Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru PAULA D., F. AS nr. 1452 – „Nu reușesc să mă vindec de rinită”

Dr. IOAN GH. MĂRGINEAN – medic primar ORL – C.M.I. „SANOMED” Sibiu, Str. Dr. I. Rațiu nr. 4, tel. 0722/73.52.72, e-mail: [email protected]

Rinita cronică hipertrofică are două faze: prima este forma incipientă (con­gestivă simplă), care bene­ficiază de tratament conservativ local (de­con­gestionante nazale, aerosoli) și a doua, forma agra­vată (hipertrofică, hiperplazică), care se tratează, la fel ca deviația de sept nazal, numai prin diverse tehnici chirurgicale.

Vă recomand următoarea schemă de trata­ment:

* Dimineața și seara, după masă, se efec­tuează spălarea foselor nazale cu o soluție salină (1 linguriță sare gemă, la 200 ml apă călduță), sau instilații cu soluții sterile din apă de mare („Rhinomer”, Nazomer”, „Sterimar” etc.).

* 10 zile ședințe de aerosoli cu câte o fiolă de flixotide nebules (0,5 mg) sau dexametazonă (diluată în 10 ml ser fiziologic).

* Pulverizații cu Ocna­sept (aerosol salin natural, cu extract din plante medicinale aromatice) în aerul din în­căperi, în special deasupra patului unde dormiți. Opti­mizează microclimatul am­biental și îndepărtează aler­genii din aerul respirat.

* Completarea tratamen­tului cu extract din coacăz negru (2×50 picături pe zi).

* Aerosoloterapie salină, în stațiunile balneoclima­terice Ocna-Sibiului, Govora, Bazna…

Farm. Carmen Ponoran – Asociația Română de Gemoterapie și Homeopatie, e-mail: [email protected] www.gemoterapie.ro

„Sora mea are trombocitele foarte scăzute” (Răspuns pentru ELENA M. – Bacău, F. AS nr. 1462)

Carmen Ponoran

Pe sora dumneavoastră o poate ajuta o cură gemoterapică, cu efect de creștere a producției de trombocite și acțiune benefică și în spleno­megalia de care spuneți că suferă. Chiar dacă dânsa are hepatită, poate urma această cură cu extracte gemoterapice, care con­țin și alcool. Pentru protecție, soluția pentru o administrare (2 ml), se va dilua cu 50 ml apă și se va bea în înghițituri mici. Extractul din muguri de Carpen și Extractul din mlădițe de Cătină roșie se recomandă în aceste situații. Sora dumneavoastră ar putea urma o cură de 2-3 luni cu cele două preparate, câte 2 administrări pe zi din fiecare. Ar fi bine să căutați în Bacău un medic specia­lizat în gemoterapie, care să urmărească evoluția bolii și să aducă ajustări sau completări schemei de tratament individualizată pentru sora dum­neavoastră. Multă sănătate îi doresc!

Numai bine!

„Am tensiunea foarte mică” (Răspuns pentru RODICA C. – Bârlad, F. AS nr. 1462)

Doamnă Rodica, în gemoterapie există câteva extracte gemoterapice utile în hipotensiune: Ex­tractul din muguri de Stejar, Extractul din muguri de Coacăz-negru și Extractul din mlădițe de Rozmarin. Pentru că aveți valorile tensiunii arteriale foarte mici, vă propun să urmați o cură de două 2 luni cu cele trei extracte gemoterapice: Coacăz negru și Rozmarin dimineața (câte 2 ml din fiecare) și Stejar, la prânz (2 ml). La nevoie, puteți lua încă 2 ml de Coacăz-negru, după-amiaza, spre seară. Pe lângă efectul așteptat de creștere a tensiunii arteriale, veți beneficia și de celelalte avantaje aduse de aceste gemoterapice, prin acțiunile lor tonică cerebrală, antiastenică, hepatoprotectoare, antiinflamatoare și antialer­gică. Sper să vă fie de folos!

Numai bine!

„Sufăr de dureri musculare, dar analizele sunt bune” (Răspuns pentru SIMONA H. – București, F. AS nr. 1462)

Stimată doamnă Simona, vă sugerez să mă contactați (e-mail: gemoterapie @gmail.com), pentru a vă re­comanda un medic specializat în gemoterapie din București, care cred că vă poate ajuta în legătură cu problemele sem­nalate. Există extracte gemo­terapice care pot aduce ame­liorare în cazul durerilor mus­culare, în special Extractul din radicele de Porumb și Extrac­tul din muguri de Jneapăn. Este însă necesar un control medical cu stabilirea unui diagnostic, pentru ca schema gemote­rapeutică să fie cea adecvată situației dumneavoastră.

Numai bine!

Chimist CONSTANTIN PASCU – inventator și producător aparate „Salin” Tehno Bionic S.R.L. – Buzău

„Sufăr de fibroză pulmonară și emfizem bulos” (Răspuns pentru LAURENȚIU T. – Bacău, F. AS nr. 1447)

Stimate domnule Laurențiu,

Pentru problemele complicate de sănătate pe care le aveți, un ajutor deosebit v-ar putea fi dat de aerul salin. Nu știu dacă pentru cazul dvs. v-a fost recomandat mersul la salină, însă consider că o soluție foarte bu­nă și la îndemână este aceea de a utiliza aca­să aparatele din ga­ma Sa­lin, pe care le pro­du­cem prin firma „Tehno Bionic”. Ae­rul salin ajută la eli­mi­na­rea rapidă a se­crețiilor respiratorii. Respirația va fi mult mai ușoară și, în ace­lași timp, va crește considerabil re­zis­ten­ța organismului la in­fecții respiratorii bac­teriene sau virale.

Vă recomand să utilizați, pentru eficiență maximă, un sistem de aparat ambiental Salin Plus, cu un inhalator medical SaltMed.

Pentru cazurile medicale deosebite, firma noastră are un program de susținere a pacienților. Dacă vă interesează această variantă, vă rog să vă comunicați datele la tel. 0238/725.321 sau pe e-mail [email protected].

Farm. spec. PAUL TISMAȘ – tel. 0745/137.537, e-mail: [email protected]

„Nu mă simt bine deloc. Cred că am sechele după Covid” (Răspuns pentru SANDU C. – Piteşti, F. AS nr. 1463)

În majoritatea cazurilor de infecţie cu Covid-19, după vindecare, rămân sechele, precum cele semnalate de dvs. În asemenea cazuri, în primul rând, trebuie in­stituit un regim alimentar prepon­derent vegetarian, din care se scot definitiv carnea de porc şi toate derivatele ei, untul, smântâna, ca şi dulciurile făinoase! Singura pro­teină de origine animală tolerată este de la animalele cu carne albă: pasăre sau peşte, dar şi aceasta foarte rar (1-2 ori pe lună). Să se consume fructe şi legume proas­pete la fiecare masă, cât de sumară ar fi. Se întrerup definitiv consumul de alcool, indiferent de concentraţie, şi fumatul. Este benefică mişca­rea fizică în aer liber sub formă de mers grăbit, pas alergător prin parc sau muncă în grădină, cel puţin 60-90 de minute pe zi. Ca tratament, reco­mand inhalaţiile cu ulei volatil de Mentă (2-3 picături de ulei se pun într-un bol cu apă fier­binte, apoi se stă deasupra vasului cu un prosop pe cap şi se inhalează aburii în profunzime. Foarte utilă este Tinctura de Propolis în con­centraţie de 40% sau peste, luați cu o linguriță de miere, câte 40 de picături, dimineaţa și seara, timp de 30 de zile, apoi o linguriță seara, la culcare, alte 60 de zile. Propolisul se adminis­trează fie cu miere de albine, fie pus pe o bucă­ţică de pâine sau de biscuit. Diluarea în apă sau ceai este interzisă! Dacă nu găsiţi extract de Pro­polis în concentrație de 40%, contactaţi-mă.

„Am stafilococ auriu localizat la ochi” (Răspuns pentru CĂTĂLINA, F. AS nr. 1463)

Într-adevăr, această infecţie este greu, dar nu imposibil de vindecat! Folosiţi Apă distilată sau Ser fiziologic la fiolă cumpărat de la farmacie, și puneți de 2-3 ori pe zi câte o picătură, în ambii ochi. Ulterior, o picătură de „Hidrolat de Pro­polis” (extractul apos de Propolis, se găsește la magazinele tip Plafar) în ambii ochi, de 2-3 ori pe zi. Această soluţie produce o foarte scurtă senzaţie de usturime la contactul cu mucoasa oculară, dar care dis­pare în câteva secunde de la administrare! Se foloseşte acest trata­ment până la dispariţia completă a senzaţiilor neplăcute de la ochi, continuându-se profi­lactic câteva luni, cu aplicarea picăturilor o dată pe zi, seara, dar la 2-3 zile. Dacă nu găsiţi „Hidrolat de Propolis”, contactaţi-mă.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian