Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Preparatele apicole și creierul

– Produse de top pentru sistemul nervos –

Foto: Shutterstock

Sistemul nervos al oamenilor pare că… cedează! Acest fapt s-a observat cu mult înaintea pandemiei, procesul accelerân­du-se în ultimul an. La adulți, sistemul nervos este afectat puternic de stres, de alimente și băuturi. La vârsta a treia, vorbim mai ales despre boli nervoase degenerative sau vasculare, care produc diverse forme de demență sau handicap motor. La copii, întârzierile în dezvoltarea nervoasă și tulburările de tip autist cunosc o ex­plozie în ultimele decenii. În plus, sechestrarea în casă, lipsa de socializare și interacțiunea cu dispozi­tivele electronice sunt foar­te toxice pentru un creier în dezvoltare, cum este cel al copiilor. În acest noian de probleme, se pare că pro­dusele stupului și plantele medicinale oferă mai multe soluții decât ne-am ima­gina. Despre aceste soluții vorbim cu doamna cerce­tă­tor Ileana Telembici, conducătorul echipei știin­țifice a firmei românești APICOLSCIENCE.

„O albină are creierul cât o boabă de susan, dar este capabilă de asocieri inteligente incredibile”

Ileana Telembici

– Din dialogul cu cititorii noștri aflăm că pro­dusele dvs. apicole au efecte de excepție în bolile nervoase. Am primit pe adresa redacției o scri­soa­re impresionantă în acest sens. Redau un frag­ment: „Soția mea suferă de sindrom de­mențial de la boala Alzheimer, ultimul stadiu. Acum ceva timp și-a rupt mâna, după un mic accident în curte, și de­venise imposibil să avem grijă de ea. Ne era tea­mă să nu se accidenteze mai grav. Cu greu ne-am hotărât să o ducem o perioadă la un centru, pentru a fi mai bine tratată. Din păcate, după internare, n-a mai vorbit coerent, având tot mai multe episoa­de de delir. Între timp, aflasem de pre­paratele APICOL 12 GAMMA și de NEURO­REVEN, și am rugat să îi fie administrate. A luat zilnic câte două lingurițe din fiecare. Cu bucurie vă anunț că se simt îmbunătățiri în vorbire, având momente când discută normal cu mine, chiar dacă scurt timp. De asemenea, asistentele au spus că e mult mai liniș­tită și se odihnește mai bine. Aceste produse ne-au dat speranțe că starea soţiei va evo­lua înspre bine. Ameliorările pe care deja le are înseamnă enorm pentru noi, fiindcă ne aduc îna­poi, măcar parțial, omul pe care-l iubim!” În ca­litate de autor al pro­duselor APICOL­SCIENCE, vă rog să le explicați performanțele.

– Pe măsură ce avem mai multe studii despre albine, ceea ce știm despre creier și inteligență se schimbă de la o zi la alta. O albină are creierul cât o boabă de susan, dar este capabilă de asocieri inteligente incredibile. O albină este capabilă să comunice cu suratele ei nu doar prin eliberarea unor substanțe chimice, cum se credea, ci și prin felul în care zboară, posibil și prin sunete. Apoi, să ne gândim la puietul de albine: în primele zile de viață, când sistemul lor nervos se dezvoltă expo­nențial, hrana le este compusă din lăptișor de matcă și miere. Pornind de la această observație, am creat produse cu miere, lăptișor de matcă și anumite plante care ajută la accelerarea dezvoltării sistemu­lui nervos al copiilor cu retard. Rezultatele obținute cu miere albastră (APICOL 12 GAMMA) și lăp­tișor de matcă în miere 20% la copiii cu autism sau ADHD ne-au surprins și pe noi. Pe măsură ce am studiat mai intens albinele, ne-am dat seama și de ce există aceste efecte: pentru că produsele stupului conțin substanțe complexe, care sunt cea mai bună hrană pentru sistemul nervos și pe care nu le găsim în aceleași formule nicăieri în natură!

– În cât timp răspunde la tratamentul cu APICOL 12 GAMMA un copil cu retard?

– Nu există standarde în această privință. De regulă, primele ameliorări se văd după 2-4 săptă­mâni de tratament: copilul începe să fie mai echili­brat, nervozitatea sau stările de astenie se reduc, apar îmbunătățiri ale memoriei și ale capacității de concentrare. Ulterior, curele trebuie continuate un an sau mai mult – în funcție de diagnosticul copi­lului, de starea în care se află, de vârsta sa. Ca observație generală, la copiii de 2-3 ani, îmbună­tățirile apar mai rapid și sunt mai consistente decât la cei mari. De aceea, le recomand părinților să meargă la consult cu copilul imediat ce apar pri­mele simptome: întârzieri de vorbire sau de mers, tulburări de comportament sau de gândire.

– Ați avut rezultate și în cazul copiilor la care tulburările de dezvoltare au fost constatate cu în­târziere?

– Avem cazul unui copil de vârstă preșcolară, depistat cu retard. De la 3 ani, părinții observaseră problemele, dar au refuzat să accepte realitatea. Era nervos, nu comunica, dormea greu și trebuia liniș­tit, fiind anxios și mișcându-se continuu noaptea. Mama a crezut că este prea mic și că timpul va rezolva problema. Doar că a crescut, a devenit și mai ner­vos, nu asculta și deve­nea agresiv, fiind imposibil de integrat în colectiv. Du­pă ce a primit diagnosticul de la psi­hiatru, părinții au apelat, după câteva eșecuri, la apiterapie. Dimineața lua două lingurițe de lăp­tișor de matcă 20%, iar seara, două lingurițe de API­COL 12 GAMMA. După două săptămâni, a în­ce­put să fie mai calm și chiar să-și lase părinții să se joace cu el. După o lună, putea împărți lucrurile personale și să se joace puțin cu alți copii. După o lună și jumătate, putea dormi 5-6 ore, aproape fără trezire. Și maturii au probleme neuronale.

„De unde nu putea ajunge la baie decât sprijinit, acum poate merge și o sută de metri fără ajutor”

– Există tot mai multe cazuri de scleroză multiplă, o afecțiune a sistemului nervos care produce invaliditatea și, aparent, este netratabilă. Ajută apiterapia acești bolnavi?

– O experiență pozitivă pe care mi-o amintesc este cea a unui pacient de 43 de ani, depistat cu scleroză multiplă în urmă cu șapte ani. A făcut o cură de șase luni cu NEUROREVEN și lăptișor de matcă în miere 30% – dimineața și seara lua câte două lingurițe din fiecare. Primele rezultate au apărut abia după o lună, când nervozitatea persoa­nei în cauză a scăzut, iar somnul i s-a îmbunătățit. După trei luni de cură, rudele care l-au vizitat au rămas șocate de transformările în bine. De unde nu putea ajunge la baie decât sprijinit, acum poate merge și o sută de metri fără ajutor și doar nesi­guranța din mișcări îi trăda boala. După șase luni, pacientul s-a simțit capabil să se îngrijească singur și s-a mutat de la mama lui, care îl ajutase până atunci. Acum merge la cumpărături, socializează și chiar își gătește singur.

– În recuperarea după accidente vasculare (AVC), ce remedii dau cele mai bune rezultate?

– În primele 4-6 săptămâni după un accident vascular, foarte importante sunt dozele masive de Propolis în miere 12%, fără alcool. Se iau câte 6-8 lingurițe din aceste amestec apicol, propolisul în această formă ajutând la o oxigenare normală a țesutului nervos afectat. În același timp, cura cu APICOL 12 GAMMA ajută la recăpătarea, în cazurile de severitate mică și medie, a anumitor funcții motorii și cognitive. Cura cu APICOL 12 GAMMA (câte patru lingurițe pe zi) se face timp de 3 luni, cu o lună de pauză, după care se reia. În luna de pauză, se ia în paralel Lăptișor de matcă în miere 30% și NEUROREVEN – conform pros­pectelor.

– În cât timp apar primele ameliorări la cei care au suferit un AVC?

– Încă din primele 2-3 săptămâni de cură cu Propolis în miere fără alcool și APICOL 12 GAMMA se văd progrese. În primul rând, memo­ria și capacitatea de orientare spațio-temporală sunt mai bune, ulterior apărând și alte îmbunătățiri. Este foarte importantă depășirea depresiei și anxietății, la care APICOL 12 GAMMA și lăptișorul de matcă aduc o contribuție substanțială. Subliniez, în acest context, că în paralel cu apiterapia, este important să se urmeze întocmai tratamentul medicamentos și kinetoterapia prescrise de medic. În aceste con­diții, după trei luni de tratament, putem vorbi de îmbunătățirea coordonării mișcărilor sau revenirea, într-o anumită măsură, la activitatea intelectuală de dinainte de AVC.

– Se pot obține ame­lio­rări și în cazul maladiei Parkinson?

– Am avut experiențe pozitive în fazele inci­pi­ente ale bolii. Rezultate bune am obținut la o pa­cientă de 61 de ani, cu Parkinson diag­nosticat cu un an în urmă, deci aflat în faza de debut. Bolnava o avea în grijă și pe mama sa, de 83 de ani, iar situația era dramatică, pen­tru că pacienta tremura din ce în ce mai tare și orice efort o obosea. A citit despre produsele ApicolScience în „Formula AS” și, după ce ne-a vizitat site-ul, s-a decis să facă o încercare: a cumpărat un produs mai avansat, NEUROREVEN PLUS, luând câte o linguriță dimineața și una seara. A fost surprinsă să constate că, după ce a terminat cel de-al doilea borcan, tremurul a început să se diminueze și starea sa psihică a devenit mult mai bună! Din proprie inițiativă, acum alternează curele cu NEURO­RE­VEN PLUS cu APICOL 12 GAMMA – câte trei luni fiecare. În prezent, tremuratul mâinilor s-a redus mult și uneori devine insesizabil. De ase­menea, se simte mult mai viguroasă, doarme mai bine și nu se mai simte obosită, putând avea grijă de mama sa.

EDUARD COMAN

(Produsele prezentate în acest articol pot fi comandate la tel. 0735.217.808 sau pe site-ul www.apicolscience.ro)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian