Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Leacuri pentru afecțiunile aparatului locomotor (II)

Artrită

Foto: Shutterstock

* Compresă din 100 g suc de aloe, 200 g miere de albine și 300 ml țuică – O bucată de țesătură de culoare albă se înmoaie în amestec și se aplică pe locul bolnav. Se învelește țesătura cu vată, celofan și se înfășoară strâns cu un fular sau cu un prosop.

* Flori de păpădie – Se macerează în țuică timp de 2 săptămâni, la întuneric. Se frecționează cu soluția obținută articulațiile bolnave, timp de 5 minute, până devin fierbinți. Înainte de culcare se înfășoară cu un prosop.

* Terci din pulbere de cretă amestecată cu pu­țin lapte bătut, atât cât să nu curgă. Amestecul ob­ținut se aplică pe locul bolnav, se înfășoară cu celo­fan și se lasă peste noapte. Aplicată timp de mai multe zile, rețeta determină ameliorarea dure­rilor.

„Noduri” la mâini și picioare

* Se pune propolis sau ceară de albine. Se ține 2-3 zile sau 1 săptămână. Se spală nodurile cu apă fierbinte cu bicarbonat de sodiu. Picioa­rele sau mâinile nu se șterg, se lasă să se usu­ce de la sine, apoi desenați pe locul bolnav, cu iod, o rețea de linii ca o plasă.

* Infuzie din 6 castane mari, date prin răză­toarea măruntă, la 100 ml de apă de co­lo­nie. Aplicați comprese timp de 2 săptă­mâni, apoi o săptămână pauză și re­petați până când nodurile vor dispărea.

Spondiloză cervicală

* 100 g de untură de porc nesărată sau vase­lină se topește pe foc mic. Se adaugă 5 linguri de flori de mușețel mărunțite, 3-4 linguri de ceară de albine mărunțită, se amestecă totul și se fierbe. Se strecoară prin tifon și se adaugă 3 linguri de alcool de 75 de grade. Preparatul se păstrează într-un vas bine închis. Se masează cu el pieptul, umerii, coloana vertebrală de 4-5 ori pe zi. După masaj e bine ca pacientul să stea culcat pe spate, punându-i-se sub ceafă un săculeț lung și îngust umplut cu grâu încălzit în tigaie.

Spasm muscular și vascular, circulație sanguină, mușchi încordați

* Pentru îmbunătățirea refluxului venos în zona cervicală se iau 2-4 g praf de mentă cu 200 ml de apă distilată. Se poate, de asemenea, să se bea decoct din rădăcină de obligeană, cimbrișor, mentă. Nu se recomandă să mergeți cu mașina distanțe mari.

* La apariția „ciocurilor” în zona cervicală, se ia macerat alcoolic din frunze verzi de agavă, 20 de picături, de 3 ori pe zi.

Spondiloză lombară și lumbago

* Se dă prin răzătoare ridiche neagră, se în­tinde pe o bucată de pânză unsă cu ulei. Se pune pân­za ast­fel pregătită pe spate și se acoperă cu celo­fan, se lea­gă cu o cârpă caldă și se lasă toată noaptea.

Deplasări de vertebre

* Se rulează un material dur, până se obține un sul de grosimea unui pahar (circa 4-5 cm) și se coase. Se așează pe podea o plapumă moale. Se culcă pe burtă bol­navul, se așează cilindrul sub buric și, treptat, se apasă cu toată greutatea corpului pe el. Cilindrul trebuie presat complet până se atinge cu burta podeaua. În prima zi se stă astfel 5 minute, în a doua zi 10 minute, în a treia 15 minute ș.a.m.d. După 7 zile se face o pau­ză de 5 zile, apoi se repetă tratamentul. Peste 10-15 zile trebuie puse ventuze medi­cinale, sau mai bine pahare sim­ple, câte 3 pe ambele părți ale co­loanei vertebrale. Această proce­dură vă va scuti de dureri, vă va pune la loc organele și vertebre­le. Celor care au suferit inter­ven­ții chirurgicale nu le este reco­man­dat acest tratament.

Dureri lombare

* Băi cu frunze de hrean – În 3 litri de apă fierbinte se pun 4 frunze de hrean, se acoperă cu un capac și se lasă 24 de ore. Se toarnă această infuzie în apa din cadă și se stă în ea 20-30 mi­nute. Procedura se repetă 3 zile la rând. După prima procedură puteți avea transpirații abundente, se modifică tensiu­nea și pulsul, dar se vor normaliza toate în scurt timp.

* Se dă prin răzătoarea mică sfeclă roșie, se scurge sucul, se ames­tecă cu gaz (petrol lam­pant) în propor­ție de 2:1. În acest amestec se înmoaie un ti­fon, se pune pe locul bolnav, se acoperă cu celofan și se leagă cu un bandaj cald. Se ține astfel cât mai mult, schim­bându-se de 3-4 ori pe zi.

* Peste un pahar de albine moarte se toarnă rachiu și se lasă 6 zile la întuneric. Se unge regiu­nea lombară cu untură. Se înmoaie o bucată de pânză de in în maceratul de albine și se pune pe regiunea lombară, apoi se înfășoară cu un material mai dur, iar deasupra se pune un brâu de lână.

* Băi cu frunze de viță-de-vie sau chiar cu coarde de viță-de-vie, culese primăvara după ce se curăță via. Toamna se folosește boasca rezul­tată în urma fabricării vinului. Ea se încălzește în cuptor, se pune într-o pungă din tifon sau în dresuri din mătase și se leagă peste locul bolnav.

* Tratament cu rumeguș de pin – Se ia ru­meguș proaspăt de pin, se pune într-un vas și se stropește cu apă. Se pune în cuptorul fierbinte timp de 4-5 ore. Rumegușul se pune pe un celo­fan, bolnavul se culcă pe el (în dreptul locului dureros) și se învelește cu o plapumă călduroasă. Trebuie să stea așa până când se răcește rume­gușul.

* Se face un praf din castane comestibile coapte, se amestecă cu untură, se unge pe pâine neagră (de secară) și se pune pe locul bolnav.

* Infuzii – Într-un vas de 5 l se pune o mână de rădăcină mărunțită de iarbă mare, se adau­gă 0,5 kg de miere, se toarnă apă fiartă călduță, dar nu se umple vasul prea mult, se aco­peră cu capac și se pune la loc cald timp de 2 săp­tămâni. Când bău­tura este gata, se strecoară și se toarnă în sticle. Se păstrează în frigider. Se beau câte 50 ml, de 3-4 ori pe zi. Dacă aveți du­reri acute în tot cor­pul, atunci luați câte jumătate de pahar, di­mi­neața și seara.

* Opăriți o lingură mare de flori de liliac cu un pahar de apă, lăsați-l acoperit o oră și apoi stre­curați. Se bea câte o lingură de 4 ori pe zi. Se poa­te, de asemenea, să se pună 1 lingură de flori la 5 linguri de rachiu și să se lase 7 zile la mace­rat. Se iau câte 30 de picături, de 3 ori pe zi.

Vezi și: https://www.formula-as.ro/wp-admin/post.php?post=14901&action=edit

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian