Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Mâine va fi mai bine ca azi

În nebunia sufocantă – cu și fără mască – a ultimelor zile, meciurile de fotbal ale echipelor Na­ționale de seniori (aflată la debutul în preliminariile Mon­dialului din 2022), și tineret (calificată a doua oară la Campio­natele Europene), au fost ca o gură de aer proaspăt. Meciuri care, întâi de toate, nu au plictisit, după mai bi­ne de un deceniu în care adormeai, efectiv, la jocurilor românilor. Acum, chit că mai luăm câte un gol, facem deranj în careul advers și, mai important decât toate, credem până la capăt în forțele noastre și luptăm pentru șansa pe care o avem. O schimbare de mentalitate care, în defetismul social general, nu poate decât să ne bucure. Până la urmă, dincolo de trofee și de calificări, ăsta e rolul echipelor naționale…

Echipa mare, a lui Mirel Rădoi, e încă la început de drum, mai e timp pentru concluzii. Marea revelație este Naționala „mică” de tineret (U21) a lui Adrian Mutu, care a lăsat o impresie de neșters în Ungaria, unde arbitrul a jucat, și el, la ad­versari, și a făcut meci egal cu temuta echipă a Germaniei. Cu un lot din care cei mai buni jucători – Ia­nis Hagi, Dennis Man, Valentin Mihăilă și Florinel Coman – i-au fost luați la Naționala mare și cu o ge­nerație nu la fel de strălucitoare precum cea care ajungea în semi­finalele europene de acum doi ani, Adrian Mutu a dovedit că se poate, atunci când băieții, pe lângă picioa­re, joacă fotbal și cu mintea și su­fletul. Prezența lui la cârma echi­pei a fost, și ea, importantă. Fost mare jucător internațional, Mutu are șansa să ajungă și un mare antrenor. Con­tează mult cum dai tu cu piciorul în minge, când îi spui altuia să o facă. Liniștit și maturizat, Mutu impune încredere și respect. Un om de viitor și de bine pentru fotbalul românesc.

Într-o perioadă în care avem nevoie de solidaritate mai mult ca oricând, tinerii fotbaliști ai lui Mutu au reușit să ne strângă în jurul lor și să ne dea speranța că mâine va fi mai bine ca azi. Bravo, băieți!

Ciprian Rus

Jurnalist, trainer şi analist media. A debutat în 1997 şi a activat în presa studenţească până în 2001, după care şi-a continuat activitatea la „Monitorul de Cluj”, unde a fost, pe rând, reporter, editor şi redactor-şef. În 2008, a fost recrutat în cadrul trustului Ringier, ca redactor-şef al publicaţiei „Compact”, apoi ca online content manager al site-ului capital.ro şi ca redactor-şef adjunct al săptămânalului „Capital”. Din 2010 este reporter la săptămânalul „Formula AS”.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian