Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Caut un medic specializat în acupunctură” (Pentru MIHAI O. – București, F. AS nr. 1424)

Foto: Shutterstock

Vă recomand cu drag un medic acupuncturist, care din fericire lucrează în București: Dr. Răzvan Ionescu (Bd-ul Aviatorilor nr. 68, tel. 0725/24.32.02). Sunt sigură că rezultatul va fi unul fericit. Cu în­credere în bine, totul este posibil. Cu drag,

DANA – București

„Ajutați-mi fiul să scape de halenă” (Pentru NASTASIA H. – jud. Mureș, F. AS nr. 1428)

Dacă halena provine de la sto­mac, vă sfătuiesc să amestecați o linguriță de hrean ras pe răzătoarea mică cu o linguriță de urzicuță to­cată mărunt. Consumați acest ames­tec, mestecând și salivând bine. Apoi înghițiți, folosind și puțin ceai de tarhon. De altfel, ceaiul de tarhon are proprietatea de a înlătura orice miros neplăcut. (Cu el se tratează și transpirația picioare­lor și a mâinilor.) Dar, revenind la respirația urât mirositoare, aceasta se mai poate trata și cu o gar­gară profundă, folosind 2 căni de infuzie caldă zil­nic. Amestecul pentru gargară este preparat din 3 ceaiuri: 30 g semințe de chimen, 30 g semințe de anason, 30 g frunze uscate de mentă.

Cea mai simplă soluție pentru liniștea fiului d-nei Nastasia ar fi să poarte o cutioară sau sticluță în care să pună discret semințe de chimen sau ana­son, din care să mestece bine, să saliveze și să în­ghită de câte ori este necesar. De la 6 ani am învățat de la bunica mea să culeg plante de leac și acum sunt și eu bunică. Vă doresc să fiți sănătoși și vo­ioși!

DANA – București

„Nu mai văd, am degenerescență maculară” (Pentru ELENA B., F. AS nr. 1449)

Degenerescența maculară este o afecțiune a ochilor legată de vârstă, și care nu poate fi vindecată to­tal cu nimic, dar evoluția ei poate fi stopată sau mă­car foarte mult încetinită. Cu alte cuvinte, ea nu poate fi elimi­nată, dar poate fi sto­pată. Pentru acest lucru, există medicamente natu­riste. Foarte bune sunt Op­ti­­fort și Resveravit. Optifort con­ține luteină, flori de crăi­ță, afin, extract de se­min­țe de stru­guri. Optifort este produs de Plant­Extrakt, Cluj (tel. 0264/26.06.88, sau www.plantextract.ro). Resve­ra­vit este un produs din semințe de struguri negri și se găsește la Farmacia Faltis din Brăila (tel. 0239/61.59.31). Mult succes!

OANA N. – Deva, jud. Hunedoara

„Caut un leac pentru sinuzită cronică” (Pentru M. SAFTA – Constanța, F. AS nr. 1454)

Sinusurile sunt situate de o parte și de alta a cavității nazale și sunt căptușite cu o mucoasă foar­te subțire, care dacă se inflamează și se infectează, se umflă și blochează canalele prin care drenează mucusul în cavitatea nazală. Sinuzita poate fi cau­zată de o infecție bacteriană, de o răceală sau gripă. Ea poate fi produsă și de deviația de sept, de iritații produse de fumul de țigară sau de o infecție mico­tică. Ca remedii, folosiți inhalațiile cu aburi, care pot ameliora presiunea din sinusurile dureroa­se. Puneți într-un vas cu apă fierbinte câteva picături de ulei de eucalipt, de mentă sau de lavandă, aco­periți capul cu un prosop și trageți adânc aburii pe nas. Pe măsură ce aburii se ridică, transportă și picături mici de ulei în sinusurile dumneavoastră, eliberând secrețiile.

O altă metodă de a reduce inflamația este prin irigația sinusurilor cu ser fiziologic sau o soluție salină (amestecați într-o cană cu apă fiartă un sfert de linguriță de sare de masă și un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu). Lăsați capul pe spate și, cu o seringă, introdu­ceți soluția în fiecare nară alter­nativ. – Inhalați hrean proaspăt ras. Acesta conți­ne o substanță care ajută la sub­țierea mucusului. – Zdrobiți un cățel de usturoi și amestecați su­cul strecurat cu pa­tru lingurițe de apă. Cu ajutorul unei pipete, intro­duceți câteva picături în fiecare nară, de două ori pe zi. După trei-patru zile, infec­ția trebuie să se vindece. – O cană cu ceai fierbinte ajută la fluidificarea mucusului nazal. Fo­losiți ceaiul de mușețel, măceșe, ghimbir. Beți câteva căni pe zi și inhalați și aburul. Ceaiul îl pre­gătiți în amestec sau separat. – Odih­niți-vă sufi­cient. – Puneți un prosop cald pe ochi și pe obraji, și țineți-l până se răcește, apoi încălziți-l din nou până când se ameliorează simptomele. – Con­su­mați fagure de miere: se mestecă un sfert de oră, apoi se scuipă. – Introduceți în hrana zilnică câte două lingurițe de miere; aceasta ajută corpul să recapete energie, iar sinusurile revin la normal. – În ceea ce privește durerile de cap, acestea apar la orice schimbare de vreme și afectează atât per­soanele în vârstă, cât și cele care suferă de anumite afecțiuni. De asemenea, durerile de cap apar din cauza oboselii, tensiunii arteriale, lipsei de magne­ziu și calciu în corp. – Pentru durerile de cap periodice, se recomandă un ceai făcut din amestec din mai multe plante: ceai de mușețel (30 g), fructe de ienupăr (30 g), frunze de pătlagină îngustă (30 g), toate infuzate într-o cană de 250 ml apă cloco­tită, timp de cinci minute. Se consumă zilnic, câte o cană, de 2 ori pe zi, dimineața și seara. – Aplicați pe tâmple felii de lămâie timp de 15-20 de minute. – Apelați la un regim alimentar consumând multe fructe și legume, lactate, carne de vită și de pasăre, pește, evitând carnea de porc, mezelurile, prăjelile, grăsimile, deoarece și to­xine­le provoacă dureri de cap. –  Luați masa la ore regulate. – Beți lichide su­fi­ciente, ca să nu vă des­hidratați, că și aceasta este o cauză a du­re­rilor de cap. – Respectați ore­le de somn. – Faceți multă miș­care în aer liber.

Vă doresc multă sănă­tate!

E. ZAMFIR – Drăgășani, jud. Vâlcea

„Vă rog să mă ajutați! Sufăr de schizofrenie” (Pentru L.R. – București, F. AS nr. 1465)

Și eu, tot de la vârsta de 17 ani, m-am îmbolnă­vit de schizofrenie. De aproape 40 de ani mă tratez de această boală la dl dr. Isacu Silviu, care în toți acești ani nu m-a internat niciodată. Are consultații la policlinica „Globul”. Se merge cu metroul până la stația „Muncii”, și de acolo, încă două stații, cu tram­vaiele 56, 40. Telefon pentru programare: 021/324.50.18. – Am și un duhovnic cu multă evla­vie, la care mă spovedesc și împărtășesc și, încet, încet, îmi revin la realitate. M-a ajutat foarte mult că mergeam la toate slujbele bisericii.

Anonim

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian