Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Caut un tratament pentru circulație periferică deficitară” (Răspuns pentru LIVIU D. – București, F. AS nr. 1388)

Foto: Shutterstock

1. Nu vă descurajați! Eu am un frate care a avut du­reri îngrozitoare la membrele inferioare din cau­za cir­cu­­lației periferice obliterante, dar în pre­zent, mul­țu­mim lui Dum­nezeu, se simte foarte bine. Poa­te spune că este perfect sănătos da­torită d-nei Lili Colotin din Galați (tel. 0236/43.58.88, 0754/41.25.21), care ne-a trimis un magnet te­ra­peutic, însoțit de instruc­țiunile de folosire. După nu­mai două săptă­mâni de magne­to­te­ra­pie s-a simțit foar­te bine, iar acum, la o lună de când a început șe­din­țele cu mag­neți, a uitat de boa­lă. În afară de magneto­te­ra­pie, trebuie să faceți măcar o oră de mers pe jos, zil­nic, să consumați multe produse lactate (fără grăsimi), multă ceapă (care fluidi­zează sân­gele). Faceți săp­tămânal câte 3-4 băi calde la mem­bre­le inferioare, până la genunchi, după care faceți un ma­saj, timp de 10-15 minute, cu alifie de tătăneasă sau cu alifie Carpi­con, pe bază de ră­șină de brad (se găsește în far­ma­cii). Masajul să-l fa­ceți de la călcâi spre ge­nunchi și nu invers. Vă doresc însă­nătoșire grabni­că și multă să­nă­tate!

LUMINIȚA V. – Craiova

2. Pentru circulație periferică deficitară, vă reco­mand ur­mă­torul tratament:

* Macerat dintr-o căpățână de usturoi pisat, la care adăugați o lămâie tăiată și tur­nați peste ele un litru de apă fiartă. Lăsați două zile să se ma­ce­reze, apoi consumați o perioadă îndelungată câte 3 lin­gu­rițe pe zi.

* Propolis – câte 20-30 de picături, luate pe o bu­cățică de pâine, înaintea meselor prin­ci­pale.

* Fric­țio­na­rea mâinilor și picioarelor cu un preparat din 40 de cas­ta­ne sălbatice decojite, care se lasă la ma­cerat 3 săp­­tămâni, în­tr-un litru de petrol lampant (gaz).

* Băi la mâini și picioare dintr-o infuzie preparată din 10 g pul­be­re de polen și 10 g pulbere de mentă la un litru de apă fiartă. Se lasă să se infuzeze 10-15 minute. Se fac băi seara, cu durata de o oră, timp de 5 zile pe lună. Dacă sunteți fumător, trebuie să renunțați la fumat. Vă do­resc multă sănătate!

DUMITRU D. – București

„Am fost diagnosticată cu tumoră benignă de colon” (Răspuns pentru EMILIA D. – Mioveni, F. AS nr. 1457)

Doamnă Emilia, diagnosticul care mi-a fost pus mie, acum niște ani de zile, a fost polipoză colo­nică, tumoră benignă și hemoroizi, așa încât cre­deți-mă că înțeleg cât se poate de bine prin ce treceți! Îmi închipui chinul dvs. cu tot felul de medicamente, dar și regimul ali­men­tar, care nu este deloc ușor de ținut! Am trecut și eu prin aceste etape! De-a lungul timpului am găsit în F. AS și în suplimentele revistei multe rețete potrivite câte vreunei afecțiuni de care sufeream. Tot din F. AS am aflat despre reme­diile naturale din plante și fructe, numite Secret Herbs. Am sunat la firmă, am între­bat ce-mi este recomandat pentru diagnosticele mele, și mi-au fost trimise acasă Elixir of Youth și Digestton Canadian Sweet Extract. În pachet am găsit și un protocol privind modul de administrare a acelor lichide, ca și sfaturi alimentare și pentru un mod de viață cât mai bun.

Am luat acele preparate timp de șase luni, apoi am făcut un RMN, iar rezultatul primit a fost mai mult decât îmbucurător, căci se mai evidențiau pe colon doar doi polipi foarte mici, aproape milime­trici, apoi – tumora benignă dispăruse, se calmaseră și hemoroizii, scaunele deveniseră normale după numai trei zile de când începusem să beau din acele sticle.

Am mai urmat niște proceduri pe care vi le ex­plic aici, poate vor fi de ajutor și altor persoane.

* Băi de șezut cu Ginseng și scorțișoară (la 5 litri de apă fiartă, exact când clocotea, am pus o lingură de scorțișoară și o lingură de ginseng ras, le-am fiert timp de 10 minute, am turnat totul în cada băii în care erau deja 5 litri de apă rece; am făcut aceste băi de șezut dimineața și seara, timp de o lună).

* Am mâncat în fiecare dimineață unul sau două ouă fierte moi.

* Am mâncat în fiecare dimi­neață, la micul dejun, câte 2 smo­chine și 4 prune uscate, pe care le-am ținut în apă, de seara până di­mineața.

* Am adăugat la micul dejun, în fiecare dimineață, dar și seara, la cină, 2 felii de pâine unse cu o pastă făcută dintr-o căpățână de usturoi, o legătură de coriandru, un ardei roșu și ulei de măsline.

* Prânzul a fost o alternare între: o zi salată de rădăcinoase, iar în altă zi o salată din verdețuri, de asemenea, într-o zi, cartofi dulci, iar alta dovleac – coapte în cuptor.

* De două ori pe săptămână, la prânz, am avut ca fel principal o mâncare (da, mâncare!) făcută din următoarele feluri de pește: somon, macrou, sar­dină, hering (de fiecare dată, altă specie).

* Puteți mânca la prânz și o supă de pui (crescut în curte).

* Seara, se poate consuma o mâncare de varză sau de conopidă, o salată cu sardine și cu avocado sau salată de fructe (mere, pere, vișine, fructe de pădure sau afine).

Puteți încerca dimineața și o băutură care constă într-un amestec de pătrunjel frunze, frunze de pă­pădie sau spanac, un măr, zeama de la o lămâie și 2 curmale, o lingură de cereale încolțite (grâu, qui­noa, dar şi semințe de floarea-soarelui). Puteți mân­ca și cereale integrale, nedecorti­cate, legume, fulgi de ovăz, semințe de in și, neapărat, beți 8-10 pa­hare de apă zilnic. Mergeți cât puteți de mult zilnic, acei 10.000 de pași sunt sfinți!

Vă doresc multă sănătate!

Puteți comanda preparatele „Se­cret Herbs” la telefon 0748/11.24.22. Veți primi foarte repede pachetul!

Laurențiu P. – Brașov, e-mail:[email protected]

„Aud un țiuit în urechi, în special noaptea” (Răspuns pentru RADU P. – Bocșa, jud. Caraș-Severin, F. AS nr. 1458)

Vă recomand următorul tratament, foarte efi­cient în această afecțiune, pe care l-a urmat cu rezulta­te bune și o cunoștință de-a mea.

* Dimineața, la scu­la­re, pe stomacul gol, se beau 100 ml apă în care se pune o lingură de oțet de mere, îndulcit cu o linguriță de mie­re de albine.

* Timp de șase zile, cu o jumătate de oră îna­inte de mesele principale (de 3 ori pe zi), se beau 10 picături de tinctură de pelin dizolvate în 50 ml apă.

* După întreruperea admi­nistrării tinc­tu­rii de pe­lin, timp de 14 zile se beau câte 10 picături de tinctură de păducel dizolvate în 50 ml apă, cu o jumătate de oră înainte de masă (de 3 ori pe zi).

* Seara, la cul­care, se bea o in­fuzie preparată ast­fel: în 250 ml apă clo­cotită se pun 2 g valeriană, 5 g odolean, 10 g pojar­ni­ță, 2 g trifoi roșu, 25 g lavandă și 50 g ciuboțica cu­cului. Multă sănătate!

STELIAN C. – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian