţi postul de 24 de ore cât mai des cu putinţă. Cum se practică acest post: mâncaţi două zile la rând nu­mai o dată pe zi, dimineaţa, o masă bo­gată. Beţi multe lichide: apă plată şi ceai medicinal. Ca tratament, alături de cea­iul de la Fa­res, vă recomand o soluţie pe care o puteţi prepara dvs. în casă. Într-un borcan de cca 2-3 kg se pun: rădăcină de hrean rasă, aprox. 1/2 kg, muştar boabe 100 g/ 2 pa­chete, ardei iute mărunţit, aprox. 200 g. Peste aceste ingrediente se adaugă 3 litri de oţet de mere şi miere, pe care-l găsiţi la magazinele de produse naturiste. Lăsaţi amestecul la macerat 15 zile, agi­tând ocazional. După cele 15 zile, filtraţi lichidul prin tifon, şi cu soluţia obţinută vă masaţi de 2-3 ori pe zi pe locurile dureroase. Dacă acest tra­tament relativ simplu de obţinut şi de utilizat nu dă rezul­tatele dorite de dvs., atunci contactaţi-mă şi vă voi institui un tratament mai eficient.                                                   

„Caut un leac eficient pentru varice” (Răspuns pentru MARIA R. – Făgăraș, F. AS nr. 1413)

Cele mai eficiente tratamente pentru varice sunt: – Băile alternante, cald – rece, cald-rece, 15 minute, în fiecare seară, înainte de culcare; – Pozi­ţionarea ridicată a patului în care dormiţi de la picioare spre cap (picioarele trebuie să fie într-o poziţie puţin mai ridicată decât corpul); – Masarea zonelor cu varice de 2-3 ori pe zi, cu un extract format din: hrean ras 1/3 (cât un lat de palmă), muştar boabe 1/4 (cât 2 degete grosime); ardei iute mărunţit 1/3 (cât un lat de palmă) şi oţet de mere şi miere – 3 litri (se găseşte la magazinele cu produse naturiste), toate puse într-un borcan de sticlă de 5 litri. Se lasă la macerat 15 zile, agitând periodic, și se filtrează. În lichidul obținut se dizolvă 6 linguri de sare amară (sulfat de magneziu). Acest extras este eficient şi pentru dureri articulare, reumatice şi/sau musculare. Concomitent, trebuie instituit un regim alimentar preponderent vegetarian, din care produsele din carne de porc şi lactatele integrale, în special smântâna, trebuie scoase definitiv din meniu.

Farm. Liliana Samson – Expert Good Days Therapy, tel: 0752/269.237

„Am diagnosticul de infertilitate primară” (Răspuns pentru CAMELIA – Italia, F. AS nr. 1290)

Din păcate, infertilitatea în rândul femeilor a crescut destul de mult în ultimii ani. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să ne pierdem speranța defi­nitiv, ținând cont de faptul că, totodată, a crescut și media de vârstă în ce priveș­te venirea pe lume a primu­lui copil în rândul mamelor trecute chiar de 40 de ani. Ca multe alte afecțiuni, in­fertilitatea poate fi la rândul ei cauzată de un cumul de factori, de diferite etiologii, pornind de la factori gene­tici, dezechilibre hormonale, infecții, cum este cazul dvs., unele afecțiuni ce nu au fost identificate în timp util sau tratate corespunzător. Foarte importante sunt stilul de viață, alimentația bogată/să­racă în nutrienți, alcoolul sau nicotina, odihna, și sunt consemnate foarte multe cazuri de sarcină ce apar după perioada concediilor, unii specialiști atribuind acest merit expunerii la soare și vitaminei D, în timp ce alții corelează cu lipsa stresului, relaxarea, odihna, alimentația corec­tă. Problema infertilității presupune adoptarea unor scheme de tratament menite să rezolve în primul rând cauza: tratament cu antibiotice cu sau fără anti­inflamatoare în cazul unor infecții, tratamente hormonale, intervenții chirurgicale sau în ultimă instanță fertilizare în vitro. Starea de sănătate a în­tregului organism este strâns corelată cu apariția și susținerea unei sarcini. Pe lângă ajutorul tratamen­telor de sinteză, și natura ne oferă un sprijin de încredere. Inocell, formula brevetată extrasă din tărâțele cerealelor, pe bază de inozitol și derivații lui, alături de seleniu organic și vitamina C, repre­zintă un suport de bază în creșterea capacității de apărare a organismului împotriva infecțiilor cu bacterii, a virușilor, precum și în reglarea imu­nității, prezintă ac­țiune puternic antioxidantă, totodată susține sistemul ner­vos în stări de oboseală cronică, agi­tație, in­som­nie, aceste simptome fiind un indicator al stării de funcţionare a orga­nis­mului. Propo­li­sul și produsele stupului sunt cunoscute pentru proprie­tățile lor mira­cu­loase, printre care și cele de reducere a infertilității, brânca-ursu­lui, merișor, mlădițe de zmeur sub diverse forme farmaceutice sau combinații. Ginsengul, care mai este denumit și „rădăcina vieții”, are de asemenea un rol impor­tant în combaterea infertilității, în acest sens puteți încerca o cură cu Extract purificat Rășină Mumie cu Ginseng. Tratamentele naturiste sunt recoman­date pentru susținerea sau stimularea funcțiilor organismului și pregătirea acestuia pentru sarcină, nu exclud vizita la medic și nici medi­ca­ția alo­pată acolo unde este cazul.

Multă sănătate!

Ing. OVIDIU MIRCEA POCANSCHI – Cluj-Napoca, tel. 0264/58.11.36, 0757/73.15.58, e-mail: [email protected]

„Am dureri persistente în zona ombilicală” (Răspuns pentru ȘERBAN V. – Timișoara, F. AS nr. 1393)

Stimate domnule, vă sfătuiesc să faceți un trata­ment cu unguentul POCO. Vă veți unge prin masaj ușor, imediat ce apar durerile în zona ombilicală. Întrucât POCO are capacitatea de a pătrunde și acționa prin piele și de a calma durerile, s-ar putea ca acestea să înceteze. Dacă durerile reapar, vă veți unge imediat cu POCO. Durerile vor deveni tot mai rare și la urmă vor dispărea cu totul.

VASILE STANCIU – fitoterapeut, București, tel. 0724/37.32.48

„Nepoata mea, de 16 ani, suferă de anorexie” (Răspuns pentru GEORGETA – Iași, F. AS nr. 1441)

Caracterizată ca o „tulburare mentală” specifică persoanelor cu vârste cuprinse între 14-25 ani, ano­rexia reprezintă un sindrom de restricție alimentară voluntară, cauzat de teama de îngrășare și schim­barea aspectului estetic. Este considerată o afecțiu­ne psihică, ce determină adolescentele să se înfo­meteze sau să folosească alte metode, cum ar fi provocarea voluntară de vărsături sau consumul de laxative, pentru scăderea în greutate. Teama de a nu deveni obeze duce la limitarea apor­tului de hra­nă, astfel că scăderea în greutate poate ajunge până la 50% din greutatea nor­ma­lă pentru vârsta res­pectivă, corelată cu înălțimea.

Cauzele anorexiei sunt în general ne­cunoscute, dar totuși în timp s-au contu­rat câteva repere: 1. Absența menstrua­ției (ame­noree) la fetele ajunse la pubertate. 2. Probleme familiale și sociale. 3. Res­pingere impusă de părinți a socializării și a sexua­lității etc.

Scăderea extremă în greutate duce la epuizarea organismului (cașexie) și la dezechilibre sanguine mari (lipsă de fier și potasiu) în special, ajungându-se uneori la deces.

Tratament: Scopul principal al tratamentului este refacerea greutății, schimbarea comportamen­tului alimentar necontrolat, vizita la nutriționist și psihoterapeut.

Stabilirea balanței hidroelectrolitice și refacerea nutrițională se va face inițial prin mese divizate (1500-1800 kcal/zi, sub formă de alimente pre­ferate). Aportul caloric va fi crescut treptat, ajun­gându-se la 3000-4000 kcal pe zi. Pentru a reduce pierderile de țesut osos, luați vitamina D – 400 ui/zi și calciu – 1500 mg/zi.

Verificați la analize nive­lurile serice ale magne­ziului și fosforului.

Tratament: Această afec­țiune psihică cu efecte grave asu­pra organismului poate fi învinsă, folo­sind alternativ ur­mă­toarele produse de la „Her­ba­getica”: Vitamine și minerale organice, Magneziu organic, Calciu organic, Siliciu organic, Ca+Mg+Se+Si cu Alga AFA, Optimist. Toate capsulele se vor ad­ministra cu ceai de sunătoare sau roiniță.

Multă sănătate!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian