Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„După un AVC, am rămas cu vedere dublă”

Foto: Shutterstock

Stimată redacție, sunt o cititoare fidelă a revistei dvs. În 2017 am suferit un accident vascular cere­bral ische­mic, după care m-am recuperat des­tul de bine. Singura neplăcere cu care am rămas și care mă deran­jează foarte mult este vederea du­blă. Văd clar doar dacă când închid un ochi. Trebuie să vă spun că văd foarte bine cu fiecare ochi în parte, dar când îi deschid pe amândoi, parcă nu se suprapune bine ima­ginea. Îi rog pe cititorii care s-au con­frun­tat cu această problemă să-mi spună ce au făcut ca să-și recapete ve­derea normală. Vă mulțumesc.

CATRINA S. – Buzău

„Mi s-au depistat formațiuni polipoide la stomac”

Am 71 de ani și pentru că aveam deseori du­reri atroce de stomac, am fost trimisă la un gas­tro­enterolog. Mi s-au făcut multe analize, apoi am fost trimisă să fac endo­scopie, unde mi s-au de­pistat multiple for­mațiuni poli­poide. Vă rog din suflet să-mi spuneți dacă există vreun tratament natu­rist pentru această boală. Aș­tept un răspuns din partea cititorilor care s-au con­fruntat cu aceas­tă afecțiune, dar și din partea spe­cia­­liștilor. Cu stimă,

ILEANA M. – Arad

„Fiica mea suferă de Nistagmus”

Dragă redacție, vă scriu cu încrederea că voi găsi prin intermediul dvs. o cale de vindecare pentru fiica mea, pentru că medicii nu i-au dat nicio speranță. Iulia are 17 ani și a fost diagnos­ticată acum nouă ani cu Nis­tagmus, o boală neu­rologică care se manifestă prin miș­ca­rea dezor­donată a ochi­lor. Această afecțiune nu poate fi corectată nici prin tra­tament, nici prin operație. În plus, are și o miș­­care a ca­pului pe care nu o poate con­trola. Vă rog din suflet să ne spuneți ce putem face. Cu mulțumiri,

CORINA D. – Brașov

„Există leac pentru glaucomul primar cu unghi deschis?”

Stimată redacție, am 47 de ani și în urma unui control la oftalmolog, am fost diagnosticată cu glaucom primar cu unghi deschis la ochiul stâng. Vederea mea periferică se restrânge tot mai mult. Medicul mi-a spus că această boală nu se vindecă și duce în­tr-un final la orbire, doar se poate întârzia acest dezno­dământ. A­cum fac tratament cu picături Xa­latan, dar rugă­mintea mea este să-mi recomandați și un trata­ment naturist. Vă mulțumesc!

MĂDĂLINA C.

„Am anemie pernicioasă”

Bună ziua. Vă rog să mă aju­tați și pe mine cu un sfat. Am 39 de ani și sufăr de anemie perni­cioasă, cauzată de carența de vitamina B12 din orga­nism. Trata­mentul constă în injecții cu vita­mine, iar medicii mi-au spus că trebuie să îl fac toată viața. Știe cineva un tratament naturist, pen­tru a mă vindeca definitiv? Cu mulțumiri,

SIMONA – București

„Caut leac pentru endocervicită hemoragică”

Dragă redacție, mi s-a pus diagnosticul endo­cer­vicită hemora­gică. Am dureri mari și crampe. Vă rog din suflet, ajutați-mă cu un leac! Mențio­nez că sunt la menopauză. Vă mulțumesc.

M. T. – Bacău

„Sufăr de sindrom artrozic poliarticular”

Bună ziua. Mă numesc Felicia, am 61 de ani, și acum cinci ani am fost diag­nosticată cu sin­drom artro­zic poliarticular. Mă dor ge­nunchii, umerii, coloana… Nu mai am mobi­litate aproape deloc, nu pot sta prea mult în picioare, dar nici în șezut. De ani și ani merg la fizioterapie, fac tra­tament injectabil cu Alflutop și Mova­lis… Du­re­rile se ameliorează în urma trata­men­telor, apoi revin cu și mai mare in­ten­sitate. Dacă s-a vinde­cat cineva de această boală, îl rog să-mi scrie pe adresa re­dacției. Vă mulțumesc.

FELICIA A. – București

(Citiți în pagina 11 „Leacuri pentru afecțiunile aparatului locomotor”.)

„Mi s-a pus diagnosticul pseudogută”

Stimată redacție, am 61 de ani și de curând am fost diagnosticat cu pseudogută la genun­chiul stâng. Fac tratament cu Prednison (1 ta­bletă pe zi). În urma investigațiilor s-a constatat că am cristale de pirofosfat de sodiu la genunchi, dar acidul uric este în limite normale. Îmi puteți recomanda un remediu naturist? Vă mulțumesc și vă felicit pentru articolele pe care le publicați, în special pentru reportajele pe care le faceți prin țară! Vă așteptăm cu drag și în Maramureș!

VASILE D. – Baia Mare

(Să treacă pandemia și am sosit!)

„Am un chist vaginal care nu poate fi operat”

Dragă redacție, sunt o femeie în vârstă de 81 de ani și am un necaz: un chist vaginal care când mă ustură, când mă doare, iar câteodată sânge­rează. Doctorii mi-au spus că, din cauza vârstei, pereții vaginali s-au subțiat mult, deci nu mă pot opera. Mi-au dat supozitoare cu Ovestin, dar după ce am terminat trata­men­tul, simpto­mele au rea­pă­rut. Dacă știe cineva vreun remediu cu care să scap de chist și de toate problemele pe care mi le aduce, îl rog să-mi scrie la revistă. Vă mul­țu­mesc mult!

S. G. – București

„Sufăr de retracția aponevrozelor palmare”

Bună ziua! Vă scriu cu greu, pen­tru a vă cere aju­torul: sufăr de retracție a apone­vro­zelor palmare. Degetele inelare și cele mici sunt flexate spre palmă, pe care nu o mai pot des­chi­de. Am făcut fizio­te­rapie, însă fără niciun rezultat. În palmă am niște noduli tari. Vă rog foarte mult să mă aju­tați, poate știe cineva un leac pen­tru boala mea. Cu mulțumiri,

ALEXANDRU C. – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian