Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

ZODIACUL LUNII MAI

Foto: Shutterstock

– Frumoasa lună Mai începe cu surprize. Soarele și Uranus în Taur ne pot lăsa cu gura căscată, fie prin ingeniozitatea ideilor care ne vin, fie prin situații care ne permit să ieșim în evidență. Firile mai conservatoare pot percepe însă mai degrabă partea neplăcută a acestei combinații. Dacă facem parte din categoria celor care nu vor să iasă din ale lor, ar trebui să ne înarmăm cu răbdare. Aceasta ne-o pot oferi celelalte două planete aflate în Taur, Venus și Mercur, care ne permit să comunicăm la obiect și cu bun-simț. La mijlocul lunii, marele benefic Jupiter intră (în sfârșit!) într-o zodie în care se simte bine, și anume în Pești, semn pe care îl și guvernează. El încurajează artele, trezește compasiunea și contribuie la rezolvarea unor probleme legate de sănătate, probabil prin îmbunătățiri aduse în mediul spitalicesc. Prima eclipsă a acestui an se petrece pe 26, fiind o eclipsă totală de Lună, în Săgetător. Aceasta va putea iniția schimbări necesare în privința călătoriilor în străinătate sau în relațiile internaționale. Învățământul, de la cel primar, la cel superior, va fi de asemenea supus unei examinări. Mercur intră în retrogradație în Gemeni, pe 30, încurcându-ne deplasările cotidiene, comunicarea cu cei apropiați, precum și capacitatea de învățare. Inițiază de asemenea o perioadă nu tocmai favorabilă întocmirii de contracte, care va dura până pe 23 iunie –

BERBEC

Ațâțări

Poziția lui Marte în Rac nu vă prea avantajează, deoa­re­ce sub influența sa, atitudini sau obi­ceiuri ale unor membri ai fami­liei, care nu vă plăceau, dar nu vă făceau să vă ieșiți din sărite, acum vă fac să vă luați la harță cu ei. Par­tea pozitivă constă în faptul că, în­spre finele lunii, vă puteți da seama că preopinenții dvs. sunt de fapt vic­timele unor circumstanțe și reu­șiți să depășiți resentimentele. În aceeași perioadă ar fi mai bine să nu vă programați plecări în străină­tate sau nu vă înscrieți la cursuri, căci se pot ivi încurcături. În special pe 27 și pe 30 e preferabil să nu șofați.

BANI: Primele cinci zile ale lunii sunt indicate să vă negociați veniturile directe. S-ar putea să aveți ezitări, pentru că șefii sunt cam imprevizibili, dar dacă-i luați cu binișorul, vă pot da dreptate și un ban în plus la salariu.

CARIERĂ: Se poate ca nervii pe care vi-i faceți în familie să vă afecteze performanța profesională, iar șefii să vă taxeze din această pricină în ultimele zile ale lui mai.

DRAGOSTE: Nu e deloc exclus să începeți o relație secretă, în cea de-a doua parte a lunii, posibil cu cineva de la ser­viciu, o persoană pe care o admirați de o bună bucată de vreme.

SĂNĂTATE: Aveți mai multă energie în cea de-a doua parte a lunii, însă pe final de lună s-ar putea să aveți probleme din pricina încheieturilor țepene.

TAUR

­­Îndrăgostiți și ”iubibili”

Chiar în prima zi a lunii puteți să aveți o surpriză majoră. E­xis­tă două variante: fie cineva vă ui­mește, printr-o atitudine cu totul ne­așteptată, posibil un prieten, fie dvs. înșivă adoptați o atitudine pe care nici dvs. nu v-o puteți explica, da­rămite cei care vă cunosc drept o per­soană echilibrată și previzibilă. Ori­cum ar fi, până la urmă ieșiți bine, căci stăpâ­nitoarea dvs., Venus, în semnul dvs., nu o să vă lase baltă până pe 9, iar pâ­nă pe 4 e flancată și de abilul comu­nicator Mercur. Anumite persoane, invidioase pe respectul cu care sunteți privit, s-ar putea să se pu­nă pe bârfit, în special pe final de lună.

BANI: Prima parte a lunii vă poate aduce contracte noi și bănoase, în special în intervalul 5-25. Mai apoi s-ar putea ca anumite in­ves­tiții să fie supuse unor reevaluări, sub influența eclipsei, iar din 30, Mercur retrograd poate provoca la rândul său revizuirea unor termeni contractuali.

CARIERĂ: Jupiter, cel care v-a ofe­­rit bunăvoință și pro­­tecție din partea șefilor încă de la finele anului trecut, vă părăsește pe 14, iar severul Saturn vă ia la bani mărunți performanța din 24, când intră în retrogradație.

DRAGOSTE: Făcând abstracție de o posibilă criză de in­dependență, luna asta sunteți cate­goric îndrăgostiți și iubibili.

SĂNĂTATE: Energia vă revine, după Luna nouă din semnul dvs., din data de 11.

GEMENI

Farmec nebun

Pe 1 s-ar putea ca un prieten să vă ceară ajutorul în urma unei boacăne comise. Fiți însă atenți cum interveniți în favoarea sa, astfel în­cât să nu treziți nemulțumirea u­nor terți, care vă pot deveni, în se­cret, dușmani. Informațiile la care aveți acces luna aceasta s-ar putea dovedi de mare fo­los. Din 10, vă merge din plin, pe plan per­sonal îi fer­mecați nu doar pe cei pe care vă propuneți să-i atra­geți, ci faceți și victime cola­te­rale. Vă recomandăm să nu vă anga­jați în prea multe direcții, căci Mercur intră în retrogradație în semnul dvs., pe 30, și va fi greu să faceți un pas înapoi.

BANI: Marte în Rac vă poate pu­ne în situația de-a fi cârcotași față de cei pentru care lu­crați. În special către sfârșitul lunii, pretențiile dvs. ar putea deveni ne­jus­tificate.

CARIERĂ: Însuși marele be­ne­fic Jupiter vine în spri­jinul dvs. începând din 14, când mul­te dintre meritele tre­cute cu ve­derea în ultimii ani devin evidente pentru persoane a căror opinie cântă­rește greu.

DRAGOSTE: Odată cu e­clip­sa totală de Lună din 26, raporturile în cu­plu se pot schimba. E nevoie să revedeți comunicarea în cuplu.

SĂNĂTATE: Sunteți într-o formă bună, până pe data de 9, perioadă în care vă sfătuim să vă relaxați și să vă îngrijiți.

RAC

Ușor, cu pianul pe scări

Ar fi bine să conștientizați sta­rea de iritare pe care v-o pro­voacă micul malefic Marte aflat în semnul dvs. S-ar putea ca energia acestei planete în­treprin­ză­toare să vă facă să vă lansați în activități care ne­cesită o energie mai ma­re decât cea de care dis­puneți, iar la sfâr­șit, să vă simțiți nervoși, epui­zați sau ambele. Marte are o energie explozivă, dar care nu du­rea­ză mult, iar dvs. nu vă priesc ac­țiunile hei-rup-iste. Hotărâ­rea lui Marte vă poate face însă să pu­neți piciorul în prag față de oa­meni care până în prezent v-au inti­midat. E bine să trasați limite, cu condiția să nu vă plângeți de trecut. Postura de victimă nu se potrivește cu energia marțiană.

BANI: Banii primiți din in­ves­tiții până pe 13 nu ar tre­bui cheltuiți, cum probabil aveți ten­dința, căci pe 14, Jupiter își vede de drum și rămâneți cu Saturn, care vă ia la bani mărunți din 24.

CARIERĂ: Sunt oameni care vă transmit în se­cret in­formații utile, dar după 30 ar trebui, fie să vă distanțați de ei, fie să le întoarceți favorurile, ca să nu se întoarcă împotriva dvs.

DRAGOSTE: O aventură secretă poate ie­și la iveală într-o manieră neplă­cu­tă, după 29. În cuplurile stabile, at­mos­fera devine apăsătoare pe final de lună.

SĂNĂTATE: Mare grijă la ali­mentație, în preaj­ma eclipsei din 26, care vă poate afec­ta ficatul. Din 30 încolo, e ne­vo­ie să menajați încheieturile brațelor.

LEU

Popularitate la vârf

Din 5 încolo încep să vină invi­ta­ții din toate părțile, iar după 9 veți avea o idee clară despre popu­laritatea de care vă bucurați în cercurile dvs. sociale. Luna aceasta puteți lega prietenii care vor juca un mare rol în viața dvs. Pe 12 și pe 18 e bine să dați atenție celor care-și fac intrarea în viața dvs., mai ales dacă îi cunoașteți prin intermediul amicilor. Eclipsa totală de Lună din 26 poate evidenția nevoia unor schimbări în relația cu copiii, în cazul reduta­bilelor „mama leone”. Se poate să constatați că odraslele dvs. au nevoie de mai multă independență.

BANI: Este de preferat să nu ames­tecați banii și prie­te­nia, după data de 29, când Mercur in­tră în retrogradație. O investiție care mergea și nu prea, poate prinde avânt odată cu intrarea lui Jupiter în Pești, pe 14.

CARIERĂ: Ar fi oportun să dis­cu­tați cu șefii posibilită­țile dvs. de avansare până pe 4, căci veți primi sfaturi bune. Sun­teți văzuți cu bunăvoință, în spe­cial de către șefe, până pe 9.

DRAGOSTE: Perioada în care partenerul vă tre­cea cu vederea mai orice se apro­pie de sfârșit pe 13, deci ar fi pru­dent să vă luați mai puține libertăți. Din 24, perechea dvs. vă poate scoate pe nas lu­cruri care au deranjat-o în trecut.

SĂNĂTATE: Problemele digestive, mai ales cele pro­vo­cate de aciditatea gastrică crescută, sunt provocate de Marte în Rac.

FECIOARĂ

Camarazi de arme

În această perioadă se poate să vă simțiți mai apropiați de pri­e­teni, decât de membrii propriei fa­milii. Ar fi bine să dați tonul unor ac­ti­vități dinamice, cum ar fi o excur­sie în grup, care s-ar putea dovedi cât se poate de re­ușite. Senzația în grup se poate ase­măna cu cea dintre camarazii de arme, care-și sar în ajutor fără întârziere. Poate tocmai din acest motiv veți pri­vi mai critic viața dvs. de familie, în ur­ma eclipsei totale de Lună din 26. În special relația cu mama sau cu alte femei din familie poate deveni difi­cilă.

BANI: Nu e exclus să partici­pați la o acțiune uma­ni­tară, care să nu vă aducă în primă instanță bani, dar în urma căreia să apară situații care să vă aducă avantaje materiale.

CARIERĂ: Alți bani pot veni în urma unei promovări, care se poate pro­duce cât se poate de firesc până pe 29. Dacă nu are loc până atunci, nu e cazul să forțați lucrurile. Important e că șefii vă apreciază calitățile.

DRAGOSTE: Până acum, mulți dintre dvs. au aler­gat după cai verzi pe pereți sau au fost duși de nas de un partener abil. Din 14 însă situația se schimbă în bine, sub influența onestului Jupiter.

SĂNĂTATE: Îngrijiți-vă picioa­rele, de la genunchi în jos, dacă aveți de ceva timp pro­bleme, după 23 s-ar putea să nu mai puteți face mare lucru.

BALANȚĂ

Motivați profesional

M ai este o lună propice va­canțelor, și anume până pe 25. Planetele îi favorizează în mod special pe cei care au optat pentru un concediu în străinătate sau un cadru cu totul diferit decât cel obișnuit. Pe parcursul sejurului e posibil să cunoașteți persoane nu doar plăcute, ci și cu o educație aparte sau un farmec deosebit. Aceste cunoștințe se pot trans­for­ma fie în prietenii, fie în relații de afaceri, în care, pentru că vă simpatizați, utilul se îmbină cu plă­cutul. Șofați cât mai puțin în preajma eclipsei totale de Lună din 26. Evitați de asemenea diferendele cu cei apropiați, rude sau vecini.

BANI: Veniturile salariale nu par a crește, în schimb, cei care fac afaceri au toate șansele să semneze contracte profitabile, până pe data de 4 . În cont pot intra sume mai mari decât ați prevăzut inițial, până pe 9.

CARIERĂ: Nevoia de-a asigura familiei dvs. o viață bună vă întărește motivația de-a reuși profesional. Evitați însă atitudinile su­biec­ti­ve, care se pot întoarce împotriva dvs., pe final de lună.

DRAGOSTE: Anumite situații care au pus bețe-n roate relației dvs. de iubire tind să reapară după 23, sau apare o situație care pericli­tează relația în sine.

SĂNĂTATE: După 13 apare o tendință de în­grășare, din pricina lenevirii fica­tului.

SCORPION

­”Grăbește-te încet”

Una dintre cele două planete care vă gu­vernează, respectiv Marte, a ajuns într-o zodie în care nu se simte bine deloc – cea a Ra­cului. Acesta este motivul pentru care nu vă puteți baza pe obișnuitele dvs. reflexe de pilot de formula 1 la volan și pentru care, dacă plecați în concediu, vă puteți enerva pe te miri ce motive. Certurile ar putea lua amploare, în special către sfârșitul lunii, ceea ce v-ar putea afecta imaginea. Luați-vă ca zicală călăuzitoare „Grăbește-te încet!” și veți avea de câștigat. Verificați-vă actele legate de casă, pentru că s-ar putea să constatați că ați rămas în urmă cu niscaiva taxe. Plătiți eventualele restanțe până pe 23. Ulterior ar fi bine să vă apucați de reparații mai complexe prin casă ori de o (re)con­solidare.

BANI: Pentru că investițiile dvs. merg bine, s-ar putea să vă culcați pe o ureche și să o lăsați mai moale la serviciu. Nu e o idee bună, deoarece eclipsa de Lună din 26 poate schim­ba situația veniturilor dvs. ac­tua­le.

CARIERĂ: Aveți prea multe pe cap cu casa și/sau familia, ca să vă puteți im­plica realmente în carieră.

DRAGOSTE: Cuplurilor stabile le merge cel mai bine până pe 9, și un nou echilibru, mai plăcut, se instituie după Luna nouă din 11. Un nou amor se anunță din 14 încolo.

SĂNĂTATE: Aveți grijă ce și cum mâncați, că riscați indigestii, mai ales către finele lunii.

SĂGETĂTOR

Puși la încercare

Eclipsa totală de Lună se petrece în semnul dvs., pe 26. Asta nu însemnă că toți Săgetătorii vor trece prinîncercări, vi­zați sunt cei născuți la jumătatea primului decan (primele zece zile ale zodiei). Dar toți nativii zodiei sunt supuși unei schimbări de perspectivă asupra lumii. Se poate să vă aduceți aminte de per­soane care au jucat un rol important în edu­cația dvs. în copilărie și să vă revină în minte în­vă­țăturile lor. Probabil că e vorba despre femei, eventual o bunică sau o rudă prin alianță, care v-au transmis niște valori cu un rol deosebit în această etapă a vieții dvs.

BANI: Vin către dvs. persoane energice, care vă propun lucruri noi. Nu e exclus să fie vorba despre bărbați din fa­mi­lie. Ideile lor de afaceri ar putea fi bune, doar că pot deveni dominatori, mai ales către finele lunii.

CARIERĂ: Vă vine ușor să închegați echipa în jurul dvs., și exact asta ar fi indicat să faceți până pe 9, pentru ca proiectele dvs. să reușească.

DRAGOSTE: Pe cât de bine vă înțelegeți cu pe­rechea până la eclipsă, pe atât de bruscă poate fi schimbarea de după 26, mai ales că și comunicarea dă rateuri, din 30 încolo.

SĂNĂTATE: Respectați neapărat regula de-a mesteca bine, înainte de-a în­ghiți, căci altfel puteți avea surprize neplăcute, în special către finele lunii.

CAPRICORN

Mulți susținători

E foarte posibil să constatați că în anturajul dvs. există persoane, rude, vecini etc., pe care le duceți în cârcă, într-un fel sau altul, încă din 2012. Cum vă dați seama? Păi, pentru că din 14 încolo, în jurul dvs. încep să apară persoane de cu totul altă natură, care să dorească să vă fie de folos, din simplul motiv că vă observă calitățile și le face plăcere să le vadă puse în valoare. E vorba probabil de persoane bine situate, care se bucură de influ­en­ță. Anumite chestiuni administrative încâl­cite se lasă descurcate lesne, cu ajutorul cuiva priceput și binevoitor.

BANI: Jupiter în Pești vă aduce în ocazia de-a face colaborări bănoase, dar și prestigiu. Din 24 ar fi util să regândiți maniera în care vă ad­ministrați veniturile directe.

CARIERĂ: Există probabil o femeie care se opu­ne din umbră reușitei dvs. și se va strădui să vă țină pe loc în special în urma eclipsei de Lună din 26. Reușita ei nu va fi decât parțială și temporară.

DRAGOSTE: Partenerul de cuplu devine tot mai su­biectiv și autoritar, pe parcursul lu­nii. Nu-l lăsați să vi se urce în cap, altfel veți iz­bucni.

SĂNĂTATE: Mobilitatea și funcționalitatea organismului dvs. sunt excelente din 10. Coapsele și nervul sciatic pot ridica pro­ble­me în preajma eclipsei.

VĂRSĂTOR

Saturn scoate bățul

Plecarea marelui benefic Jupiter din semnul dvs., pe 14, nu trebuie să vă întristeze, pentru că el se va reîntoarce pe 29 iulie, ca să vadă dacă ați reușit să fructificați deschiderea pe care v-a creat-o. Dacă ați încercat măcar, vă va oferi încă o șansă de realizare a planurilor dvs. Încer­ca­rea prin care treceți luna aceasta vine de la marele disciplinator, Saturn, care intră în mișcare retro­gradă pe 24 și vă poate tăia din elan. Eclipsa de Lună din 26 anunță o schimbare a prieteniilor dvs. cu femeile. Poate e un semnal că nu trebuie să vă luați după părerea celor din familie asupra ami­celor, ba din contră.

BANI: Situația financiară, confuză în cazul multora dintre dvs., începe să capete mai multă claritate începând cu data de 14, sub in­fluența lui Jupiter.

CARIERĂ: Comportamentul dvs. față de cola­boratori poate deveni autoritar și nu din motive obiective, ci pentru că, în lipsa unui alt ventil, vă vărsați nervii pe ei.

DRAGOSTE: Vă pierdeți din deschiderea față de partener odată cu plecarea lui Jupiter din semnul dvs., pe 14, dar când Saturn intră în retrogradație, pe 24, vă poate apuca chiar o exasperare. În poveștile noi de amor domnește romantismul, până pe 29.

SĂNĂTATE: Nervii se duc la stomac, iar dacă obiceiurile dvs. alimentare nu sunt să­nătoase, pe final puteți avea probleme cu acidi­tatea.

PEȘTI

Marii câștigători

U ltima oară, marele benefic Jupiter a cu­tre­ierat semnul dvs. în 2010, an care a adus majorității Peștilor bucurii pe plan personal. El se reîntoarce acum la dvs., pe 14, și ar trebui să-l primiţi cu brațele deschise, pentru că vă ajută să fiți autentici și optimiști. Din 14 încoace, ambii dvs. guvernatori, Neptun și Jupiter, se găsesc în zodia dvs. și vă vine ușor să vă etalați multiplele talente. Începând cu muzica, dansul și actoria, la capacitățile de vindecător și talentul pedagogic care vă face dascăli îndrăgiți, toate acestea pot ajunge să rodească. Important e să vă hotărâți pe ce cale doriți să mergeți. Îi veți avea alături pe prietenii dvs. mai noi, cu care aveți preocupări asemănătoare.

BANI: Din 5, cineva din familie sau un grup de rude vă poate propune o afacere interesantă. Dacă e să spuneți da, faceți acest lucru înainte de data de 28.

CARIERĂ: În cazul celor născuți în primele zile ale zodiei, eclipsa totală de Lună din Săgetător poate aduce o modificare. La început se poate să o percepeți ca pe o calamitate, ca apoi să vedeți că tot răul e spre bine.

DRAGOSTE: Cu Marte în Rac, vă puteți aștepta la o dragoste cu năbădăi.

SĂNĂTATE: Piciorul, de la genunchi în jos, împreună cu circulația în gambe, vă poate crea probleme cronice dacă nu vă îngrijiți atent până pe 23.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian