Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

ZODIACUL LUNII MARTIE

Foto: Shutterstock

– Dacă nu ne grăbim, pe parcursul acestei luni ne putem da seama cum ne-am putea redistribui mai bine energia, între viața noastră profesională și cea socială. Pentru că se pot întâmpla evenimente neașteptate, care să ne determine să facem tam-nesam o alegere, fără să ne dăm seama cu adevărat de consecințele pe care le implică. În viața multora, cu precădere a celor născuți în semne fixe (Taur, Leu, Scorpion și Vărsător), se impune o schimbare majoră. Dacă e să-i dăm curs, ar fi însă înțelept să o facem, pe cât se poate, treptat, și să o punem în aplicare către sfârșitul lunii. Energicul Marte pleacă din Taur pe 4, intrând în Gemeni, zodie în care ne stimulează curiozitatea mentală, ne face viața cotidiană mai trepidantă, dar aduce cu sine și riscul unor accidente la drumuri scurte, mai cu seamă pe 28-29. Venus aduce povești romantice cu duiumul și inspirație artiștilor și viziuni misticilor, până pe 21. Spiritul în­tre­prinzător ne crește din 22, când Soarele și Venus se întrunesc în Berbec. Putem demara lucruri noi, ajutați de diplo­ma­ția lui Venus, care ne atrage simpatie și susținere. Echinocțiul de primăvară se petrece pe 20 și, odată cu el, Sa­turn ia în mână sceptrul pentru a conduce noul an astronomic și astrologic –

BERBEC

Cu soarele în casă

Din 5, vă bucurați de trecerea planetei dvs. guvernatoare, Marte, în Gemeni, deoarece aceasta conferă un dinamism mai mare vieții dvs. de zi cu zi. Interacțiunile cu cei din anturaj devin mai efi­cien­te și mai rapide. Pe final de lună există însă riscul să deveniți ex­ce­siv de autoritari în discuțiile cu cei din jur, poate chiar cu o tentă de agre­sivitate, pe 28 și 29, când vă re­comandăm și atenție sporită la vo­lan. Soarele, în semnul dvs. din 20, vă reîmprospătează energia, iar Venus, care-l însoțește din 22, vă ac­­centuează farmecul. Până pe 21, anumite bârfe pe seama dvs. sunt contracarate de prieteni loiali.

BANI: Primele patru zile ale lunii sunt optime pentru a lua decizii vizând demararea unui nou proiect. Ciuliți urechile între 16 și 21, căci puteți avea acces la in­for­mații privilegiate, utile în deci­ziile financiare.

CARIERĂ: Aceleași informații pot îndeplini rolul de a vă netezi relația cu șefii. Cele mai plăcute și creative interacțiuni cu ei pot fi cele din data de 19.

DRAGOSTE: Berbecii în­dră­gos­tiți se pot de­cide, în preajma Lunii pline din Balanță din 28, să ducă relația la următorul nivel. Cei angajați se pot aștepta la reacții puternic emo­țio­nale din partea perechii.

SĂNĂTATE: Luna nouă din 13 vă poate potcovi cu niște picioare umflate. Evitați con­sumul de alcool și alimentele grele.

TAUR

­­O primăvară cu prieteni buni

Nervozitatea pe ca­­re v-a pro­vo­cat-o micul ma­lefic Marte, încă din pri­mele zile ale anului, se risipește du­pă ce aces­ta vă părăsește zodia, pe 5. Ră­mâ­neți însă pe cap cu năstruș­nicul Ura­nus, care vă poa­te determina să vă su­ciți și să vă învârtiți într-o ma­nieră complet străină de felul dvs. normal de a fi. Vă vine greu să vă păstrați cum­pătul, a­tunci când vă străfulgeră vreo idee, și să nu vă aruncați cu capul înainte în te miri ce vânare de vânt. Pe­ricolul scade că­tre sfârșitul lunii.

BANI: Marte începe să se ocupe cu spor de finanțele dvs. în­cepând din 5. Aveți zvâc la nego­cieri și vă prezentați în mod con­vin­gător inițiativele. Doar că pe final de lună, în mod acut pe 28 și 29, tendința e să vă impuneți prea apăsat.

CARIERĂ: Cele mai productive discuții le aveți cu șefii până pe 16. N-ar fi o idee rea să revi­zuiți documente pe termen scurt, din perioada 31 ianuarie-22 februarie.

DRAGOSTE: Un rol important din punctul de ve­dere al vieții dvs. emoționale le poate re­veni prietenilor dvs. Onorați invi­tațiile lor, căci veți putea cunoaște o făptură cu adevărat încântătoare. O idilă începută acum va sta sub influ­ența lui Venus.

SĂNĂTATE: Nici durerile de cap, nici problemele lega­te de rinichi și vezica urinară nu vor fi grave, ci doar deranjante, începând din 20. Cele legate de sistemul urinar se pot acutiza în preajma Lunii pline din 28.

GEMENI

Cinci, dintr-o lovitură

Dvs., oricum aveți probleme să stați într-un loc. Odată cu in­trarea impulsivului Marte în sem­nul dvs. pe 5, vă vine să faceți mai mul­­­te lucruri dintr-o lovitură. Din fe­ri­cire (sau din nefericire), nu puteți fi în cinci locuri deo­da­tă. Ți­neți cont de acest adevăr in­con­­tes­tabil, când vă faceți pro­gramul, altfel vă puteți trezi în tot felul de încurcă­turi către sfârșitul lunii, dar mai ales pe 28 și 29. Dacă vă aranjați multe întâlniri sem­nifi­ca­tive pentru dvs., nu le ba­teți în cuie, ci faceți de așa manieră încât să ră­mână să le confirmați cu o zi-două înainte. Aceia dintre dvs. care au exa­mene sau călătoresc în stră­ină­tate întâmpină mai puține obsta­cole pe final de lună.

BANI: În jurul datei de 19, nu e exclus ca o investiție des­­tul de consistentă, făcută cu ceva vre­me în urmă, să dea roade peste așteptări.

CARIERĂ: O promovare nu este exclu­să între 16 și 21, când ideile dvs. creatoare îi pot în­cân­ta de-a dreptul pe șefi.

DRAGOSTE: Unii dintre dvs. se pot în­drăgosti în preajma Lunii pline din 28. Dacă sunteți în­tr-un cuplu stabil, e bine să vă stăpâniți im­pulsivitatea către sfârșitul lunii, îndeosebi pe 28 și 29.

SĂNĂTATE: Durerile de cap pot alterna între surd și acut, mai ales până pe 4. Tendința de insomnie persistă.

RAC

Înflorituri sufletești

Luna nouă în Pești, pe 13, vă trezește frumoase nostalgii. Vă puteți decide să plecați într-o ex­cursie spre o desti­na­ție în­depăr­tată, să vă de­di­cați u­nor lecturi fi­­lozofice sau să mer­geți la o sluj­­bă bi­se­ricească, menită să vă înal­țe sufletește. Ve­nus, afla­tă în a­ceeași zodie, am­plifică aceste por­niri sufletești, trezindu-vă dra­gos­­tea față de artă. Datorită ei, veți pu­tea cunoaște oa­meni deo­se­biți din alte culturi sau medii sociale de­cât dvs., de la care aveți multe de în­vă­țat. Ar fi de dorit să petreceți Luna plină din 28, alături de cei dragi din familie.

BANI: Pe măsură ce rezolvați încurcăturile provocate de Mercur retrograd luna trecută, in­vestițiile dvs. încep să se dezvolte frumos. Până pe 15, același Mercur, acum direct, vă stă alături la nego­cieri și întocmiri de contracte. Cele mai favorabile zile sunt 4 și 5.

CARIERĂ: E posibil să vă treziți cu ri­vali ca­re vă sa­pă. Dar in­tri­gile lor nu vă prea afec­tează decât pe sfâr­șit de lună.

DRAGOSTE: Unii din­tre dvs. se pot îndră­gosti în timp ce călătoresc, alții, de colegi de studiu sau de birou. Cel mai pro­babil e ca așa ceva să se întâmple între 16 și 21.

SĂNĂTATE: Din 5 încolo vă pu­teți aștepta la dureri de cap, care se pot intensifica pe fi­nal de lună. Ar fi bine să vă menajați și încheieturile brațelor.

LEU

Fuga de inerție

Viața dvs. socială devine tot mai bogată, începând din 5, când Marte intră în Gemeni. Vă descurcați bine – doar sunteți semnul mon­de­ni­tății – cu toate acțiunile puse la cale de grupul de prieteni și colegi. E posibil însă ca înspre sfâr­șitul lunii să vă ciondăniți cu unul din­tre ei, care se eri­jează în factorul de decizie, tre­când peste voința dvs. Începând din 18, simțiți un puter­nic im­bold de-a scăpa de rutină. Vă puteți decide să faceți o excursie, să mergeți la un spectacol ori să vă puneți dvs. în valoare calitățile artis­tice sau erudiția.

BANI: Se prea poate ca după Luna nouă din 13, în Pești, să fiți tentați să vă implicați într-un pro­iect de afaceri alături de oameni cu care vă e ușor să lucrați ori care vă sti­mulează creativitatea.

CARIERĂ: Până pe 4 suteți mânați de o puternică ambiție sau aveți parte de un șef care nu vă cru­ță deloc. Merită însă să faceți efortul.

DRAGOSTE: Cu toate că luna aceasta relația de cuplu e echilibrată, nu e exclus să ce­dați tentației de-a intra într-o le­gă­tură secretă, în special în in­ter­va­lul 16-21. Atenție, s-ar putea dovedi mai mult decât un episod pasager.

SĂNĂTATE: În primele patru zile ale lunii com­bi­nația armonioasă dintre Marte și Plu­ton vă asigură un mare aport de energie, dar nu vă bazați pe aceeași pu­tere în rest.

FECIOARĂ

Mărțișoare cu bani

Până pe 4, chiar și cei mai timizi dintre dvs. își pot face curajul necesar pentru a ieși în față. Aveți cu ce, mintea dvs. e ageră și practică, și de ce nu ar ști mai multă lume acest lucru? Aceia dintre dvs. care au o dispută legală o pot tranșa cu ușurință, într-o manieră amiabilă. Cel mai ușor se poate ajunge la o împăcare în in­tervalul cuprins între 16 și 22.

BANI: Echinocţiul de primăvară vine cu promisiuni de creș­tere a veniturilor salariale, aliații dvs. fiind Soarele cel creativ și mi­cul benefic Venus, patroana banilor. O afacere poate fi finalizată frumos în preajma Lunii pline din 28.

CARIERĂ: Din 6, Marte vă accentuează dorința de-a reuși în viața pro­fesională și primește sprijin în acest sens, între 18 și 22. Mai apoi însă, implicarea dvs. profesională îi poate deranja pe cei dragi, care se pot simți neglijați.

DRAGOSTE: Vă bucurați din plin de afecțiunea perechii dvs., până pe 21, deoarece Ve­nus cea romantică își dă tot con­cursul în acest sens.

SĂNĂTATE: Tulburările de somn se estom­pea­ză din 15, când începe să vă creas­că și nivelul de energie. Pe 22, limfa circulă greu, iar labele pi­cioa­relor se umflă.

BALANȚĂ

Pasiune și tandrețe

Adunați multă energie e­mo­țională în preajma da­tei de 21, când Luna plină se petrece în semnul dvs. Ea trezește stări de spirit intense, dar care se pot schimba rapid. Puteți investi această energie cu folos sau chiar cu succes, în activități creative, cum ar fi să vă jucați cu copiii dvs. ori bucurându-vă de creativitatea unor artiști. Din 5, doriți să vă împăr­tășiți opiniile cu cei din jur și o faceți cu o mare putere de convingere, mai ales între 18 și 22. Către sfârșitul lunii ar trebui să vă feriți să vă exprimați prea radical ideile. I-ați putea îndepărta astfel toc­mai pe cei pe care doriți să-i atrageți.

BANI: Cel mai eficient vă puteți rezolva pro­blemele materiale în primele patru zile ale lunii, când puteți demara cu șanse de reușită chiar proiecte ambițioase.

CARIERĂ: Vă vine ușor să organizați echipa dvs. de colaboratori, iar dacă sunteți pe cont propriu, vă este la fel de simplu să faceți treabă bună. Treceţi printr-o fază de creativitate al cărei vârf e cuprins între 16 și 21.

DRAGOSTE: Echinocțiul de primăvară trezește ro­mantismul atât de necesar na­turii dvs. în cuplu. O garantează întâlnirea dintre Soare și Venus în Berbec, care îmbină pasiunea cu tan­drețea.

SĂNĂTATE: Funcțiile endocrine se ame­liorează de la sine până pe 21, mo­bi­litatea crește din 16, doar de rinichi trebuie să aveți grijă.

SCORPION

Relaxaaare!

Vi se întâmplă ceva ce vă doriți, dar rareori reușiți s-o faceți: vă destindeți, sub in­flu­en­ța cumulată a micului benefic Venus în Pești, până pe 21. Distrați-vă, petreceți timp cu copiii, iar dacă aveți înclinații ar­tis­tice, este posibil să reușiți să vă ex­pri­mați prin­tr-o creație deosebit de reușită. Even­tualele ame­najări de care v-ați apucat prin casă merg strună. Ideal ar fi să vă ocupați de reparații sau lucrări mă­runte până pe 15, iar apoi de cele care necesită mai mult efort și mai multă implicare.

BANI: În cazul în care partenerii dvs. de afaceri vin cu noi propuneri sau vă pun mai mult la treabă, după 5, ar fi bine să le urmați îndemnul. Spre sfârșit de lună, s-ar putea să devină cam prea autoritari și asta să provoace conflicte.

CARIERĂ: Energia combinată a Soarelui și a micului benefic Venus, care se în­tru­nește pe 21 în Berbec, face din dvs. un lider ideal în ochii colaboratorilor.

DRAGOSTE: Perechea dvs. nu mai e așa impul­sivă, după data de 4, dar are în continuare tendința de-a acționa după cum o taie capul. Mai bine e de burlacii zodiei, care pot începe o frumoasă poveste de dragoste, până pe 21.

SĂNĂTATE: În preajma Lunii pline din 28, stomacul e destul de sensibil. La fel și rinichii, deci nu uitați să vă hidratați cores­pun­zător.

SĂGETĂTOR

O iubire ca-n povești

Reușiți să dezlegați anu­mite încurcături ad­mi­nistrative sau legate de întoc­mirea unor documente de care v-ați lovit luna trecută, în timp ce Mercur era retrograd. Se poate să fiți de-a dreptul surprinși câte persoane vă ajută, fără niciun fel de obligații. În ultimele zile ale lunii vă recomandăm să condu­ceți cu pru­den­ță și să nu vă luați la harță cu cei din trafic, nici dacă sunt ne­cuviincioși, dar mai ales cu repre­zen­tanții or­dinii publice. Un com­portament tolerant e indicat și față de amicii dvs. mai impulsivi.

BANI: Primele patru și ultimele trei zile ale lunii sunt propice pentru câștig. Până pe 4, mai puteți lucra la o inițiativă pe termen lung, un proiect mai amplu, iar între 29 și 31, puteți face contracte bine întocmite.

CARIERĂ: Tensiunile pot fi substanțiale la ser­viciu, până pe 4, dar acestea sunt și zilele în care echipa dvs. are cel mai mare randament.

DRAGOSTE: În cuplurile stabile domnește echilibrul, până către finele lu­nii, când partenerul începe să facă pe șeful. Pentru cei singuri, echi­nocțiul poate veni cu un pachet-surpriză, o iubire ca-n povești.

SĂNĂTATE: Durerile de cap și de gât (pe interior sau în zona cervicală) scad sau dispar. Rămâne să vă în­gri­jiți de tulbu­rările de somn.

CAPRICORN

Un pas înapoi, trei înainte!

Multora dintre dvs. vi se schimbă prioritățile și, probabil că sistemul dvs. de valori se schimbă odată cu ele. N-ar strica să luați lucrurile din urmă și să vedeți cine și cum v-a pus bețe-n roate, intenționat sau din indolență, și ce anume din comportamentul dvs. a făcut ca asemenea atitudini să fie cu putință. Odată ce ați înțeles ce s-a petrecut, puteți aduce ajustările necesare. Din 20, viața de familie devine dinamică și plăcută. Aceia dintre dvs. care și-au propus să facă un schimb de locuință sau să cumpere o proprietate pot găsi ce-și doresc.

BANI: În general e bine, vi se deschid noi op­țiuni, iar anumite chițibușuri, care v-au ținut pe loc luna trecută, cum ar fi documente lipsă, se rezolvă simplu până pe 15.

CARIERĂ: Luna plină din Balanță, din 28, poate coincide cu încheierea cu suc­ces a unui proiect. Dacă aşa stau lucrurile, bu­nă­voința șefilor față de dvs. crește și nu e exclus să urmeze o promovare.

DRAGOSTE: Până pe 4 există un echilibru de pu­tere în relația dvs. de amor, dar este un echilibru precar, după cum se va dovedi mai apoi.

SĂNĂTATE: Respectați cu atenție normele de protecție a muncii, în ultimele zile ale lunii. Tot atunci sistemul respirator e susceptibil la infecții și umerii nu ar trebui solicitați.

VĂRSĂTOR

Iluminare… productivă

Abilul și inteligentul Mercur vă traversează zo­­dia până pe 15 și vă inspiră să vă co­mu­nicați ideile într-o manieră convingătoare și ori­gi­nală. La început de lună, Mercur face echipă cu marele benefic Jupiter, și împreună vă fac să stră­luciți. Pe 5 martie, mai cu seamă, mintea vă func­ționează impecabil. Sesizați fără greș amănuntele semni­fi­cative, fără să pierdeți din vedere imaginea de an­samblu. Sunteți capabili să deslușiți probleme com­plexe și să faceți planuri bune. Din 20 în­ce­pând, viața dvs. so­cială devine aglomerată, într-un mod plăcut. Oa­menii pe care-i cunoașteți vă pot deveni curând prieteni cu care vă puteți distra.

BANI: Fie că doriți să atrageți parteneri de afaceri, ceea ce se întâmplă cu ușurință până pe 15, fie că doriți să vă creșteți veniturile sa­lariale. În a doua variantă sunteți susținuți întreaga lună, mai întâi de Venus, iar din 16, și de Mercur.

CARIERĂ: Discutați-vă statutul profesional și aspirațiile cu cei din familie, până pe 4, sugestiile lor v-ar putea fi de folos.

DRAGOSTE: Se poate să alergați după mai mulți iepuri, până pe 15, dar după aceea, ar fi cazul să vă decideți, altfel pot fugi toți, în ultimele zile ale lunii.

SĂNĂTATE: Dispuneți de energie abundentă în primele patru zile ale lunii.

PEȘTI

În exaltare

În semnul dvs., micul be­ne­fic Venus se simte deosebit de bine, în ter­meni astrologici spunem că se găsește „în exal­tare”. Puteți profita de prezența ei până pe 21, căci vă subliniază farmecul și e greu ca cineva să re­ușească să vă reziste. Mercur se înființează și el, pe 15, ceea ce constituie un atu considerabil pen­tru comunicare. Iar în perioada 16-21, cei doi con­lucrează de minune pentru ca dvs. să puteți obține cu prezența dvs. seducătoare și iuțimea minții, pe care v-o imprimă Mercur, aproape tot ce doriți. Pe final de lună ar fi de dorit să evitați dispute cu bărbații tineri și impulsivi din familie.

BANI: Tot Venus se pune pe treabă să vă îm­bunătățească statutul financiar. Acest lucru se întâmplă cu începre din 21, bucurându-se și de concursul Soarelui, întreprinzător în Ber­bec.

CARIERĂ: Chiar dacă pe parcursul acestei luni nu se vede vreo schimbare semnificativă, să știți că șefii vă urmăresc discret, dar cu bunăvoință. Reputația dvs. printre colegi e importantă.

DRAGOSTE: După Luna nouă din semnul dvs. pe 13, s-ar putea ca Peștii mo­mentan liberi să își orienteze atenția către viitor. În cuplurile consacrate, dvs. sunteți cei ce vin cu nota de romantism primăvăratic, cel puțin până pe 21.

SĂNĂTATE: Jupiter și Mercur (până pe 15) vă dau ghes să faceți mișcare, Saturn vă cere să vă economisiți energia.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian