Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Sfaturi de primăvară

– Un obraz rupt din soare –

Dimineața

Spălați-vă cu apă minerală

Foto: Dreamstime

Pentru ca circulația sângelui să fie dinamizată și pielea să-și recapete umi­ditatea și prospețimea, spălați-vă pe față cu apă minerală rece. Veți simți imediat o reacție de înviorare. Nu vă șter­geți. Beți-vă ceaiul de plan­te sau ca­feaua cu apa pe față, lă­sând-o să in­tre bine în piele, s-o îm­bibe de sărurile minerale dizolvate în ea.

Nu uitați mărul

Mâncați cel puțin trei mere pe zi. Este un constructor activ al frumu­seții tenului dvs. El conține multe vitamine (A, B, C), fibre, minerale, ajută elimi­na­rea intestinală și întă­rește sistemul imu­nitar. Între micul dejun și prânz, mă­rul este un meniu ideal.

După-amiaza

Măștile cu produse alimentare

Imediat după ce vă întoarceți acasă de la serviciu sau de la școală, dema­chia­ți-vă, clătiți-vă din nou pe față cu apă mine­rală, apoi apli­cați una din ce­lebrele măști de rege­ne­rare a pielii, ob­ținute din legume, fruc­­te, iaurt, miere, ori brânză de vaci, droj­die, ou. Întrucât în curând va apă­rea mierea de pri­mă­vară (mierea de sal­câm), vă recoman­dăm călduros măș­tile cu miere și brân­ză de vaci (2 lin­guri brânză amestecate cu o lin­gu­riță de miere), aplicarea pe față a ron­de­lelor de castravete, roșii, ba­nane, me­re, portocale, grapefruit, brânza de vaci amestecată cu suc de spanac, urzici, morcovi, pătrunjel. Nu uitați că măș­tile se lasă doar 20 de mi­nute, pe o față perfect curată, într-o ati­tudine li­niș­tită, de preferință în tim­pul unei băi. O mască cu efect excep­țio­nal se poa­te obține din iaurt ames­tecat cu ulei de măsline.

Seara

Plimbați-vă prin natură

Plimbările în aer liber nu slujesc doar la lupta împotriva kilogramelor, ci aju­tă și la aerisirea pielii. În fiecare zi, plim­bați-vă cel puțin o jumătate de oră în cel mai apropiat parc. Dar nu amâ­nați. Aerul curat și priveliștea în­cân­­tă­toare a primăverii vă vor impri­ma li­niș­tea și destinderea pe obraz. N-ați obser­vat că atunci când vă în­toar­­ceți din con­cediu arătați mai tinere cu 10 ani? Nu numai sufletul și plă­mânii au nevoie de aer curat, ci înainte de toate obra­zul, „firma” sub care de­filăm de la înce­putul până la sfârșitul vieții.

Spălați-vă pe obraz cu peria și cu apă rece

Este o practică norvegiană, care le ajută frumoaselor și blondelor vikinge să nu apeleze la tonele de fond de ten și de pudră pe care le poartă-n poșete oc­ciden­talele. Pe scurt, seara, înainte de a vă cul­ca, spălați-vă pe față cu apă re­ce, folosind în locul mâinilor o perie de corp, pe care înainte de fo­lo­sință în­muiați-o în apă fierbinte. Datorită ma­sa­jului ener­gic și a apei reci, circulația sân­gelui se dinamizează, pielea se hră­nește mai bine, devine netedă și stră­lu­citoare, iar porii se închid. La cul­care, aplicați una din cremele cu care v-ați obiș­nuit.

Cosmetica naturii

Apă tonică din panseluțe

În curând, pe tarabele din piețe vor apărea panseluțele. Fabricați-vă sin­gu­re o apă de față, ca­­re e bună și pen­tru ochi. Opăriți 100 g de flori cu un litru de apă în clo­cot, lăsați-le să se in­­fuzeze o oră, apoi strecurați-o și pu­ne­ți-o în flacoa­ne fru­moase de sti­clă (pentru estetică). Când aveți ochii iri­tați sau con­ges­tio­nați, îmbibați mici tam­poa­ne de vată în apă de pan­seluțe și apli­cați-le peste pleoa­­pe, 20 de minute. Ace­eași apă are asupra obra­zului efecte to­ni­ce, dacă este în­tre­buințată după de­ma­chiaj. Ea în­târ­zie și apariția ridurilor.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian