Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Ce pot face pentru crizele de aritmie?”

Foto: Shutterstock

Dragi cititori ai revistei „Formula AS”, vă rog să mă ajutați cu un sfat pentru problema mea: într-o zi am amețit brusc, de nu mă mai puteam ține pe picioare și simțeam că inima mi-a luat-o razna. Mi-am pus tensiometrul, tensiunea arte­rială era bună, dar pulsul era 145. Soția mea a chemat salvarea, am fost internat la cardiolo­gie, unde mi s-au făcut tot felul de anali­ze și in­ves­tigații, iar la externare mi s-a prescris trata­ment cu Concor și Aspenter. Cu toate că am res­pectat medicația, nu pot scăpa de aceste crize. Nu sunt dese (de 2-3 ori pe lună), dar durează și câte o zi întreagă și asta mă sperie. Ce suplimente naturale pot să iau în paralel cu tratamentul alo­pat? Vă rog să-mi spuneți ce pot face în momen­tul declan­șării crizelor, să nu mă mai dureze atât de mult. Men­ționez că am 60 de ani, nu beau alcool și nu fu­mez. Este adevărat însă că sunt supraponderal și nu sunt prieten cu sportul. Vă mul­țu­mesc!

COSTIN – București

(Împrieteniți-vă cu Păducelul. E magic!)

„Mi s-a depistat o piatră pe canalul coledoc”

Stimată redacție, încă din tinerețe am suferit de bilă leneșă cu mâl, care îmi dădea dureri de cap și stări de vomă. Apoi am făcut și pietre la vezica biliară. În 2003 mi s-a făcut colecistec­tomie laparoscopică. Credeam că am scăpat și mulți ani m-am simțit bine, dar acum trei luni au revenit ace­leași stări de rău din tinerețe. Am făcut o ecografie și mi s-a depistat o piatră pe canalul coledoc. Nu credeam că mai pot face pietre, dacă nu mai am vezică biliară. Există vreun re­mediu naturist pentru această pro­blemă? Piatra este mică și sper să nu mai ajung la operație. Vă mulțumesc și vă doresc sănătate!

CARMEN M. – București

„Sufăr de arteriopatie obliterantă”

Dragă redacție, vă rog să dați curs strigătului meu de ajutor, poate îmi veți ușura bătrânețea. Am 81 de ani și sufăr de arteriopatie obliterantă. Mi-au apărut mai multe răni deschise la nivelul gambei. Cu trata­men­tul făcut în spital, rănile par să se vindece, dar una, cea mai mare, este în con­tinuare deschisă. Îi rog pe cei care au trecut prin­tr-o astfel de suferință și s-au vindecat sau și-au ameliorat boala, să-mi spună și mie ce tratament au făcut. Mi-e teamă să nu ajung la amputare, să fiu o povară pe umerii fiicei mele. Vă mulțumesc din suflet pentru orice sfat!

GEORGETA – jud. Brașov

„Caut un leac pentru hipotiroidism”

Stimată redacție, apelez la ex­periența cititorilor dvs., pentru că am obosit să merg din medic în medic și să nu văd măcar o ame­liorare a bolii mele. Sufăr de șase ani de hipo­tiroidism și până acum am ajuns de la 60 la 103 ki­lo­grame. Mi-e silă să mă mai pri­vesc în oglindă, mi-e rușine de so­țul meu și nu știu cât o să mă mai su­porte, mai ales că, din cauza bo­lii, nu reușesc să rămân însăr­ci­nată. Cu tot tra­tamentul hormo­nal, TSH-ul nu ajunge la nor­mal. Dacă există cine­va care știe un re­mediu natu­rist pen­tru hipoti­roi­dism, îl rog din suflet să mi-l transmită și mie. Există tratament homeopat pentru această afec­țiune? Menționez că am 31 de ani. Cu mulțumiri,

BRÂNDUȘA

„Cistita interstițială îmi provoacă dureri insuportabile”

Stimată redacție, am 37 de ani și sunt diag­nosticată cu cistită interstițială, boală care îmi provoacă dureri insuportabile. Medicii mi-au spus că mucoasa vezicii urinare este foarte afec­tată. Nu știu ce înseamnă asta, dar îi rog pe citi­torii care s-au confruntat cu această afecțiune să-mi spună cum s-au vindecat. Vă mulțumesc anticipat.

CORNELIA – Galați

„Nu scap de usturimile din talpă nici noaptea”

Stimată redacție, am 78 de ani și sper că voi rezolva cu ajutorul dvs. o problemă de sănătate cu care mă confrunt de aproape zece ani. Indi­ferent dacă merg sau stau pe loc, am dureri și usturimi la tălpile pi­cioa­relor. Aceste simptome nu dis­par ni­ciodată, nici chiar noaptea. Am folo­sit tot felul de un­guente, dar fără niciun rezultat. Poate este cineva care a avut astfel de sufe­rințe și s-a vindecat. Vă mulțu­mesc!

MIHAI R. – Făurei

„Vă rog să-mi recomandați un remediu pentru sindrom de tunel carpian”

Stimată redacție, în primul rând vreau să vă felicit pentru calitatea reportajelor pe care le pu-blicați și pentru puntea pe care o creați între cititori, prin intermediul paginilor de sănătate. Sunt în situația de a vă cere și eu un sfat: degetele de la mâna dreaptă îmi sunt amorțite încontinuu și pre­zintă furnicături. Neurologul mi-a pus diagnosticul sindrom de tunel carpian. Vă rog să-mi dați un sfat, o recomandare care m-ar putea ajuta în rezolvarea acestei probleme. Vă doresc multă sănătate.

LAVINIA S. – Cluj

„Cum se vindecă dishidroza?

Sufăr de dishidroză – vezicule mici, pline cu lichid, care apar pe degetele de la mâini. Îmi provoacă mâncă­rimi și după ce se sparg lasă în urmă leziuni sângerânde. Am fo­losit diverse creme cu cortizon, dar boala nu dis­pare, revine după ter­minarea tratamentului. Cu mulțu­miri,

LIVIU – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian