Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Mă chinuie herpesul” (Răspuns pentru MARIA P. – Târgoviște, F. AS nr. 691)

Foto: Shutterstock

Persoanele care au herpes dovedesc o imu­nitate scăzută. Pe lângă tratamentul alopat, se poate face și un tratament naturist.

* Se recomandă zilnic ceai de cătină, câte o cană pe zi, băut dimi­neața, îndulcit cu miere. Ceaiuri și fructe cu can­titate mare de vitamina C sunt și măceșele și lămâile. Se vor consuma și multe salate în care puneți pătrunjel.

* Extern: comprese cu decoct de brusture. Se pun patru linguri de rădăcină, la un sfert de litru de apă. Se fierb 10 minute.

ANA C. – Sibiu

„Sora mea are steatoză hepatică” (Răspuns pentru CORINA – București, F. AS nr. 1374)

Singurul ceai și singurul tratament care dă rezultate în această afecțiune este Lipicioasa (Ga­lium aparine). Se face o infuzie din 3 lingurițe de plantă, la 0,5 l apă. Se beau 2 căni de ceai pe zi, cu 15-20 minute înainte de masă (pe stomacul gol). Vă doresc sănătate!

GHEORGHE HELE – loc. Albești nr. 101, jud. Bihor, cod 417401

„Am fost diagnosticată cu candidoză vaginală” (Răspuns pentru ANGELA, F. AS nr. 1374)

Candidoza vaginală trebuie tratată cu spălături vaginale cu ceai de flori de gălbenele. Se prepară o infuzie concentrată din 8 linguri la 1 l de apă. Intern: infuzie din 2 lingurițe de gălbenele la o cană de apă. Se beau 2-3 căni de ceai pe zi, cu 20-30 minute înainte de mesele principale.

GHEORGHE HELE

„Caut un remediu pentru tensiune oscilantă” (Răspuns pentru AURA D. – București, F. AS nr. 1376)

Afecțiunea mamei dvs. se poate trata cu tinc­tură din fructe de păducel (plafar) sau cu prepa­rarea prin macerație la rece a ceaiului de vâsc. Se pun 3 lingurițe de plantă mă­­runțită (nu mai mult, fiind tare), peste care se toarnă 200 ml apă rece, se lasă la macerat 8-10 ore, după care se stre­coa­ră. Ceaiul astfel obținut (nu se în­căl­zește) se amestecă cu sucul de la o lămâie și o linguriță cu miere de albine, și se bea dimineața, la prima oră de la trezire, cu înghițituri mici. La prânz și seara, continuați cu următorul preparat: două căpățâni de usturoi se curăță și se pisează bine, după care se toarnă dea­su­pra 500 ml ulei de măs­line. Sticla se ține la loc călduros 3 zile, agitându-se în fiecare zi. Din acest mo­ment se ia câte o linguriță, după masa de prânz și seara. Necesarul de lichide este de 2 l pe zi. Dacă țineți și un regim diete­tic, re­zultatul tratamentului va fi și mai bun.

Notă: în tratamentele cu plante me­dicinale, rezultatele se văd la 2-3 săp­tămâni după începerea tratamentului, dar sigur. Vă doresc multă sănătate!

IONEL DUMITRAȘCU – Buzău

„Pielea de sub sâni mi se irită întruna” (Răspuns pentru IOANA – București, F. AS nr. 1419)

Mai multe cunoștințe au folosit cu succes cre­ma Lomexin (Nitrat de fenticonazol 2%). Se pro­cură de la farmacie și se aplică în strat subțire, pe pielea curată și uscată.

IRINA DOLEA – Cluj-Napoca

„Caut un leac pentru polineuropatie” (Răspuns pentru ȘTEFANIA – Zimnicea, F. AS nr. 1431)

Întrucât am și eu același diagnostic de anul trecut, vă recomand să faceți următoarele ana­lize: dozare vitamina B12, hemoglobina, he­mo­globina glicoplată, doppler periferic, EMG și VCN. Cu aceste ana­lize mergeți la un neu­rolog pentru tratament. Tratamentul de bază este Gabalept, medica­ment ce nu poate fi su­portat de toți bolnavii. De asemenea, se poate încerca și tratament na­turist cu Thiossen, 1 tabletă pe zi, și Ala Narv, 1 tabletă, dimi­neața. Această schemă de tratament ameliorea­ză durerile la pulpele picioarelor și furnicăturile pe tălpi. Cu stimă,

DUMITRU SCOICĂ

„Am cataractă și caut Aloe Activator Fleur” (Răspuns pentru ANA – Brașov, F. AS nr. 1438)

Vreau să-i răspund d-nei Ana din Brașov, care are cataractă și caută Aloe Activator. Eu sunt con­sultant la firma „Forever Living Products”, care are produsul Aloe Activator și pot să i-l comand. Telefonul meu este 0727/30.19.71. Mulțumesc!

ANGELA MESA

„Nu aud ce-mi spun nepoții, dar zgomotele din urechi, da!” (Răspuns pentru ZAHARIA – Slatina, F. AS nr. 1440)

În 2017, am suferit și eu de tinitus (zgomot în urechi) și de scăderea acuității auditive. La reco­mandarea unei doamne doctor O.R.L. am făcut următorul tratament, timp de două luni, care mi-a ajutat:

* Bixtonim – seara, câte 3 picături în fiecare nară, timp de 7 zile.

* Tinctura de propolis – 30 picături, 20 de zile, cu pauză de 10 zile, și iar 30 picături, 20 de zile (dimineața, înainte de micul dejun).

* Polenolecitina granule, câte 1 lingură, 10 zile (se ia când se face pauză la tinctura de pro­polis, și alte 10 zile, când se ter­mină cura cu tinctură de pro­polis).

* Ceratis, câte trei picături, seara, în fiecare ureche, și un mic tampon de vată, ca să nu se scurgă picăturile în afară.

În ce mă privește, am conti­nuat să iau tinctură de propolis (câte 30 picături, 20 zile pe lună – le iau pe o bucățică de pâine), deoarece am constatat că previne orice răceală și folosesc ceratis, în fiecare seară, pentru că prote­jează și curăță urechile.

Bunul Dumnezeu să vă ajute!

MAGDALENA

„Sufăr de sindrom de tunel carpian” (Răspuns pentru SMARANDA G., F. AS nr. 1440)

Stimată doamnă Smaranda, în primul rând, trebuie să știți că această boală nu se vindecă prin nicio metodă, dar se pot obține remisii, printr-un tratament adecvat. Vă înțeleg suferința, deoarece am trecut și eu prin ea, dar am reușit să îmi folosesc ambele mâini, să scap complet de dureri, prin infiltrații cu ozon. Dacă locuiți în București, vă recomand cu toată căldura pe dr. Hîncu Iurie, care pur și simplu m-a salvat de calvarul prin care treceți și dvs. Acesta nu este un „tratament natu­rist”, cum solicitați dvs., dar este o procedură prin care vă puteți re­cupera repede și vă puteți conti­nua viața fără dureri! Vă doresc multă sănătate,

MANUELA R.

„Caut un remediu pentru stază venoasă limfatică” (Răspuns pentru AURA – Cluj, F. AS nr. 1442)

Pentru problema dvs. vă sfă­tuiesc să înlocuiți Detralexul cu Vessel Due tablete.

* Încercați să purtați ciorapi compresivi (se găsesc la farmacii sau unități cu materiale tehnico-sanitare). Cereți avizul medicului de familie sau cardiolog.

* Regim alimentar hiposodat.

* Evitați statul îndelungat pe scaun sau în picioare.

* Dormiți cu picioarele mai ridicate (o pernă, o pătură mai rigidă făcută sul).

* Există în comerț ceaiuri pentru drenaj limfatic.

* Purtați pantofi foarte comozi și cu puțin toc (3 cm) sau talpă ortopedică. Vă doresc sănătate multă!

G. SIBOTEANU

„Mâncărimile din urechi îmi fac viața insuportabilă” (Răspuns pentru MARIN – Târgu Jiu, F. AS nr. 1452)

Am avut aceeași problemă ca dvs., și am luat o rețetă din „Formula AS”. E o rețetă foarte sim­plă. Se amestecă într-o cană apă şi oțet alimentar și se fac spălături în urechi. De mai multe ori, dacă este nevoie. Oțetul din apă omoară bacteriile cui­bărite în urechi. Dacă nu dă rezultate din prima, procedeul se poate repeta de mai multe ori. Soluția de apă cu oțet să fie mai concentrată. În plus, este bine ca în fiecare zi să faceți bine, bine, spălături cu săpun antibacterian Protex. Face mi­nuni! Suc­ces!

OANA NEGREANU – Deva

„Cum pot scăpa definitiv de oxiuri?” (Răspuns pentru ADELA, F. AS nr. 1452)

Pentru oxiuri, tratamentul cu Vermox dă doar rezultate temporare. Vă recomand, de aceea, tra­tamentul cu capsule Parasites. Este foarte bun. Sunt 30 de capsule pe bază de mai multe plante, printre care și usturoiul, care se iau o dată pe zi, timp de 30 de zile. Este un tratament 100% na­turist românesc. Se pot comanda de la firma „Herbagetica”, Brașov, tel. 0372/91.88.88. Nu sunt scumpe. Dar, presupunând că nici așa nu trec oxiurii, atunci singurul mijloc de exterminare a lor este clisma cu apă cu usturoi. Trebuie făcută de o doamnă asistentă sau infirmieră. Clisma se poate repeta. Se pisează usturoi, se fierbe în apă, apoi se strecoară, se răcește, după care se efectuează clis­ma. Mult succes!

OANA NEGREANU

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian