Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Cunoașteți un medic cardiolog bun, capabil să trateze eficient cardiomegalia?”

Foto: Shutterstock

Stimați cititori ai revistei mele de suflet, mă adresez dvs. cu rugămintea să mă ajutați cu o in­formație. Acum două luni m-am simțit tare rău, eram amețită și sleită de puteri, de am crezut că leșin și cad din picioare. Aveam tensiunea arte­rială imensă (20/10), cred că am fost la un pas de un atac de cord! Am consultat urgent un specialist cardiolog, la indicația lui mi-am făcut un set com­plet de investigații, inclusiv RMN car­diac, iar diagnosticul m-a lăsat fără cuvinte: cardio­megalie. Cum nu sufăr de alte boli car­diace, nu am hipertensiune arterială, nici boli pulmonare și nu sunt însărcinată, medicul mi-a co­municat că singura lui suspiciune e o proble­mă a glandei tiroide. Am făcut alt control, la en­docrinologie, pen­tru a mi se confirma cauza cor­dului mărit, însă n-am nicio suferință tiroidiană. Doctorul mi-a explicat că singura soluție de vin­decare a ini­mii mărite e tratarea bolii cauzatoare, însă eu nu o cunosc încă! Dacă ați suferit de aceeași afec­țiune și cunoașteți un medic cardio­log bun, capa­bil să trateze eficient cardio­megalia, ori dacă știți alte posibile cauze care mai pot declanșa boala, vă rog mult să mi le indi­cați în paginile revistei, pentru că nu-mi permit să iau medicamente la în­tâmplare, până mi se depistează cauza bolii. Să vă răsplătească bunul Dumnezeu!

OANA MARIN – București

„Mi s-a pus diagnosticul glosită”

Stimată redacție, în urma unui control medical mi s-a pus diagnosticul glosită. Această afecțiu­ne îmi face viața un chin: cavitatea bucală mă us­tură neîncetat, dar mai ales buzele. Am încercat să-mi clătesc gura cu bicarbonat de sodiu după fiecare masă și să-mi badijonez gura cu glicerină combinată cu propolis și gălbenele. Totul a fost în zadar. În speranța că există citiori care s-au vindecat de această boală, îi rog să-mi comunice ce tratament au făcut. Cu deosebit respect,

TEODORA – Timișoara

„Există un spital sau o clinică unde mi-aș putea face un control medical amănunțit?”

Poate o să vi se pară comic ce scriu eu aici, dar acesta e adevărul. Nu mi-am făcut analize medicale de peste 20 de ani, pentru că ani în șir am lucrat „la negru”, în construcții, unde patronii nu se înghesuie să le facă muncitorilor cărți de muncă, ca să aibă și ei parte, așa cum e normal în țările civilizate, la asigurări de sănătate și pen­sie… Din fericire, n-am avut probleme se­rioase de sănătate, în afară de dureri de spate și de oase, pe care le-am pus pe seama greutăților ridicate la muncă. Dar cum timpul nu stă în loc, am ajuns la 53 de ani, cu sănătatea șubre­zită pe șantiere, în vânt, ploaie, caniculă sau ninsoare… Acum m-am angajat legal, am un con­tract valabil, am primit car­dul de sănătate și m-am înscris la un medic de familie. Mă in­teresează să aflu dacă există un spital sau o clinică unde mi-aș putea face un control medi­cal amănunțit și ana­lize com­plete, „din cap până în pi­cioa­re”, să aflu cum stau cu să­nă­tatea (pentru că nu mă simt foarte bi­ne), și cam cât m-ar costa o ase­menea in­vesti­gație complexă, pen­tru că nu mă dau banii afară din casă! Știu că e mai bine să previi decât să tratezi, dar credeți-mă că nu am avut cum să merg la medic până acum, nefiind asigurat. Vă mulțumesc din suflet!

IOAN B. – Ilfov

„Caut o formulă-minune care să-mi reaprindă dorința”

Am 58 de ani și mă confrunt cu o problemă… ciudată! Mi-a scăzut libidoul (de la o zi la alta, aș putea spune) și aproape că nu mă mai recunosc ca bărbat! Sunt un tip sportiv (chiar și în pande­mie am alergat câte 5 kilometri zilnic), în formă, nu sufăr de boli cronice și am o parteneră cu 14 ani mai tânără, dar nu mai simt nevoia de inti­mitate! Nu am probleme de erecție, am făcut și un con­trol la Clinica ON, iar medicul mi-a spus că poate să fie pur și simplu din cau­za vârstei și că e po­sibil să fie o mani­festare a instalării an­dropauzei. Mi-a dat niște vitamine și m-a sfătuit să apelez la un psi­holog dacă am necazuri mari ori sunt stresat, ceea ce nu e cazul! Cât despre problema mea, raportat la vârsta pe care o am, mie mi se pare mult prea devreme! Nu știu ce să fac, pentru că partenera mea e foarte activă sexual și am ajuns să fiu mai distant de ea, de rușine. Zilele trecute chiar m-a întrebat dacă am pe altcineva, de m-a pufnit râsul! Am răscolit internetul în căutarea unei soluții, dar informațiile găsite se bat cap în cap! Apelez la domnii serioși care au trecut si­tuații asemănătoare să mă ajute cu un sfat. Există vreo formulă-minune care să-mi reaprindă do­rin­ța? Repet, nu despre impo­tență e vorba aici, ci despre un „blocaj” de altă na­tură, pe care eu încă nu am reușit să-l descopăr! Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns!

ALEXANDRU A. – București

„Vecinul meu face zgomote insuportabile, cât e ziua de lungă”

Stimată redacție, vă rog să-mi publicați aceas­tă scrisoare, cu speranța că mă va ajuta și pe mine cineva cu un sfat. De circa un an de zile, vecinul meu de deasupra face zgomote insuportabile, cât e ziua de lungă – ba găurește cu bormașina, ba ascultă muzică la volum maxim, ba ciocănește cine știe ce prin casă… Cert e că, la vârsta mea (am 79 de ani) și la bolile de care sufăr, situația a devenit insuportabilă și sunt cu nervii la pământ! Am sunat și la poliția de sector, a venit un domn polițist în urma reclamației și mi-a spus că nu are cum să-l sancționeze, pentru că fiecare face ce vrea în casa lui! Mai mult, am înțeles că în Bucu­rești nu mai există acel program de liniște, ca pe vremuri, deci e liber să duduie până la ora 12 noaptea. Singură fiind (soțul a decedat acum 5 ani și n-am copii), având și o pensie mică, nu-mi permit să mă mut, și nici nu aș face-o cu inima ușoară, pentru că am stat o viață în acest cartier.

Dacă vreunul dintre cititorii dvs. s-a confruntat cu o situație asemă­nătoare și a reușit să scape de calvar, îl rog mult să-mi spună și mie ce so­luție a găsit! Aștept un răspuns cu mare speranță! Vă mulțumesc din su­flet!

AURA P. – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian