Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Nu mă simt bine deloc. Cred că am sechele după COVID” (Răspuns pentru SANDU C. – Pitești, F. AS nr. 1463)

Foto: Shutterstock

Domnule Sandu, cu un an în urmă, am trecut și eu exact prin ceea ce treceți dvs. Nici eu nu am avut o formă gravă a infecției, dar la o lună după îm­bol­năvire, eram pur și simplu epuizată mai tot timpul. Îmi era teamă să ies și la o plimbare chiar scurtă, pentru că nu știam dacă voi mai avea energia de a mă reîn­toarce acasă. După ce mi-a făcut spirometria, pneumologul mi-a recomandat imediat un tratament adecvat, cu „Clenil Jet” și „Spiol­to Respimat”, care mi-au fost de ajutor și nu prea, căci starea de oboseală și respirația îngreunată tot persistau. Norocul meu a venit chiar din orașul în care locuiesc, sub forma aparatelor „Salin Plus” și a inhalatorului portabil „Salt­Med”, deosebit de utile în probleme respiratorii, așa cum aveam și eu. Știam de ani buni de existența aparatelor acestea, dar până ce nu te izbește ceva nu­mit Covid, nu te gândești să le folosești. Despre aceste aparate puteți afla amănunte fie sunând la „Tehno Bionic” S.R.L., tel. 0238/71.91.88, fie accesând site-ul: www.salin.ro

Cam în aceeași perioadă, am aflat și despre un preparat numit Melinis – un adevărat „medica­ment” dulce, compus din miere și cătină. Chiar dacă am diabet, medicul diabetolog mi-a aprobat imediat consumul (desigur controlat) de Melinis, în special pentru complexul de vitamine pe care-l conține. Imunitatea mea, zdruncinată de virus, s-a putut restabili cât de cât. Pentru Melinis sunați la tel. 0722/96.56.20, dar aflați mai multe de pe site-ul: www.melinis.ro.

A fost de bun augur achiziționarea aparatului Salin și a acestui preparat ex­trem de gustos, căci împre­ună mi-au redat, încet-încet, suflul de care aveam nevoie pentru o viață normală. Acum, după 7 luni de la îm­bolnăvire, nu mai iau deloc medica­mente, dar la apara­tele Salin și la pasta Melinis, din cătină integrală, n-aș vrea să renunț prea curând. Sper, domnule Sandu, să vă fi fost puțin de ajutor. Dacă vă ho­tărâți să le încercați, va fi spre ajutorul dvs.!

Vă doresc multă sănătate!

SIMONA B. – Buzău

„Există un spital sau o clinică unde mi-aș putea face un control medical amănunțit?” (Pentru IOAN B. – Ilfov, F. AS nr. 1464)

Puneți o grea întrebare, cu privire la sistemul național de sănătate. Până acum, la noi nu există aceste controale „de rutină” în vederea prevenirii îmbolnăvirilor. Din fericire, sunteți asigurat prin CAS și aceasta vă dă drept la asistență medicală în sistemul de sănătate. După opinia mea, trebuie mai întâi să contactați medicul de familie, care vă poate da să faceți unele analize de sânge, precum și investigații, ca de exemplu endoscopie digestivă superioară și inferioară. În funcție de rezultatul analizelor, vă poate da trimitere la un doctor de specialitate, și acesta vă poate da trimitere la in­vestigații mai sofisticate, ca de exemplu RMN sau CT. Pentru a beneficia de toate aceste „trimiteri”, vor fi necesare programări care pot dura și luni de zile, până la controlul efectiv, sistemul de sănătate nefăcând față cererilor bolnavilor.

În concluzie, trebuie să aveți răbdare ca să „plu­tiți” prin sistemul de sănătate asigurat. În prin­cipiu, puteți beneficia de o parte din analize/in­vestigații și prin internarea într-un spital. Din pă­cate, de cele mai multe ori, internat fiind, ești trimis în sistemul particular de sănătate pentru diverse investigații, deoarece spitalele nu dispun de apara­tura necesară și trebuie să plătești. Deci, a fi bolnav este „o fudulie”, și dacă vrei să te tratezi, plătești.

Eu vă doresc sănătate și răbdare ca să învingeți sistemul.

MANUELA R.

„Vă rog să mă ajutați! Sufăr de schizofrenie” (Pentru L.R. – București, F. AS nr. 1465)

Stimată doamnă, ești o persoa­nă curajoasă, ai învins teama și ți-ai deschis sufletul „Formulei AS”, cu rugămintea de a afla aju­tor întru grea suferință, a unei boli fără leac: schizofrenia. Un mare ajutor îl ai de la Dumnezeu: roa­gă-te cu tot sufletul Mântuitorului Iisus și Maicii Domnului, zi și noapte, citește acatistele și dă aca­tiste la biserică, nu renunța la rugăciuni toată viața. „Credința ta te-a lecuit, du-te în pace”, spunea Bu­nul Iisus celor care îi cereau alinare. Apelează la Cabinetul „La­cri­ma Naturii”, tel. 021/659.66.82, 0744/87.01.94.

Cu ajutorul lui Dumnezeu și inteligența doam­nei doctor, vei trece boala și suferința. Învierea Domnului să fie cu sănătate.

I. L.

„Băiețelul meu suferă de enurezis” (Pentru ALINA F. – Iași, F. AS nr. 1465)

1. Dragă Alina, am citit în revistă despre problemele copilului tău, care suferă de enurezis, și nu m-am putut abține să nu reacționez la pro­blema ta. Și eu am avut probleme cu băiatul, tot pe la vârsta de 10 ani. Am apelat la medicul pediatru pentru consult de specia­litate și mi-a prescris tra­tament pen­tru problema copilului. A făcut câteva ședințe de acu­punctură și s-a vindecat. Acum e trecut de 40 de ani și nu a mai avut probleme niciodată. Eu te sfă­tuiesc să nu lași pro­blema așa, că va fi ne­fericit toată viața.

Cu mult respect,

O mamă cu suflet bun!

2. Alina, mă grăbesc să-ți răspund. Cel mai si­gur trata­ment pentru enurezis este acupunctura. Cu astfel de ședințe mi-am tratat și eu băiețelul, în urmă cu mulți ani, și rezultatele au apărut foarte repede. Îți doresc din suflet să-ți rezolvi problema băiatului pentru a scăpa de traumele ce-l apasă.

IULIANA – Bistrița

„Ajutați-mă să rămân în viață” (Pentru ILINCA M. – Tecuci, F. AS nr. 1466)

Stimată doamnă Ilinca, înțeleg perfect prin ce treceți, și mă recunosc în spaimele dvs. Eu am re­zol­vat această situație cu capsule Lipocomb10+ 10 mg, în circa trei săptămâni, timp în care am ajuns la valori normale ale colesterolului și triglice­ri­de­lor. Acesta este un medicament compensat și poate fi recomandat de către doctorul de familie. Vă su­gerez ca după circa trei săptămâni, să vă faceți din nou analizele de colesterol și trigliceride, pentru a controla nivelul lor. Vă doresc multă sănătate.

MANUELA R.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian